Ingredients
-
90 gram Roomboter
-
180 ml Slagroom
-
330 gram Fijne kristalsuiker
-
125 ml Water
Directions
Er zijn zoveel heerlijke recepten waar gewerkt word met karamel, zeker nu de gezouten versie erg populair is.
Dit heerlijke maar enorm zoete sausje is prima zelf te maken, en al heb je het een keer gemaakt ga je het zeker vaker maken.
Het is handig om en suiker thermometer te gebruiken, helaas heeft José deze nog niet dus het kan ook een beetje op de gok want het is goed gelukt!
Steps
1
Done
minuten
|
Room en boterBreng de room samen met de boter aan de kook in een pannetje met dikke bodem. |
2
Done
+- 10 minuten
|
Suiker en waterDoe je suiker samen met het water in middelgrote pannetje en roer dit door met metalen lepel tot dat je suiker is opgelost. |
3
Done
2 minuten
|
Boter mengselHaal je pan van het vuur en giet je botermengsel al roerend toe in een dunne stroom. |
4
Done
3 minuten
|
IndikkenZet je pannetje weer op langzaam vuur en laat langzaam al roerend indikken. |
5
Done
|
Bewaar tipJe karamel blijft een week goed in je koelkast, het word erg hard, maar wanneer je je potje in een heet water bad zet, word het weer wat meer vloeibaar. |