0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pasta deeg
200 gr+ iets voor op je werkblad Semola
2 eieren
Mespunt Zout
Vulling
Halve pompoen Pompoen blokjes
125 gram ricotta kaas
100 gram Cantharel Je kunt natuurlijk elk soort champignon gebruiken
Naar smaak zout en peper
Olijf olie
Paar takjes Verse kruiden Wijmhebben Thijm gebruikt
1 eieren Geklutst ( om je deeg in te smeren
Saus
150 gram Roomboter
5 blaadjes Salie
Naar smaak Peper Grof gemalen
100 gram Parmezaanse kaas
Zelfgemaakte ravioli

Zelfgemaakte ravioli

Heerlijke herfst ravioli

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Pasta deeg

  • Vulling

  • Saus

Directions

Share

De lekkerste pasta is natuurlijk Ravioli! Daarom is het weer tijd om een heerlijk recept met jullie te delen. Het is alweer een tijdje geleden dat we verse pasta maakte dus vandaag gingen we weer los.

Ravioli is een heerlijk gerechtje omdat je deze ravioli met zoveel verschillende ingrediënten kunt vullen. Een andere vulling geeft weer een totale andere belevenis. Deze vulling is gemaakt met champignons, pompoen en ricotta. Een heerlijke herfst pasta.

Je kunt voor dit recept ons basis recept voor pasta deeg gebruiken!

Buon appetito!

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done
200 graden

Roosteren

Snijd de pompoen in blokjes en leg deze in een ovenschaal.
Strooi er rijkelijk zout en peper, verse tijm en olijfolie over.
Zet de schaal in voorverwarmde oven oven van 200° voor 20 minuten. Wanneer je ze geroosterd hebt, dan pureer je de pompoen.

3
Done

Champignons

Snijd de champignons in kleine stukjes Bak deze aan met wat zout, peper en tijmblaadjes.
Laat het even uitlekken.

Meng je champignons en pompoen met de ricotta en voeg naar smaak zout en peper toe.

4
Done
30 min

Pasta deeg (Gebruik ons recept)

Maak twee grote vellen met deeg.
Leg deze op een bebloemde ondergrond.
Leg er overal kleine bolletjes vulling op.
Wij doen dit altijd met een meloen bolletjes lepel.
Zet een bakje geklutst ei klaar.
Smeer met een kwastje het hij langs de vulling.
Dit zorgt ervoor dat je deeg goed aan elkaar plakt. Leg een tweede vel er bovenop en druk om het bolletje vulling je deeg een beetje vast. Snijd of rol daarna je ravioli vierkantjes.

5
Done
5 min

Koken

Kook de pasta/ravioli in zout water voor ongeveer 5 minuten.

6
Done
5

Saus

Doe wat boter in een pannetje er voeg daar verse salie en zwarte peper.
Laat dit heel zachtjes koken.
Serveer met Parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
basis recept - pastadeeg
previous
Basis recept – Pastadeeg
Bietenwrap
next
Bieten wrap
basis recept - pastadeeg
previous
Basis recept – Pastadeeg
Bietenwrap
next
Bieten wrap

2 Comments Hide Comments

Ladies, bij mij gaat de ravioli zo vaak kapot in het (kook) water. Hoe voorkom ik dat? Heb het vuur al zachter gezet maar ondanks dat ging het toch mis en was ik de vulling dus kwijt…..

Hoi Francis,
Zachtjes koken helpt inderdaad al veel. Zorg ook dat je de ravioli goed dicht maakt en de randjes goed de randjes moet je goed insmeren zodat het blijft plakken.
Hopelijk helpt dat iets 🙂

Add Your Comment