0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 bossen Platte peterselie
350 gram Tomaten
100 gram Bulgur
4 Citroen
Halve bos verse munt
2 Lente ui
halve groene peper
naar smaak zout en peper
Olijfolie
Arabische tabouleh

Arabische tabouleh

Geheimen uit de Libanese keuken

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Arabische tabouleh.

Voor vele KLM’ers zijn de Midden Oosten bestemming qua eten favoriet. De mooie kruiden op de lokale markt met allerlei soorten peulvruchten en natuurlijk het geweldige brood. Ik (José)  ga altijd naar de lokale marktjes voor deze spijzen.

Toen ik niet erg lang vloog, had ik ook geen flauw benul van de  Oosterse keuken, gelukkig waren er altijd wel collega’s in de bemanning die konden uitleggen wat er op de menukaart stond en zo ben ik gaan houden van Arabische tabouleh. Het is werkelijk een feest de Arabische keuken. Veel gerechten zijn vegetarische en gemaakt van de mooiste groenten. De specerijen zijn zo bijzonder van smaak, iets waar ik helemaal van gaan ben houden.  Het is niet alleen genieten van al deze smaken, door de gezellige presentatie in vele mooie schaaltjes is het ook een kleurrijk geheel. Mocht toch de markten daar bezoeken neem wat potterie mee naar huis. Je zult zien dat je het heel vaak gaat gebruiken

Je zult begrijpen dat het altijd feest wanneer dit in de crew  food container ziet op de terug reis! Nog even genieten van al het lekkers voordat we landen op Schiphol. Nee deze reisjes zijn super leuk.

Er zijn best veel regels om deze heerlijke salade te maken, bv gebruik alleen platte peterselie. De verse munt moet snel gesneden worden zodat het  niet verkleurd, gebruik nooit een keukenmachine om het te snijden, maar snij alles met de hand.

Breng pas vervolgens vlak voor het serveren alles op smaak met citroensap, olijfolie peper en zout.

Om je Arabische platter compleet te maken, kun je de hummus , en het flatbread erbij serveren…. Enjoy!

 

 

 

Steps

1
Done
2 minuten

Peterselie en munt

Was de peterselie en snij deze bossen netjes en heel fijn.
Gebruik geen keukenmachine maar snij al de producten met de hand.
Haal de muntblaadjes los en snij deze ook heel fijn

2
Done
5 minuten

Lente uit , peper, tomaat

Snij de de lente-uien , tomaatjes en groene peper fijn en wrijf in met wat zout en peper.

3
Done
10 minuten

Citroen , bulgur

Rasp de schil van de citroenen en persen uit.
Vul een pan met 250 ml water en breng aan de kook
Voeg de bulgur toe laat deze circa 10 minuten zachtjes koken.
Giet af.

4
Done
2 minuten

Serveren

Meng alles samen in een mooie schaal, brengt dit op smaak met veel citroensap en een flinke scheut olijfolie.
Serveer met wat blaadjes romeinse sla of je zelfgemaakte flatbread.
Natuurlijk was hummus erbij, en het feest is compleet.
Het is lekker om er nog wat geraspte citroen overheen te strooien.
Wij hebben en nog wat granaatappel pitjes erover gestrooid.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rode vis curry
Arabisch eten
next
Hummus
previous
Rode vis curry
Arabisch eten
next
Hummus

Add Your Comment