0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basissaus
Ravioli vulling
100 gram Roomboter
10 verse blaadjes Salie
naar smaak Zout en peper
1 bol Buffalo mozzarella

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

3 x gnudi met spinazie en ricotta

3 x gnudi met spinazie en ricotta

Een naakte pasta, hoe dan...

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Basissaus

  • Ravioli vulling

Directions

Share

3x gnudi met spinazie en ricotta!

Jullie kennen allemaal wel gnocchi, Gnudi is het zusje. Een lichtere versie weliswaar en zo ontzettend lekker.

Gnudi betekent naakt. Het is in feite ook een ricotta ravioli vulling maar dan zonder de pasta, dus een uitgeklede pasta. In Toscane eten ze deze balletjes en wij zijn nu ook helemaal om.

Deze balletjes bestaan uit ricotta, spinazie, en heel veel kaas.

We hebben ze op  drie lekkere manieren gemaakt en gegeten.
* Gnudi met een salie boter , neem  gnudi vulling

*Gnudi in rode saus , gnudi met basis tomatensaus

*Gnudi uit de oven met rode saus en mozzarella. Maak het recept van onze basis tomatensaus.

 

 

 

 

Steps

1
Done
1 nachtje

Gnudi maken

Maak de Gnudi volgens het recept een dag van te voren.
Je draait kleine balletjes en rolt deze door semola of bloem. Zet ze een nachtje in de koelkast.

2
Done
10 minuten

Gnudi met salieboter

Verwarm de roomboter samen met de kleine salieblaadjes. Laat dit 7 minuten heel zachtjes koken in een steel/sauspan.
Zet klaar.
Kook water met wat zout. Schep de balletjes in het kokende water en laat ze ongeveer 3 minuten koken, wanneer ze naar het oppervlakte drijven zijn ze klaar. Schep ze uit de pan met een schuimspaan.
Schep ze in de salie boter en bak ze heel even mee in de saus, of legt ze direct op een bordje en schenk de saus eroverheen.

3
Done

Serveren

Serveer ze met een klein beetje versgemalen peper en wat Parmezaanse kaas er overheen.

4
Done
30 minuten

Gnudi in tomatensaus

Maak het recept van onze basis tomatensaus zie link. Serveer met de gnudi.

5
Done
5 minuten

Gnudi uit de oven

Maak de basis tomatensaus ( zie link )
Kook de balletjes ingezouten ongeveer 3 minuten in gezouten water.
Schep ze er uit wanneer ze bovendrijven.
Doe de tomatensaus in een ovenschaal leg de balletjes hier in en leg er plakjes buffelmozzarella tussen.
Nog lekkerder is om wat extra Parmezaanse kaas er over te strooien samen met wat versgemalen zwarte peper

6
Done
20 minuten

Oven

Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
Wanneer de kaas gesmolten is en de saus lekker bubbelt is het klaar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Scacce
previous
Scacce – gevuld brood uit Sicilië
Gnudi vulling
next
Gnudi vulling
Scacce
previous
Scacce – gevuld brood uit Sicilië
Gnudi vulling
next
Gnudi vulling

Add Your Comment