Ingredients
-
Deeg
-
1eetlepel Kaneel
-
250 gram RoomboterBlokjes
-
350 gram Patent bloem
-
2 theelepel Bak poeder
-
175 gram Basterdsuiker wit
-
1 theelepel Vanille extract
-
Half ei eieren
-
Vulling
-
6 GoudrenettenJe kunt ook Jinagold ofbandere frissere appel gebruiken
-
125 gram Rozijnen
-
1 eetlepel Kaneel
-
1 citroen citroenrasp
-
Halve citroen Citroensap
-
citroenrasp
-
Voor blik en afwerking
-
1 geklutst eieren
-
scheut Zonnebloem olie
-
4 eetlepel Paneermeel
Directions
Zelfgemaakte appeltaart!
Je denkt dat iedereen zelfgemaakte appeltaart lekker vind, bij ons thuis zeker wel, alleen paps eet alleen de krokante achterkant en laat de rest van het taartje staan.. hij is niet zo dol op rozijnen en tja in een goede appeltaart mogen die niet ontbreken vinden wij. Op zijn zachts gezegd opmerkelijk haha. Nouja dan smikkelen we dat zo de rest zijn bordje.
Oma bakte haar hele leven appeltaart, wanneer je bij haar op bezoek kwam stond er bijna altijd een taartje in de oven. Alleen die geur al brings back memories.
Wanneer we daar nu over terug denken dan rook het naar altijf maar appeltaart of cake. Elk weekend werd er gebakken en waarschijnlijk hebben wij dit overgenomen. Rook het niet na appeltaart dan vaak naar spruitjes of Hollandse pot tja die geur hangt niet zoveel bij ons in huis. We zijn toch echt Italiaanse kokers.
Wanneer we niet zoveel tijd hebben dan gebruiken we de mix van Koopmans want die is ook heel lekker, maar eigenlijk is dit recept net zo makkelijk!
Vandaag gaan we een echte klassieke appeltaart, heerlijk fris en fruitig. Met lekker veel appels, rozijnen en natuurlijk kaneel. Een beetje citroensap mag niet ontbreken. Het geeft een heerlijke frisse smaak aan de taart en appeltjes worden daardoor ook niet zo bruin. Het oog wil natuurlijk ook wat.
Met een beetje geduld maak je een mooi raamwerk van reepjes deeg op de bovenkant. Dit hoort echt bij deze klassieker. Inmiddels doen we dat zo vaak dat het heel gemakkelijk is. Na het bakken is het lastig om niet meteen aan te vallen. Wij laten het altijd even afkoelen want je snijdt daardoor ook mooie puntjes. Het allerlekkerste is natuurlijk nog een potje slagroom erop. Heel veel bakplezier!
ANDERE APPELTAARTJES
Wil je liever een ander appeltaartje? Maak eens gezondere appeltaart met spelt en amandelmeel. Vergeet niet de leuke mini appel galette’s die super leuk zijn om te serveren of een heerlijk frangipane taart met appel.
Steps
1
Done
2 min
|
BakblikVet de springvorm ( 24 cm )in met zonnebloemolie en strooi er paneermeel in. |
2
Done
10 min
|
Appels- vullingSchil de appels en snijd ze in kleine blokjes. |
3
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 165 °C |
4
Done
10 min
|
DeegDoe al de ingrediënten in een kom en meng alles goed tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat. |
5
Done
60
|
Oven |
6
Done
|
ServerenWanneer je de appeltaart goed laat afkoelen snijd je de mooiste puntjes. |