0 0
Torta di mele Italiaanse appeltaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 Appels
3 eieren
60 gram Roomboter
50 ml Melk
125 gram Fijne kristalsuiker
300 gr Bloem
1 theelepel Bak poeder
1 Citroen
2 eetlepel Zonnebloem olie
4 eetlepel Paneermeel

Torta di mele Italiaanse appeltaart

Heb jij nog een paar appels over, dan is dit taartje zo gemaakt!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Torta di mele Italiaanse appeltaart!

Torta di mele Italiaanse appeltaart is zo een taartje die altijd smaakt. Ontzettende snoepdozen zijn we niet, maar we houden wel enorm van bakken. Hier komt wel verandering in wanneer de herfst aanbreekt. Met regenachtige dagen dat we meer binnen zitten snakken we wel naar  Iets lekkers bij de koffie.  Appeltjes hebben we altijd in huis dus daarom is het voor de hand om hier regelmatig iets mee te bakken.  Zijn we aan het bakken dan maken wehet liefst iets wat iedereen lekker vind.

Je zult waarschijnlijk wel denken kunnen jullie dat allemaal opeten?  nou dat doen we echt niet. José heeft wel de neiging om van al dat gesnoep aan te komen. Mariella daarentegen kan volgens mij eten wat ze wil. Die komt geen grammetje aan de geluksvogel.  Wat Mariella wel vaak doet is dat ze de leftovers meeneemt naar haar werk of aan Gijs geeft.  Voor Gijs kookt Mariëlla elke maandag iets. Inmiddels is hij al ver in de tachtig en geniet van haar maaltjes.

Met dit taartje maken we geen zorgen dat er iets over blijft. In Italië eten ze graag iets zoets bij het ontbijt dus laten wij daar dan ook mee mee beginnen!

Maak snel dit makkelijke recept voor echte Italiaanse appeltaart. Voor je het weet komt hij uit de oven en ruikt je huis lekker naar appeltaart.

Ben jij dol op een appeltaart freak dan hebben we genoeg keuze voor je.  appel plaattaart met amandelspijs. Eentje die je echt moet proberen want deze is overheerlijk en het resultaat is fantastisch. Ook nog eens makkelijk te maken. José maakt je super blij met gevulde appelbollen . Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartjes is onze gezondere appeltaart. Hier mag je lekker een groot stuk van.

 

Steps

1
Done

Bakblik invetten

Vet het blik in (cake vorm of rond blik) met zonnebloemolie, doe paneermeel erin en strooi het rond.
Je cake zal nu nooit blijven plakken!

2
Done
5 min

Appels

Schil 3 appels (middelgroot), en snij ze in kleine blokjes, schil er nog 2 en snij is schijfjes.
Rasp de citroen en voeg erbij, en knijp halve citroen sap over de appels.
Roer door elkaar.
Zet de oven aan , heteluchtoven op 175 graden.

3
Done
7 min

Beslag

Mix 3 eieren, voeg daarbij de suiker en mix goed.
Doe daarna de melk erbij en roer daarna de boter er ook goed doorheen.
Meng de bloem met theelepel bakpoeder, en voeg in delen bij het beslag.
Als laatste doe je de appels erbij en doe dit beslag in het bakblik.
Leg de appelschijfjes op het beslag, begin met de buitenrand, en werk naar binnen.. strooi beetje suiker over de appelschijfjes.

4
Done
45 min

Oven

Schuif het taartje in de oven.
Wanneer je er een saté prikker prikt en deze komt er droog uit dan is de taart klaar!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Groene orzo
previous
Groene orzo
Rood lof flapjes
next
Rood lof in bladerdeeg
Groene orzo
previous
Groene orzo
Rood lof flapjes
next
Rood lof in bladerdeeg

Add Your Comment