• Home
  • 4 manieren ei scheiden
0 0
4 manieren ei scheiden

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

4 manieren ei scheiden

4 manieren om eiwit van eigeel te scheiden.

Directions

Share

4 manieren ei scheiden.

Het is bijna Pasen dus wordt er weer heel veel gebakken met eieren. Hebben jullie dat ook wel eens dat je met het scheiden van je ei toch weer een beetje eidooier in je eiwit zit. Gggrrr, zeker bij het maken van merinque wil je echt geen eigeel in je eiwit. Vanaf nu is dat verleden tijd. Voor jullie de 4 manieren ei scheiden zodat je nooit meer een stukje geel bij het wit hebt of andersom.

1* breek het ei en laat het hele ei door je vingers glijden. Je vingers werken als een zeefje . Het eigeel blijft achter in je hand.

2* Wil je liever geen vieze handen dan gebruik je een trechtertje. Breek je eitje en doe dit voorzichtig in een trechter.  Beweeg de trechter een klein beetje en je zal zien dat alleen het eiwit door de trechter loopt.

3* De manier die waarschijnlijk iedereen kent breek het eitje in tweeën en beweeg het eigeel van het ene helft je naar de andere helft op deze manier valt het eiwit er tussen uit in een bakje.

4* Dit vinden wij echt de leukste. Breek een ei in een bakje, neem een plastic flesje die je een beetje in knijpt. Zet de opening van het flesje op het eigeel en zo zuig je het eigeel in het flesje.

Zit er toevallig een klein stukje eischaal bij het wil, schep dit er dan makkelijk uit met het halve lege eidopje.

Wil je zien hoe we dit allemaal doen check dan het Reels  filmpje.

Nu is het aan jullie om een favoriete manier te kiezen, of heb je toevallig nog een manier die vandaag niet genoemd is? Wij vinden het leuk om die dan toe te voegen, dus laat het ons weten!

We hebben genoeg recepten waar je eitjes moet scheiden zodat je het eigeel en de eidooier apart nodig hebt. Een goed voorbeeld is de Italiaanse merinque botercreme. Ook bij onze Authentieke Tiramisu. De verrukkelijke Kokos cantuccini makronen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bloedsinaasappel cake met slagroom
previous
Bloedsinaasappel cake met slagroom
next
Spizzulus pasta met pistache pesto
Bloedsinaasappel cake met slagroom
previous
Bloedsinaasappel cake met slagroom
next
Spizzulus pasta met pistache pesto

Add Your Comment