• Home
  • Deeg
  • Gazpacho van geroosterde groenten
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Rode paprika
500 gram Tomaten
Halve Zoete aardappel
1 grote Sjalot
1 teen knoflook
1 takje Rozemarijn
20 gram Feta
Naar smaak zout en peper
Flinke scheut Olijfolie
Halve theelepel Chili poeder
1 blokje groenten bouillon
Gazpacho van geroosterde groenten

Gazpacho van geroosterde groenten

Een heerlijke dorstlesser

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gazpacho van geroosterde groenten!

Heb je wel eens koude soep gegeten?
In Spanje doen ze niets liever, en nu de temperatuur in Nederland een beetje aanvoelen zoals in Spanje doen wij lekker mee.

Dit soepje is een welkome verkoeling, het lest de dorst en voorziet je lichaam tegelijkertijd met de nodige vitamines.

Wij vinden het lekkerst wanneer je je groenten even van te voren in de oven zet. Geroosterde groenten zijn weer net een tikkie smaakvoller. De soep is gemaakt van paprika met tomaat en zoete aardappel plus wat chili kruiden.
Een kruimel van feta er bovenop, geserveerd  in een mooi glaasje en je kunt scoren met deze smaak explosie.

Wij doen doen er nog een heerlijke bruscetta bij om ons hapje compleet te maken.
Geniet van de zomer.

Steps

1
Done
200 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 200°

2
Done
5 minuten

Groenten

Was en snij je groenten in stukken.
Doe je stukken paprika, tomaat, sjalot, knoflook, verse rozemarijn zout en peper in een bakblik.
Schenk er een een flinke scheut olijfolie over.

3
Done
30 minuten

Oven

Zet dit alles samen een half uur in de oven op 200 graden.

4
Done
10 minuten

Koken

Doe een liter water samen met een groente bouillon blokje in een pan.
Hierbij je geroosterde groenten en wat chili poeder of flakes voor een beetje pit.
Laat dit 10 minuten zachtjes koken.

5
Done
2 minuten

Pureren en zeven

Pureer je soep fijn met een staafmixer of blender.
Je kunt het zeven als je een zachtere structuur wilt. Wij doen dit niet, want wij geven de voorkeur aan iets grovere structuur.

6
Done

Serveren

Nadat je soep heel goed gekoeld is in de koelkast kun je het serveren.
Pak een mooi glaasje en schenk je soep er in,kruimel er wat feta over en wat fijn gesneden peterselie of klein blaadje basilicum.

7
Done

Extra bruschetta

Wij maakten er nog een lekkere bruscetta bij: Zie de link in ons verhaaltje hierboven

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zelfgemaakte chimichurri
previous
Zelfgemaakte chimichurri
Bruschetta
next
Bruschetta van paprika tomaat en feta
zelfgemaakte chimichurri
previous
Zelfgemaakte chimichurri
Bruschetta
next
Bruschetta van paprika tomaat en feta

Add Your Comment