1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het deeg
100 gr Suiker
4 eieren
250 gr Boter kamer temperatuur
500 gr Bloem
1 el Poeder suiker
1 tl Bak poeder
1 citroen Citroen rasp
2 lepel Pijnboompitten
The vulling
500 gr ricotta kaas
200 ml Melk
1 citroen Citroen rasp
1 stokje Vanille
100 gram Suiker
4 lepels Bloem
3 eieren
Torta della Nonna

Torta della Nonna

A classic Italian pie from Tuscany with a delicious custard filling

Krokant en romig..

Cuisine:

Ingredients

  • Het deeg

  • The vulling

Directions

Share

Torta della Nonna!

Youhee we staan deze maand in het leuke tijdschrift Foodies!

Het hele jaar zijn we Foodie friend en dat betekent je een paar van onze heerlijke recepten daar kunt vinden. De maand maart is het HET GROTE BAKNUMMER en laten we de allerlekkerste Italiaanse “torta della Nonna” zien.

Deze Torta della Nonna is een klassieke taart uit Toscane, een noord Italiaanse provincie. Een geweldig lekkere taart met custard vulling en pijnboompitjes. Een  traditionele Paas taart in Italië. De taart is gemaakt door de Nonna’s uit dit gebied. De Nonna’s stonden bekend om hun goede kookkunsten en daarom werd deze taart meteen een groot succes. Onze Nonna was in onze ogen een chef in haar eigen keuken, ze kookte echt de allerlekkerste gerechten.

Drie jaar geleden begonnen we met CookingQueens en deze mocht natuurlijk snel gepost worden. Terwijl we het oude recept doorlazen schrokken we enorm van de hoeveelheid suiker die zowel in het deeg als in de vulling was toegevoegd. In Italië zijn ze er dol op, en al die verrukkelijke taartjes die je al in een hotel op de buffet tafel ziet staan  Mamma Mia. Al naar het kijken hiervan schiet onze suikerspiegel al omhoog. Reden om eens deze Italiaanse lieveling te gaan bakken met de helft van de suiker.

De korst van deze taart is mooi krokant en de vulling is super romig. De roomkaas is bijna een soort custard pudding. Gezoet door een vanille peul, suiker en citroenrasp. Dit maakt het heerlijk fris. Een bakje ricotta wordt er als laatste toegevoegd. Tijdens het bakken wordt deze laag iets steviger.  Met een laagje poedersuiker en pijnboompitten er bovenop. Een super geslaagde combinatie en wij snappen daarom wel waarom deze taart zo een succes was!

De populaire torta della nonna taart staat vaak met Pasen op tafel. Je kunt nog leuke bloemetjes maken van het overgebleven deeg en deze op de taart leggen voor het bakken. Het geeft altijd een leuk effect. Als jij ook gek bent op romige en krokante combinaties moet je deze zeker gaan proeven!

Maak ook eens de verrukkelijke Torta di mele – Italiaanse appeltaart, een Italiaanse crostata taart, of een van de vele ricotta taartjes. ricotta taartje met amandel en framboos.

Steps

1
Done
10 minuten

Het deeg

Begin met de suiker en de 3 eieren (bewaar een ei voor het laatst)
Mix de eieren en suiker in een keuken machine tot het luchtig en de hoeveelheid verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan het ei mengsel en mix goed.
Voeg daarna de bloem, poedersuiker, bakpoeder en citroen rasp toe.
Mix het tot dat je een plakkerig deeg hebt.
Omwikkel het deeg in folie en koel het in de koelkast (30 minuten)

2
Done
10 minuten

Vulling

Verwijder merg uit vanilleboon. Het stokje en het merg mag in een pannetje met de melk.
Verwarm dit maar laat het niet koken.
Haal de melk van het vuur en verwijder het vanille stokje.
Doe de suiker en bloem in een bak en roer.
Voeg de eieren een voor een toe en blijf goed mixen.
Giet dit mengsel in het pannetje met de melk en blijf goed roeren. Verwarm dit tot dat je een dikke custard hebt.
Dit duurt ongeveer 10 minuten. Verwarm het niet te lang!
Laat dit afkoelen en roer de riccotta en de citroen rasp met een spatel door de custard.

3
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180°.

4
Done

bakvorm

Vet de taartvorm in met wat boter. Een taartvorm met uitneembare bodem werkt fijn.

5
Done
50 minuten

Samenvoegen

Rol het deeg uit op een keukenblad met bloem. verdeel het deeg in twee delen, ter grote van de bakvorm.
Plaats het deeg in een taartvorm.( 26 vorm)
Giet de vulling erin en maak de taart dicht met het resterende deeg over de vulling. Druk de randjes van de taart goed aan.
Heb je deeg over dan kun je er nog wat decoratie van maken.
Breek het laatste eitje en kluts dit los.
Smeer het ei over het deeg zodat je straks een mooi glanzende taart krijgt.
Voeg er wat poedersuiker en pijnboompitten overeen.

6
Done
40 minuten

Oven

Bak de taart 40 minuten in de oven. goudbruin.
Laat de taart afkoelen op een rooster.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rode curry noodle soep
previous
Rode curry noodle soep
orecchiette con broccoli
next
Orecchiette con Broccoli
Rode curry noodle soep
previous
Rode curry noodle soep
orecchiette con broccoli
next
Orecchiette con Broccoli

Add Your Comment