Ingredients
-
Tomaten salade
-
2 vlees tomaten
-
2 tijger tomaten
-
1 Midnight Roma tomaat
-
1 bol burrata
-
2 plakjes parmaham
-
Een flinke scheut extra vierge olijfolie met witte truffelvan Oil &Vinegar
-
Een flinke scheut Marc de Champagne azijnVan Oil & Vinegar
-
Een handje vol verse basilicum
-
Zout en peper naar smaak
-
Venkel-sinaasappel salade
-
1 venkel
-
1 sinaasappel
-
Een handje mini mozzarella bolletjes
-
citroen rasp naar smaak
-
Een paar blaadjes verse munt
-
Een flinke scheut extra vierge olijfolie met witte truffelOil & Vinegar
-
Een flinke scheut Marc de Champagne azijnOil & Vinegar
-
Zout en peper naar smaak
-
Gegrilde perzik salade
-
1 zakje rucola melange
-
10 cm in blokjes komkommer
-
1 grote perzik
-
2 abrikozen
-
Een flinke scheut extra vierge olijfolie met witte truffelOil & Vinegar
-
Een flinke scheut Marc de Champagne azijnOil &Vinegar
-
Een paar blaadjes verse munt
-
Zout en peper naar smaak
Directions
3X ZOMERSE SALADES
Of wij elke dag uren in de keuken staan? De Queens houden van lekker eten maar zeker met mooi zomers weer kiezen ook wij voor wel eens voor snelle, lekkere en makkelijke gerechtjes.
Salades zijn dan top maar ik (Mariëlla) ben nooit zo weg van salades omdat men er veelal mayonaise door heen gooit. Dat hoeft van mij echt niet .. Een mooie olie is eigenlijk meer dan genoeg! Toen Oil & Vinegar ons vroeg om 3x zomerse salades te maken konden we natuurlijk helemaal los gaan! Zij hebben prachtige olijfolie en verschillende soorten azijn van zeer goede kwaliteit. Wij mochten de extra vierge olijfolie met witte truffel en de Marc de Champagne azijn proberen. En wat passen deze twee goed bij elkaar. Truffel en champagne oehlala dat kan niet anders dan lekker zijn. Door deze twee samen te voegen krijg je de meest verrukkelijke luxe dressing, net een tikje spannender en geschikt voor vele gerechten.
Voor jullie vandaag drie salades die net even anders zijn maar allemaal heerlijk smaken, makkelijk te maken zijn en een topper van dressing hebben!
Welke is jouw favoriet? De tomaten salade met burrata en krokante parmaham? De sinaasappel-venkel salade met munt, citroen en mozzarella, of de rucola salade met gegrilde perzik en abrikozen? Wij kunnen eigenlijk niet kiezen!
Liever nog iets met vis maak dan de Italiaanse tonijn salade.
Steps
1
Done
4 minuten
|
Tomaten salade makenVerwarm de oven voor op 200 graden. Pak een bakpapiertje en leg deze op een bakplaat. Leg de plakken parma ham hierop en daar bovenop nog een bakpapiertje en bakplaat. Leg dit in de oven voor 10 minuten zodat de ham krokant kan worden. Snijd mooie plakjes van alle tomaten die je gaat gebruiken en leg ze op een bord. Zet de bol burrata in het midden. Wanneer de ham klaar is breek je deze in stukken en voeg je dit erbij. Serveer met een mengsel van de Oil & Vinegar olie en azijn en wat extra basilicum blaadjes, zout en peper. |
2
Done
4 minuten
|
Sinaasappel venkel salade maken |
3
Done
5 minten
|
Gegrilde perzik salade |