0 0
Super romige zelfgemaakte karamel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
90 gram Roomboter
180 ml Slagroom
330 gram Fijne kristalsuiker
125 ml Water

Super romige zelfgemaakte karamel

De romigste karamel ever

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Er zijn zoveel heerlijke recepten waar gewerkt word met karamel, zeker nu de gezouten versie erg populair is.

Dit heerlijke maar enorm zoete sausje  is prima zelf te maken, en al heb je het een keer gemaakt ga je het zeker vaker maken.
Het is handig om en suiker thermometer te gebruiken, helaas heeft José  deze nog niet dus het kan ook een beetje op de gok want het is goed gelukt!

 

 

Steps

1
Done
minuten

Room en boter

Breng de room samen met de boter aan de kook in een pannetje met dikke bodem.
Wanneer dit kookt, direct van het vuur en apart zetten.

2
Done
+- 10 minuten

Suiker en water

Doe je suiker samen met het water in middelgrote pannetje en roer dit door met metalen lepel tot dat je suiker is opgelost.
Breng aan de kook en stop roeren, laat dit doorkoken tot de suiker thermometer 180 graden aangeeft en het mengsel een mooie goud bruine kleur heeft.
Wij hebben geen thermometer maar op de kleur af gegaan.
Wil je een subtiel gebrand smaakje dan laat je het iets donkerder karamaliseren. (185 graden)

3
Done
2 minuten

Boter mengsel

Haal je pan van het vuur en giet je botermengsel al roerend toe in een dunne stroom.
Het mengsel gaat nu erg bubbelen.

4
Done
3 minuten

Indikken

Zet je pannetje weer op langzaam vuur en laat langzaam al roerend indikken.
Wil je gezouten karamel dan doe je nu een halve theelepel grof zeezout erbij.
Schenk het in een kom of pot en laat het afkoelen.

5
Done

Bewaar tip

Je karamel blijft een week goed in je koelkast, het word erg hard, maar wanneer je je potje in een heet water bad zet, word het weer wat meer vloeibaar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta met worstjes
previous
Pasta met worstjes
abrikozen gember koek
next
Abrikozen koekjes met gember
Pasta met worstjes
previous
Pasta met worstjes
abrikozen gember koek
next
Abrikozen koekjes met gember

Add Your Comment