• Home
  • Baksels
  • White chocolate caramel macadamia nut cheesecake
0 0
White chocolate caramel macadamia nut cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
120 gram Koekjes Wijmhebben de. mc vities van Verkade gebruikt
120 gram Roomboter Gesmolten
50 gram Macademia nootjes Fijn gehakt
Vulling
500 gram Roomkaas Philadelphia
125 gram Zure room
2 eetlepel Bloem
1 eetlepel Vanille extract
3 eieren Op kamertemperatuur
110 gram Fijne kristalsuiker
80 gram Witte chocolade Gehakt
Caramel
330 gram Suiker
180 ml Slagroom
90 gram Roomboter
125 ml Koud water
50 gram Macademia nootjes Grof gehakt

White chocolate caramel macadamia nut cheesecake

Een echte Amerikaanse cheescake!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Caramel

Directions

Share

Hieperdepiep Hoera!

Kennen jullie ons verhaal van de white chocolate caramel macademia nut cheesecake?   Zo’n 10 jaar geleden zijn we op roadtrip geweest in Amerika. Een geweldige reis waar we ontzettend veel gezien hebben en  de Amerikaanse eetcultuur ontdekt hebben. Die cultuur bestaat uit zeg maar van alles veel.  Zo aten we een keer bij de CheeseCake  Factory  en bij binnenkomst liep Giacomo (onze zoon/broertje)direct naar de vitrine om een taartje uit te zoeken. Degene met de langste naam werd het en hij heeft gesmuld. Sinds deze keer is dit een dingetje bij ons in de familie. Eigenlijk heel raar, maar we hadden deze nog nooit zelf gemaakt. Vandaag een goede reden, geen pasta friday maar een feestelijk taartje voor Giacomo omdat hij jarig is!
Het plan om vandaag zijn 23-diner te vieren ( ipv 21-diner), maar helaas door Corona hebben we dat moeten annuleren. Het zal dus volgend jaar gebeuren, nouja 24-diner kan ook.

Steps

1
Done
1 minuut

Bakblik

Neem een kleine springvorm van 20 cm.
Beboterde bodem en lag daar bakpapier op , klik de rand erop.
Bekleed ook de beboterde binnenwand zijkant met bakpapier.

2
Done
5 minuten

Koekjes bodem

Verkruimel je koekjes in de keukenmachine of sla tussen een theedoek met een deegroller fijn.
Haak je nootjes super fijn.
Smelt je boter en meng dit met de nootjes en koek kruimels.

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 155 graden.
Wij hebben een stoomoven, en gebruikte 155 graden hetelucht samen met 30% stoom.

4
Done
2 minuten

Bodem

Vul je bodem met de koek/noot/ boter mengsel en druk dit goed plat met een lepel.

5
Done
minuten

Vulling

Gebruik een mixer om je vulling te maken.
Doe de roomkaas in een beslagkom en voeg je bloem toe.
Goed roeren( 10 sec).
Voeg je vanille,zure room, suiker toe. Goed mengen ( 15 seconden)
Voeg je eieren toe een voor een, na elk ei rustig doorroeren(10 sec)
Roer je gehakte chocola en 50 gram gehalveerde nootjes door je beslag.
Het voordeel van rustig roeren is dat er geen lucht in komt die er tijdens het bakken weer kan ontsnappen, en je baksel scheurt.

6
Done
55 minuten

Oven

Schenk je beslag in je vorm en zet deze 55 minuten in de oven op 155 graden.

7
Done
1 uur

Afkoelen

Houd tijdens het bakken je baksel goed in de gaten, de bovenkant word geel tot licht bruin.
Hopelijk ontstaan er geen scheuren, maar als het wel gebeurt maakt het niks uit, maar de perfecte cheesecake is zonder ????
Na het bakken zet je de oven uit maar laat je cake nog een uur afkoelen in de oven met deur op kier.
Daarna zet je je cake minimaal 4 uur in de koelkast.

8
Done
5 minuten

Karamel maken

Breng je room en boter in een kleine pan met dikke bodem op matig vuur aan de kook.
Neem van het vuur en zet apart.

9
Done
5 minuten

Karamel afmaken

Verwarm de suiker met het water in middelgrote pan met dikke bodem, en roer met metalen lepel tot alle suiker is opgelost.
Breng aan de kook en laat zonder roeren doorkoken tot de suiker thermometer 180 graden aangeeft en het mengsel een goud bruine kleur heeft, ( ik heb geen thermometer dus ga ik op de bruine kleur af.

10
Done
2 minuten

Bij elkaar voegen

Neem van het vuur en werk nu snel: voeg het botermengsel er al roerend bij in een gelijkmatig, dun stroompje en meng goed.

11
Done
5 minuten

Indikken

Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend 5 minuten,of tot je caramel is ingedikt.

12
Done
15 minuten

Afkoelen

Schenk het in een kom en laat het op kamertemperatuur komen.
Wil je salted caramel, dan doe je er een theelepel grof zeezout bij.

13
Done
2 minuten

Serveren

Versier je cake met nootjes, caramel( je hebt iets te veel caramel) dus kun je er extra bij serveren.
Als je het lekker vind wat slagroom erbij!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ceviche van garnalen
previous
Garnalen ceviche uit Lima
kruidige Nasi goreng met kip saté
next
Kruidige Nasi Goreng met kip saté
Ceviche van garnalen
previous
Garnalen ceviche uit Lima
kruidige Nasi goreng met kip saté
next
Kruidige Nasi Goreng met kip saté

Add Your Comment