Ingredients
-
9 AspergeWitte
-
1 rol bladerdeeg
-
200 ml Crème fraiche
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
5 takjes Platte peterselieGesneden
-
Klein beetje Zwarte peper
-
4 eetlepel Spekjes
-
2 eierenGekookte
Directions
Flammkuchen met asperges!
Jaaa de asperges zijn weer in het seizoen we ontvangen elk jaar een grote doos met het witte goud van het aspergecentrum. Stiekem kijken we daar altijd naar uit want de asperges uit Limburg smaken fantastisch. Het pakket is helemaal compleet met een heerlijke Casa Safra en een pakje boter van het Deense merk Lurpak.
Zo net voor het weekend hebben we deze beauties gebruikt voor een flammkuchen met asperges. Onze vorige flammkuchen van bladerdeeg was al een groot succes. Lekker snel en handig en lekkerder dan de kant en klaar flammkuchen deeg. Daarop een laagje crème fraiche samen met parmezaanse kaas en vers gesneden perterselie. De asperges hebben we 10 minuten zachtjes laten koken. Deze erop samen met lekkere spekjes en een gekookt eitje. Oja natuurlijk nog wat extra parmezaanse kaas.
Of dit lekker was? Manlief heeft het er nog over en dat betekent maar één ding: het smaakt fantastisch! Kijk maar eens naar het filmpje zeker weten dat je dit wilt eten.
Dit recept blijft hier zeker terugkomen. Een perfect voorgerecht of een smakelijk hapje bij de borrel.
Inmiddels hebben wij al de meeste verrukkelijke asperge gerechten. De asperge tonnato is een variant van de vitello tonnato. Asperge tartaar met parmaham, of de asperge tartaar met zalm
Wist je dat je de shillen van de asperges kunt gebruiken voor een lekkere soep of een zelfgemaakte bouillon.Voor de meer asperges gerechten kijk je snel bij het Nederlands asperge centrum
Ook lees je alles over de Limburgse asperges bijvoorbeeld waarom het asperge seizoen tot 24 juni duurt. Na de 24e groeien de asperges nog nog wel alleen wanneer je blijf steken dan kunnen de asperges geen reserves opbouwen voor het volgende jaar. Kijk een naar de leukste fietsroutes langs de asperge velden.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Asperges en eieren kokenSchil de asperges en snijd een stukje van de onderkant eraf. |
2
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden |
3
Done
2 minuten
|
Crème fraiche, parmezaanse kaas en peterselieMeng de crème fraiche met 50 gram geraspte parmezaanse kaas en gesneden peterselie en een beetje peper. |
4
Done
2 minuten
|
BladerdeegRol de bladerdeeg uit. |
5
Done
5 minuten
|
BeleggenLeg de uitgelekte droge asperges om en om op de crème fraiche. |
6
Done
35 minuten
|
OvenBak de flammkuchen 30-35 minuten op 180 graden. |