1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het deeg
150 gr Suiker
4 Eieren
250 gr Boter kamer temperatuur
500 gr Bloem
1 lepel Poeder suiker
1 theelepel Bak poeder
1 citroen CItroen rasp
2 lepel Pijnboompitten
The vulling
300 gr Ricotta kaas
200 ml Melk
1 citroen CItroen rasp
1 stokje Vanille
4 lepels Bloem
3 Eieren

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Torta Della Nonna

Torta Della Nonna

A classic Italian pie from Tuscany with a delicious custard filling

Cuisine:

Krokant en romig..

  • 70 minutes
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Het deeg

  • The vulling

Directions

Share

Deze Torta della Nonna is een klassieke taart uit Toscane, een noord Italiaanse provincie. De taart is gemaakt door de Nonna’s uit dit gebied. De Nonna’s stonden bekend om hun goede kookkunsten en daarom werd deze taart meteen een groot succes.

De korst van deze taart is mooi krokant en de vulling is super romig. Een super geslaagde combinatie en wij snappen daarom wel waarom deze taart zo een succes was! Als jij ook gek bent op romige en krokante combinaties moet je deze zeker gaan proeven!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Het deeg

Begin met de suiker en de 3 eieren (bewaar een ei voor het laatst) Mix de eieren en suiker in een keuken machine tot het light en het formaat verdubbeld is. Dit duurt ongeveel 5 minuten.
Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe aan het ei mengsel en mix goed. Voeg daarna de bloem, poeder suiker, bak poeder en citroen rasp toe. Mix het tot dat je een plakkerig deeg hebt. Doe het deeg in folie en stop in de koelkast voor 30 minuten.

2
Done
10 minuten

The vulling

Haal het merg uit de vanille en doe het stokje en het merg in een pannetje met de melk. Verwarm dit maar laat het niet koken. Haal de melk van het vuur en verwijder het vanille stokje.
Doe de suiker en bloem in een bak en roer. Voeg de eieren een voor een toe en blijf goed mixe.
Giet dit mengsel in het pannetje met de melk en blijf goed roeren. Verwam dit tot dat je een dikke custard hebt.
Dit duurt ongeveel 5 minuten. Verwarm het niet te lang! Laat dit afkoelen en voeg de riccotta en de citroen rasp toe.

3
Done
50 minuten

Samenvoegen

Verwarm de oven tot 180 graden. Rol het deeg uit op een keuken blad met bloem. Plaats het deeg in een taartvorm. Giet de vulling erin en maak de taart dicht met het resterende deeg over de vulling. Druk de randjes van de taart goed aan.
Breek het laatste eitje en kluts dit los. Smeer het ei over het deeg zodat je straks een mooi glanzende taart krijgt. Voeg er wat suiker en pijnboompitten overeen
Plaats de taart in de oven voor 40 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rode Curry Noodle Soep
next
Orecchiette con Broccoli
previous
Rode Curry Noodle Soep
next
Orecchiette con Broccoli

Add Your Comment