Ingredients
-
Vulling rijstvellen
-
1 komkommer
-
1 grote of 2 kleinere Wortel
-
Klein bakje Taugé
-
Klein bakje Rivierkreeftjes
-
Halve Mango
-
6 takjes Koriander
-
50 ml Rijstazijn
-
Sausje
-
4 eetlepel Pindakaas
-
Halve theelepel ( geraspt) GemberJe kunt ook gemberpoeder nemen
-
2 eetlepel Soyasaus
-
1 theelepel Rijstazijn
-
1/4 theelepel Chili flakes
-
3 eetlepel heet water
-
Directions
Crew Favorites; Zelfgemaakte summer rolls
Ohh wat zijn deze spring rolls lekker, veel te vinden in de Chinese keuken, maar natuurlijk ook uit de verrukkelijke Vietnamese keuken. Tijdens onze oproep aan de KLM crew welk hapje ze graag wilden zien kreeg ik verschillen verzoeken, loempia’s en springrolls.
Wij hebben de loempia’s al gemaakt, en dit was een feestje, nu voor jullie de springrolls met de rijstvellen, een heerlijk gezond alternatief !
Zo ontzettend leuk om te maken, omdat dit ook voor ons ook de 1e keer is. We hebben een heerlijk kleurrijke zomerse versie gemaakt. De rijstvelletjes moet je even snappen, maar zodra je weet hoe je deze gebruikt is de rest een eitje. Het leuke hiervan is dat je ze kunt vullen op jou eigen manier.
Vandaag dit voorbeeeld, komkommer, taugé, mango, wortel en rivierkreeftjes… Dit samen met een heerlijk pindasausje…ik mag wel zeggen een heerlijk hapje! ?
Steps
1
Done
10 minuten
|
GroentenHet is fijn als al je groente klaar staat wanneer je je vellen gaat vullen. |
2
Done
5 minuten
|
RijstvellenZet een koekenpan met warm water klaar. |
3
Done
2 minuten
|
SausjeDoe alle ingrediënten voor je sausje bij elkaar, en blend ze even met mixertje, of goed in schaaltje roeren. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenServeer op mooi bordje met wat verse koriander erover en je sausje in een schaaltje ernaast. |