Ingredients
-
Basissaus
-
Ravioli vulling
-
100 gram Roomboter
-
10 verse blaadjes Salie
-
naar smaak zout en peper
-
1 bol Buffalo mozzarella
Directions
3x gnudi met spinazie en ricotta!
Jullie kennen allemaal wel gnocchi, Gnudi is het zusje. Een lichtere versie weliswaar en zo ontzettend lekker.
Gnudi betekent naakt. Het is in feite ook een ricotta ravioli vulling maar dan zonder de pasta, dus een uitgeklede pasta. In Toscane eten ze deze balletjes en wij zijn nu ook helemaal om.
Deze balletjes bestaan uit ricotta, spinazie, en heel veel kaas.
We hebben ze op drie lekkere manieren gemaakt en gegeten.
* Gnudi met een salie boter , neem gnudi vulling
*Gnudi in rode saus , gnudi met basis tomatensaus
*Gnudi uit de oven met rode saus en mozzarella. Maak het recept van onze basis tomatensaus.
Steps
1
Done
1 nachtje
|
Gnudi makenMaak de Gnudi volgens het recept een dag van te voren. |
2
Done
10 minuten
|
Gnudi met salieboterVerwarm de roomboter samen met de kleine salieblaadjes. Laat dit 7 minuten heel zachtjes koken in een steel/sauspan. |
3
Done
|
ServerenServeer ze met een klein beetje versgemalen peper en wat Parmezaanse kaas er overheen. |
4
Done
30 minuten
|
Gnudi in tomatensaus |
5
Done
5 minuten
|
Gnudi uit de ovenMaak de basis tomatensaus ( zie link ) |
6
Done
20 minuten
|
Oven |