0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
1eetlepel Kaneel
250 gram Roomboter Blokjes
350 gram Patent bloem
2 theelepel Bak poeder
175 gram Basterdsuiker wit
1 theelepel Vanille extract
Half ei eieren
Vulling
6 Goudrenetten Je kunt ook Jinagold ofbandere frissere appel gebruiken
125 gram Rozijnen
1 eetlepel Kaneel
1 citroen citroenrasp
Halve citroen Citroensap
citroenrasp
Voor blik en afwerking
1 geklutst eieren
scheut Zonnebloem olie
4 eetlepel Paneermeel
Zelfgemaakte appeltaart

Zelfgemaakte appeltaart

Klassieke appeltaart, altijd lekker!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

  • Voor blik en afwerking

Directions

Share

Zelfgemaakte appeltaart!

Je denkt dat iedereen zelfgemaakte appeltaart lekker vind, bij ons thuis zeker wel, alleen paps eet alleen de krokante achterkant en laat de rest van het taartje staan.. hij is niet zo dol op rozijnen en tja in een goede appeltaart mogen die niet ontbreken vinden wij. Op zijn zachts gezegd opmerkelijk haha. Nouja dan smikkelen we dat zo de rest zijn bordje.

Oma bakte haar hele leven appeltaart, wanneer je bij haar op bezoek kwam stond er bijna altijd een taartje in de oven. Alleen die geur al brings back memories.

Wanneer we daar nu over terug denken dan rook het naar altijf maar appeltaart of cake. Elk weekend werd er gebakken en waarschijnlijk hebben wij dit overgenomen.  Rook het niet na appeltaart dan vaak naar spruitjes of Hollandse pot tja die geur hangt niet zoveel bij ons in huis. We zijn toch echt Italiaanse kokers.

Wanneer we niet zoveel tijd hebben dan gebruiken we de mix van Koopmans want die is ook heel lekker, maar eigenlijk is dit recept net zo makkelijk!

Vandaag gaan we een echte klassieke appeltaart, heerlijk fris en fruitig. Met lekker veel appels, rozijnen en natuurlijk kaneel. Een beetje citroensap mag niet ontbreken. Het geeft een heerlijke frisse smaak aan de taart en appeltjes worden daardoor ook niet zo bruin. Het oog wil natuurlijk ook wat.

Met een beetje geduld maak je een mooi raamwerk van reepjes deeg op de bovenkant.  Dit hoort echt bij deze klassieker.  Inmiddels doen we dat zo vaak dat het heel gemakkelijk is. Na het bakken is het lastig om niet meteen aan te vallen. Wij laten het altijd even afkoelen want je snijdt daardoor ook mooie puntjes.  Het allerlekkerste is natuurlijk nog een potje slagroom erop.  Heel veel bakplezier!

ANDERE APPELTAARTJES

Wil je liever een ander appeltaartje?  Maak eens gezondere appeltaart met spelt en amandelmeel. Vergeet niet de leuke mini appel galette’s die super leuk zijn om te serveren of een heerlijk frangipane taart met appel.

 

 

Steps

1
Done
2 min

Bakblik

Vet de springvorm ( 24 cm )in met zonnebloemolie en strooi er paneermeel in.
Zo weet je zeker dat de taart niet vast plakt.

2
Done
10 min

Appels- vulling

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Knijp er een halve citroen over, en schep door elkaar.
Meng samen met rozijnen en kaneel.

3
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 165 °C

4
Done
10 min

Deeg

Doe al de ingrediënten in een kom en meng alles goed tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat.
Wanneer het erg zacht geworden is leg je het even verpakt met plasticfolie in de koelkast.
Verdeel in 3 delen, bestrooi het werkblad en roller met bloem en maak met de deegroller een mooie bodem.
Van het 2e deel maak je een lap voor de zijkant vd springvorm, en van het overige maak je mooie streepjes om er boven op te leggen.
Bestrijk de streepjes met een kwastje met geklutst ei.

5
Done
60

Oven

Zet de taart in de oven , 60 min.
Wel in de gaten houden, soms gaat de ene oven harder dan de ander.

6
Done

Serveren

Wanneer je de appeltaart goed laat afkoelen snijd je de mooiste puntjes.
Serveer eventueel met een dotje slagroom.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Broodje mozzarella pesto ham en tomaat
previous
Broodje mozzarella, pesto, ham en tomaat
Zelfgemaakte pretzels
next
Zelfgemaakte pretzels
Broodje mozzarella pesto ham en tomaat
previous
Broodje mozzarella, pesto, ham en tomaat
Zelfgemaakte pretzels
next
Zelfgemaakte pretzels

Add Your Comment