0 0
3x zomerse salades

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Tomaten salade
2 vlees tomaten
2 tijger tomaten
1 Midnight Roma tomaat
1 bol burrata
2 plakjes parmaham
Een flinke scheut extra vierge olijfolie met witte truffel van Oil &Vinegar
Een flinke scheut Marc de Champagne azijn Van Oil & Vinegar
Een handje vol verse basilicum
Zout en peper naar smaak
Venkel-sinaasappel salade
1 venkel
1 sinaasappel
Een handje mini mozzarella bolletjes
citroen rasp naar smaak
Een paar blaadjes verse munt
Een flinke scheut extra vierge olijfolie met witte truffel Oil & Vinegar
Een flinke scheut Marc de Champagne azijn Oil & Vinegar
Zout en peper naar smaak
Gegrilde perzik salade
1 zakje rucola melange
10 cm in blokjes komkommer
1 grote perzik
2 abrikozen
Een flinke scheut extra vierge olijfolie met witte truffel Oil & Vinegar
Een flinke scheut Marc de Champagne azijn Oil &Vinegar
Een paar blaadjes verse munt
Zout en peper naar smaak

3x zomerse salades

Heerlijke Italiaanse salades!

Cuisine:

Ingredients

  • Tomaten salade

  • Venkel-sinaasappel salade

  • Gegrilde perzik salade

Directions

Share

3X ZOMERSE SALADES

Of wij elke dag uren in de keuken staan? De Queens houden van lekker eten maar zeker met mooi zomers weer kiezen ook wij voor wel eens voor snelle, lekkere en makkelijke gerechtjes.

Salades zijn dan top maar ik (Mariëlla) ben nooit zo weg van salades omdat men er veelal mayonaise door heen gooit. Dat hoeft van mij echt niet .. Een mooie olie is eigenlijk meer dan genoeg! Toen Oil & Vinegar ons vroeg om 3x zomerse salades te maken konden we natuurlijk helemaal los gaan! Zij hebben prachtige olijfolie en verschillende soorten azijn van zeer goede kwaliteit. Wij mochten de extra vierge olijfolie met witte truffel en de Marc de Champagne azijn proberen. En wat passen deze twee goed bij elkaar. Truffel en champagne oehlala dat kan niet anders dan lekker zijn. Door deze twee samen te voegen krijg je de meest verrukkelijke luxe dressing, net een tikje spannender en geschikt voor vele gerechten.

Voor jullie vandaag drie salades die net even anders zijn maar allemaal heerlijk smaken, makkelijk te maken zijn en een topper van dressing hebben!

Welke is jouw favoriet? De tomaten salade met burrata en krokante parmaham? De sinaasappel-venkel salade met munt, citroen en mozzarella, of de rucola salade met gegrilde perzik en abrikozen? Wij kunnen eigenlijk niet kiezen!

Liever nog iets met vis maak dan de Italiaanse tonijn salade.

 

 

Steps

1
Done
4 minuten

Tomaten salade maken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een bakpapiertje en leg deze op een bakplaat. Leg de plakken parma ham hierop en daar bovenop nog een bakpapiertje en bakplaat. Leg dit in de oven voor 10 minuten zodat de ham krokant kan worden.

Snijd mooie plakjes van alle tomaten die je gaat gebruiken en leg ze op een bord. Zet de bol burrata in het midden. Wanneer de ham klaar is breek je deze in stukken en voeg je dit erbij. Serveer met een mengsel van de Oil & Vinegar olie en azijn en wat extra basilicum blaadjes, zout en peper.

2
Done
4 minuten

Sinaasappel venkel salade maken

Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd mooi partjes. Hak de venkel in plakken. Leg de venkel en sinaasappel op een bordje en serveer met de mozzarella balletjes, munt, cirtroen rasp en verse munt. Maak af met de olie en azijn van Oil & Vinegar.

3
Done
5 minten

Gegrilde perzik salade

Snijd mooie partjes uit de perzik en de abrikozen. Leg deze op een grillpan met wat olie en gril kort aan.
Hak de komkommer in blokjes. Pak een bordje met de rucola melange en leg het gegrilde fruit en de komkommer hierop. Serveer met de olie en azijn van Oil & Vinegar, wat verse munt en peper.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta pomodorino en ricotta salata
previous
Pasta pomodorino met ricotta salata
Amandel-abrikozen muffins
next
Amandel-abrikozen muffins
Pasta pomodorino en ricotta salata
previous
Pasta pomodorino met ricotta salata
Amandel-abrikozen muffins
next
Amandel-abrikozen muffins

Add Your Comment