Ingredients
-
1x ons recept PestoMaak een mooie pesto
-
150 gr Haricots vertsJe kunt ook
-
200 gram AardappelenKruimig
-
50 gr Pijnboompitten
-
zout en peper
-
400 gram Pasta
-
100 gram Pecorino kaasMag ook parmezaanse kaas
-
1 Sjalot
-
Olijf olie
Directions
Trofie met pesto aardappeltjes en boontjes!
Heb jij dat ook dat je wanneer je op vakantie bent altijd kiest voor de streekgerechten? Wij doen dat in ieder geval wel, je weet namelijk dat dat altijd goed is. Deze trofie met pesto aardappeltjes en boontjes eet je in Ligurië. Lang geleden hebben we dit recept al gepost en eigenlijk nooit meer gemaakt. Wat heerlijk dat ons verblijf dit weer even bij ons op de kaart zetten. Vandaag met een spetterende nieuwe foto.
Voor dit gerecht maak je een heerlijke zelfgemaakte basilicum pesto, maar wanneer je geen tijd daarvoor hebt is een ‘vers’ bakje van de supermarkt ook prima. Liever niet uit een potje. Je kookt kleine stukjes aardappel samen met de sperzieboontjes die als laatste samen met pesto door de pasta roert. Met een laagje Parmezaanse of pecorino kaas erbovenop smaakt het verrukkelijk! Het idee is nu nog om zelf een keer de trofie pasta te maken. Dit ging ons deze week niet meer lukken maar jullie houden dit tegoed.
In Ligurië ziet dit bordje er vaak nog groener uit, dus nog veel meer pesto. Het gevolg hiervan is dat je na drie happen eigenlijk al vol zit. Wij kiezen ervoor om iets minder pesto te gebruiken maar wil je wat meer dan kan dat natuurlijk. Ook willen ze wel eens daar de aardappel helemaal stuk koken en de sperzieboontjes pletten door de pesto. Je kunt dus heerlijk variëren ook met de hoeveelheid aardappeltjes en sperzieboontjes.
Dit gerechtje doet ons een beetje denken aan onze pasta con patate. Lekker veel groenten zoals aardappel, wortel en bleekselderij. Met een toevoeging van tomaten puree voor een rode kleur. Deze schalen vallen bij ons in categorie confort food en heel makkelijk te maken.
Steps
1
Done
20
|
GroentenSnijd de aardappeltjes in kleine blokjes en snijd de haricots verts in vieren. |
2
Done
5
|
SausFruit het uitje in olijfolie en voeg de teen knoflook toe, verwijder deze knoflookteen als deze bijna bruin is. |
3
Done
2
|
PijnboompittenRooster de pijnboompitten. (Optioneel) |
4
Done
5
|
ServerenKook de trofie pasta met een schepje zout. Roer de groenten met pesto door de pasta en voeg ietsje kookvocht toe. |