Ingredients
-
Het deeg
-
100 gr Suiker
-
4 eieren
-
250 gr Boterkamer temperatuur
-
500 gr Bloem
-
1 el Poeder suiker
-
1 tl Bak poeder
-
1 citroen Citroen rasp
-
2 lepel Pijnboompitten
-
The vulling
-
500 gr ricotta kaas
-
200 ml Melk
-
1 citroen Citroen rasp
-
1 stokje Vanille
-
100 gram Suiker
-
4 lepels Bloem
-
3 eieren
Directions
Torta della Nonna!
Youhee we staan deze maand in het leuke tijdschrift Foodies!
Het hele jaar zijn we Foodie friend en dat betekent je een paar van onze heerlijke recepten daar kunt vinden. De maand maart is het HET GROTE BAKNUMMER en laten we de allerlekkerste Italiaanse “torta della Nonna” zien.
Deze Torta della Nonna is een klassieke taart uit Toscane, een noord Italiaanse provincie. Een geweldig lekkere taart met custard vulling en pijnboompitjes. Een traditionele Paas taart in Italië. De taart is gemaakt door de Nonna’s uit dit gebied. De Nonna’s stonden bekend om hun goede kookkunsten en daarom werd deze taart meteen een groot succes. Onze Nonna was in onze ogen een chef in haar eigen keuken, ze kookte echt de allerlekkerste gerechten.
Drie jaar geleden begonnen we met CookingQueens en deze mocht natuurlijk snel gepost worden. Terwijl we het oude recept doorlazen schrokken we enorm van de hoeveelheid suiker die zowel in het deeg als in de vulling was toegevoegd. In Italië zijn ze er dol op, en al die verrukkelijke taartjes die je al in een hotel op de buffet tafel ziet staan Mamma Mia. Al naar het kijken hiervan schiet onze suikerspiegel al omhoog. Reden om eens deze Italiaanse lieveling te gaan bakken met de helft van de suiker.
De korst van deze taart is mooi krokant en de vulling is super romig. De roomkaas is bijna een soort custard pudding. Gezoet door een vanille peul, suiker en citroenrasp. Dit maakt het heerlijk fris. Een bakje ricotta wordt er als laatste toegevoegd. Tijdens het bakken wordt deze laag iets steviger. Met een laagje poedersuiker en pijnboompitten er bovenop. Een super geslaagde combinatie en wij snappen daarom wel waarom deze taart zo een succes was!
De populaire torta della nonna taart staat vaak met Pasen op tafel. Je kunt nog leuke bloemetjes maken van het overgebleven deeg en deze op de taart leggen voor het bakken. Het geeft altijd een leuk effect. Als jij ook gek bent op romige en krokante combinaties moet je deze zeker gaan proeven!
Maak ook eens de verrukkelijke Torta di mele – Italiaanse appeltaart, een Italiaanse crostata taart, of een van de vele ricotta taartjes. ricotta taartje met amandel en framboos.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Het deegBegin met de suiker en de 3 eieren (bewaar een ei voor het laatst) |
2
Done
10 minuten
|
VullingVerwijder merg uit vanilleboon. Het stokje en het merg mag in een pannetje met de melk. |
3
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°. |
4
Done
|
bakvorm |
5
Done
50 minuten
|
SamenvoegenRol het deeg uit op een keukenblad met bloem. verdeel het deeg in twee delen, ter grote van de bakvorm. |
6
Done
40 minuten
|
OvenBak de taart 40 minuten in de oven. goudbruin. |