Ingredients
-
150 gr Bloem
-
100 gr BoterOp kamertemperatuur
-
70 gr Fijne kristalsuiker
-
100 gr Donkere bastard suiker
-
1 eieren
-
1 zakje / 1 theelepel Baking soda
-
1 theelepel Vanille extract
-
250 gr Pistache nootjes
-
200 gram Witte chocolade
Directions
Witte chocolade koekjes met pistache!
Wanneer je nog witte chocolade in de kast hebt liggen moet je echt deze koekjes maken. Dit is een leuke variant op de klassieke chocolatechip cookie die natuurlijk iedereen lust!
Witte chocolade gaat super goed met verschillende noten dus wij combineerde dit met pistache, want hé pistache nootjes vind je in dit Italiaanse huishouden ook regelmatig in de kast.
De koekjes zijn super simpel en ook nog een heel lekker. Wel een tikkie machtig maar dat hoort een beetje bij zulke koekjes.
Geniet ervan!
Steps
1
Done
5 minuten
|
NootjesPel al de pistache nootjes en zet de helft apart. De ene helft mix je in een keukenblender tot een kruimel. |
2
Done
5 minuten
|
MixenMix de boter samen met beide soorten suiker tot een dik mengsel. Voeg daarna langzaam het ei en de vanille toe. Wanneer dit een beetje is opgenomen voeg je de bloem en baksoda toe. Mix dit kort en voeg daarna de pistache kruim, andere pistache nootjes en witte chocolade toe. |
3
Done
5 minuten
|
Koekjes makenMaak balletjes deeg van ongeveer zo groot als een golfballetje / ijsbolletje en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zorg wel dat er genoeg ruimte tussen de bolletjes zit want ze gaan nog flink uitlopen. |
4
Done
11 minuten
|
Bakken |