0 0
Traditionele Scones

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 gr Bloem
7 gram Bakpoeder
Snufje Zout
2 eetlepels Fijne kristalsuiker
50 ml Melk
70 ml Water
40 gr Roomboter
1 eetl Rietsuiker
1 Ei dooier
3 eetlepels Rietsuiker
125 ml Slagroom
125 ml Mascarpone

Traditionele Scones

Wil jij je theemomentje ook opfleuren?

Ingredients

Directions

Share

Traditionele scones.

Soms zou ik willen dat ik in Engeland woon, het ontbijt sla ik daar over maar ga gewoon direct door aan de afternoon tea met die heerlijke traditionele scones! Wat is dat toch een groot feest.
Een etagère vol met heerlijke hapjes van hartig tot zoet.
Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de scones. Een klein broodje die je eet met clotted cream, jam en lemon  curd.

Heel simpel te maken! Met ons recept gebruikt kan het niet mislukken.
Enjoy your afternoon tea.!
Kijk voor het lemon curd recept hier.

 

Steps

1
Done
10 min

Deeg maken

Meng in de kom het bakmeel met een snuf zout, voeg er 40 gram gesneden blokjes boter aan toe.
Roer er de suiker door. Giet er langzaam de melk en water bij tot je een zacht deeg hebt.

2
Done
5 min

Deeg verwerken

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en kneed voorzichtig met je handen: voor een luchtige scone moet je niet te hard kneden.
Druk het deeg plat tot een lap van 2 cm dik, steek er met een vorm of glaasje rondjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

3
Done
15

Oven

Bestrijk de bovenkant met geklopte eidooier en strooi een beetje rietsuiker er op.
Bak 15 minuten in de oven tot dat ze mooi goudbruin zijn. Serveer met jam, Lemon curd en clotted Cream. Clotted Cream is niet overal verkrijgbaar.
Wij maken dit zelf met slagroom en mascarpone.

4
Done
2 min

Clotted Cream

Meng de mascarpone met geklopte slagroom.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bietenwrap
previous
Bieten wrap
next
Pasta met aubergine in roomsaus
Bietenwrap
previous
Bieten wrap
next
Pasta met aubergine in roomsaus

Add Your Comment