0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Gepelde tomaten blikken
2 teentjes Knoflook
6 blaadjes Verse basilicum
Een flinke snuf Zout
Naar smaak Peper
2 eetlepels Suiker Die hoeft niet persé, maar vinden de saus anders iets zuur

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Traditionele tomaten saus

Traditionele tomaten saus

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Dé pasta saus uit onze familie

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Dit is een van de belangrijkste basis recepten uit ons leven! De perfecte pasta saus. Het is een ding in onze familie en iedereen maakt de saus op deze manier omdat het van onze Nonna komt. José keek het vroeger af van Nonna en Mariëlla heeft dit weer van José geleerd.

Heel veel van onze pasta recepten zijn gemaakt met deze basis saus. Denk aan pasta alla norma, pasta bolognese, lasagne, pasta met gehaktballetjes en zelfs voor op de pizza etc. etc.

Dus.. Ons familie recept is geen geheim, we willen deze graag met jullie delen!!

Ohja , wij gebruiken altijd een groenten zeef voor  het pureren vd tomaten, als goed Italiaans gebruik, dus misschien handig om een keer aan te schaffen. Wij willen graag de saus zonder zaden, maar je kunt natuurlijk ook je tomaten pureren op een andere manier 😉

 

Steps

1
Done
5

Tomaten zeven

Pak de groenten zeef en zet deze op een pan.
Open de blikken tomaten en giet deze in de zeef.
Draai nu goed zodat de tomaten geplet worden en je een saus in de pan hebt.
Mocht je geen zeef hebben dan kun je ook de tomaten pureren met staafmixer of fijn prakken met vork.

2
Done
30

Sudderen

Plaats de pan met alle tomaten saus op het vuur en voeg de teentjes knoflook (in het geheel), de basilicum, suiker en wat zout en peper toe.
Laat dit sudderen voor een half uurtje op laat vuur.

3
Done
5

Serveren

Haal de teentjes knoflook uit de saus en serveer met wat pasta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Nutella crêpes
next
Bieten sapje
previous
Nutella crêpes
next
Bieten sapje

Add Your Comment