0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vulling
4 eieren Zachtjes gekookt
Handvol Groene asperge tips
50 gram Pecorino kaas
50 gram Parmezaanse kaas
naar smaak zout en peper
3 eetlepel blaadjes Tijm Vers
3 takjes fijn gesneden Peterselie
Boterjus
100 gram Roomboter
1 eetlepel Tijm
naar smaak zout en peper
Serveren
12 Asperge tips
2 eieren Zacht gekookt
Voor decoratie Tijm
Pastadeeg
200 gram Pasta meel
2 eieren
Snuf Zout
Ravioli met asperges en ei

Ravioli met asperges en ei

Ei, asperge en kaas, dit blijft een heerlijke combinatie

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Boterjus

  • Serveren

  • Pastadeeg

Directions

Share

Ravioli met asperges en ei!

Soms moeten we gewoon verse pasta maken, en vandaag is zo’n dag. Een vulling is altijd weer leuk om te verzinnen, en omdat we nog groene asperge tips hadden was de keus snel gemaakt. Een verrukkelijke ravioli met asperges en ei.

Het is een vulling van groene asperge tips, ei en kaas geworden. Heerlijke pecorino samen met parmezaanse kaas, geeft dat net even een pittigere touch. Natuurlijk kun je ook de mooie witte asperges gebruiken. Wil je meer weten over het witte goud kijk eens bij het Asperge centrum!

De vulling alleen al was een feestje, en dit lijkt ons heerlijk op een bruscetta!

Maken jullie ook wel eens je pasta zelf?? Voor dit recept kun je ons basis recept voor pastadeeg gebruiken!

Steps

1
Done
40 minuten

Pastadeeg

Maak je deeg voor 4 personen ( 200 gram meel en 2 eitjes, snuf zout) volg het pastadeeg recept

2
Done
3 min

Asperge tips

Kook of stoom je asperges 3 minuten.
Laat ze uitlekken, snij het achterkantje er af.
Snij vervolgens in fijne stukjes.

3
Done
5 minuten

Eieren

Kook je eieren met zachten dooier.
Pel en prak ze in een schaal.

4
Done
2 minuten

Kaas

Rasp je kaas.
Doe dit bij het ei, en je asperges.

5
Done
2 minuten

Vulling afmaken

Roer alles samen met gehakte peterselie en 1 1/2 eetlepel tijmblaadjes.
Voeg lekker zout en peper toe.
Je vulling staat nu klaar.

6
Done
2 minuten

Ei

Kluts je eitje in een bakje en zet het klaar.

7
Done
10 minuten

Pasta's maken

Snij de helft van je pasta deeg en draait daar een mooie lap van. Smeer deze lap in met een kwastje eimengsel.
Zodat je deze goed op elkaar kan plakken.
Leg je lap op je werk blad en schep met een klein lepeltje je vulling op het deeg.
Vouw je lap dubbel, en snij of rol met deeg wieltje en mooi vierkantje.
Leg je ravioli op een plaat met bakpapier. Strooi er eerst wat pasta meel over zodat ze niet blijven plakken.

8
Done
10 min

Boter jus

Laat je boter in een steel pan langzaam smelten samen met zout en peper en de rest van je tijm blaadjes.( 10 min)

9
Done
4 minuten

Serveren

Kook je pasta langzaam in een pan met zout water. (4 minuten)
Giet ze af en doe ongeveer vier of vijf ravioli in een mooi bord.
Giet er wat jus over, tijmblaadjes, grof gemalen peper, een half gekookt eitje en een paar aspergetips. Natuurlijk wat verse parmezaanse kaas er over en je bordje is klaar.
Buon Appetito!????????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pistache madeleines
previous
Madeleines met pistache
Nacho's met dip
next
Nacho’s met zelfgemaakte guacamole en chili
Pistache madeleines
previous
Madeleines met pistache
Nacho's met dip
next
Nacho’s met zelfgemaakte guacamole en chili

Add Your Comment