Ingredients
-
2 Rode paprika
-
500 gram Tomaten
-
Halve Zoete aardappel
-
1 grote Sjalot
-
1 teen knoflook
-
1 takje Rozemarijn
-
20 gram Feta
-
Naar smaak zout en peper
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Halve theelepel Chili poeder
-
1 blokje groenten bouillon
-
Directions
Gazpacho van geroosterde groenten!
Heb je wel eens koude soep gegeten?
In Spanje doen ze niets liever, en nu de temperatuur in Nederland een beetje aanvoelen zoals in Spanje doen wij lekker mee.
Dit soepje is een welkome verkoeling, het lest de dorst en voorziet je lichaam tegelijkertijd met de nodige vitamines.
Wij vinden het lekkerst wanneer je je groenten even van te voren in de oven zet. Geroosterde groenten zijn weer net een tikkie smaakvoller. De soep is gemaakt van paprika met tomaat en zoete aardappel plus wat chili kruiden.
Een kruimel van feta er bovenop, geserveerd in een mooi glaasje en je kunt scoren met deze smaak explosie.
Wij doen doen er nog een heerlijke bruscetta bij om ons hapje compleet te maken.
Geniet van de zomer.
Steps
1
Done
200 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 200° |
2
Done
5 minuten
|
GroentenWas en snij je groenten in stukken. |
3
Done
30 minuten
|
OvenZet dit alles samen een half uur in de oven op 200 graden. |
4
Done
10 minuten
|
KokenDoe een liter water samen met een groente bouillon blokje in een pan. |
5
Done
2 minuten
|
Pureren en zevenPureer je soep fijn met een staafmixer of blender. |
6
Done
|
ServerenNadat je soep heel goed gekoeld is in de koelkast kun je het serveren. |
7
Done
|
Extra bruschettaWij maakten er nog een lekkere bruscetta bij: Zie de link in ons verhaaltje hierboven |