0 0
Zomers Tiramisu taartje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
10 Lange vingers
50 gram Roomboter
Room
350 ml Slagroom
250 gram Mascarpone Kamertemperatuur
3 eetlepel Poedersuiker
Tussenlaag
10 Lange vingers
Sap van 1 sinaasappel sinaasappel
30 ml Aperol
Extra
5 perzik
200 gram aardbeien
Paar blaadjes verse munt Decoratie

Zomers Tiramisu taartje

Een verrukkelijk fruitig taartje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Room

  • Tussenlaag

  • Extra

Directions

Share

 Zomers tiramisu taartje!

Het zonnetje schijnt volop en dat vraagt om zomerse recepten. Tijd voor cocktails, BBQ’s en spontane feestjes. Het lekkerste fruit ligt volop in de winkels en wij Queens eten extra vitamine bommetjes.  Wanneer wij visite krijgen willen wij graag zelf een dessert verzinnen. Waarom geen zomers tiramisu taartje?
Het blijkt een top idee!

Met verse aardbeien en rijpe perziken zijn we aan de slag gegaan. Een zalige lange vingers koekjes bodem. Gevolgd door een lobbige slagroom met mascarpone. Een tussenlaag vers fruit en natuurlijk lange vingers.  De lange vingers gingen wel eerst in Aperol sinaasappel badje. De laatste laag room en vers fruit maken dit taartje helemaal af!!!

Misschien vind je dit taartje iets teveel werk, no worries daar hebben we een oplossing voor. Een schaal hiervan is net zo lekker. Neem dan voor deze snelle versie een lange vinger bodem. Natuurlijk wel even in bad. Daarna een roomlaag met vers fruit, gevolgd door room en eindigen met lekker veel aardbeien en perziken.
Liever ander fruit, dat kan prima. Frambozen samen met bramen en bosbessen zijn ook een een wereld team samen.
Wij kozen dit keer voor een taartvorm omdat dat net iets leuker is om te presenteren. Een schaal werkt lekker snel wanneer je een groot gezelschap hebt.

Pssst, dit is niet alleen lekker als toetje, het smaakt prima bij de koffie.

Natuurlijk  hebben we keuze in heerlijke Tiramisu taartjes, ook feestelijk is de Tiramisu cakerol met rode bessen, Aardbeien tiramisu taart, Tiramisu met limoncello en lemoncurd. Ook blijft onze Authentieke tiramisu altijd een feestje!

Kennen jullie al onze Tiramonchou taart met kersen versie. Inmiddels reuze populair en ook al in een andere smaak. Tiramonchou taart met aardbeien

Ga je een keer een van onze taartjes maken dan vinden we het leuk als je onze naam noemt of de tag gebruikt  @cookingqueensnl.

Steps

1
Done

Bakblik

Wij gebruiken een kleine springvorm ( 22 cm)
Op de bodem plakken we een rond stukje bakpapier, met wat olie vastzetten.

2
Done

Koekjes bodem

Maal 10 lange vingers fijn en meng die met gesmolten roomboter.
Druk dit met een lepel vast op de bodem.
Zet even in de koelkast.

3
Done

Room vulling

Klop de slagroom met 3 eetlepel poedersuiker.
Wanneer de slagroom bijna goed is meng je de mascarpone erdoor.

4
Done

Perzik aardbeien

Snijd 2 perzik in plakjes en maak de aardbeien schoon. De helft snijd je in plakjes.

5
Done

Vullen

Op de koekjes bodem smeer je de helft van het roommengsel.
Hier op leg je stukjes perzik en aardbei. Daarop mag de lange vingers laag.
Dep de lange vingers eerst in een mengsel van Aperol en sinaasappelsap.
De taart mag nu een nachtje opstijven in de koelkast.

6
Done

Serveren

Voordat je de taart gaat serveren verdeel de aardbeien en perzik op de taart.
Wat verse munt er bovenop en smullen maar!

7
Done

Tip

Wil je een snelle versie van deze heerlijke combinatie.
Maak dan geen taartje maar een schaal.
I.p.v. van een fijngemalen koekjes bodem neem je een bodem van lange vingers gedrenkt in de Aperol sinaasappel mengsel.
Vervolgens maak je de zelfde lagen als het taartje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zomerfruit uit de oven
Aubergine taart
next
Aubergine taart
previous
Zomerfruit uit de oven
Aubergine taart
next
Aubergine taart

Add Your Comment