Ingredients
-
3 bossen Platte peterselie
-
350 gram Tomaten
-
100 gram Bulgur
-
4 Citroen
-
Halve bos verse munt
-
2 Lente ui
-
halve groene peper
-
naar smaak zout en peper
-
Olijfolie
Directions
Arabische tabouleh.
Voor vele KLM’ers zijn de Midden Oosten bestemming qua eten favoriet. De mooie kruiden op de lokale markt met allerlei soorten peulvruchten en natuurlijk het geweldige brood. Ik (José) ga altijd naar de lokale marktjes voor deze spijzen.
Toen ik niet erg lang vloog, had ik ook geen flauw benul van de Oosterse keuken, gelukkig waren er altijd wel collega’s in de bemanning die konden uitleggen wat er op de menukaart stond en zo ben ik gaan houden van Arabische tabouleh. Het is werkelijk een feest de Arabische keuken. Veel gerechten zijn vegetarische en gemaakt van de mooiste groenten. De specerijen zijn zo bijzonder van smaak, iets waar ik helemaal van gaan ben houden. Het is niet alleen genieten van al deze smaken, door de gezellige presentatie in vele mooie schaaltjes is het ook een kleurrijk geheel. Mocht toch de markten daar bezoeken neem wat potterie mee naar huis. Je zult zien dat je het heel vaak gaat gebruiken
Je zult begrijpen dat het altijd feest wanneer dit in de crew food container ziet op de terug reis! Nog even genieten van al het lekkers voordat we landen op Schiphol. Nee deze reisjes zijn super leuk.
Er zijn best veel regels om deze heerlijke salade te maken, bv gebruik alleen platte peterselie. De verse munt moet snel gesneden worden zodat het niet verkleurd, gebruik nooit een keukenmachine om het te snijden, maar snij alles met de hand.
Breng pas vervolgens vlak voor het serveren alles op smaak met citroensap, olijfolie peper en zout.
Om je Arabische platter compleet te maken, kun je de hummus , en het flatbread erbij serveren…. Enjoy!
Steps
1
Done
2 minuten
|
Peterselie en muntWas de peterselie en snij deze bossen netjes en heel fijn. |
2
Done
5 minuten
|
Lente uit , peper, tomaatSnij de de lente-uien , tomaatjes en groene peper fijn en wrijf in met wat zout en peper. |
3
Done
10 minuten
|
Citroen , bulgurRasp de schil van de citroenen en persen uit. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenMeng alles samen in een mooie schaal, brengt dit op smaak met veel citroensap en een flinke scheut olijfolie. |