Ingredients
-
Voor alle bruschetta’s gebruik je 1 stokbrood
-
Bruschetta tomaat basilicum
-
10 tomaat
-
verse basilicum10 takjes
-
1 teen knoflook
-
Naar smaak zout en peper
-
1 eetlepel balsamicoOptioneel
-
Bruschetta burrata pompoen peesto
-
2 bol burrata
-
Halve hokkaido pompoen
-
Scheut olijfolie
-
2 theelepel Italiaanse kruiden
-
zwarte peper
-
Klein bakje pesto basilicum
-
100 gram bresaolaOptioneel
-
Bruschetta peer, brie , walnoot en honing
-
3-4 peer
-
150 gram roombrie
-
Handje Walnoot
-
honing
-
Paar takjes verse tijm
-
Bruschetta burrata, mortadella en pistache
-
2 bol burrata
-
100 gram mortadella
-
2 eetlepel
Directions
5x Italiaanse bruschetta’s
Met Oud & Nieuw voor de deur vinden wij het leuk om onze lekkerste bruschetta met jullie te delen. Niet eentje maar 5 x Italiaanse bruschetta. Wie ons kent weet dat we met een borrel regelmatig de lekkerste bruschetta’s op tafel toveren.
Voor het maken van de lekkerste bruschetta’s gebruiken wij altijd een grillpan. Hoe fijn dat we als kerst kadootje een nieuwe grillpan kregen van WMF. Natuurlijk hebben we die direct gebruikt en onze oude pan ligt inmiddels in de grijze bak. Deze solide grillpan grilled als de beste en niet alleen stukjes stokbrood. Ook perfect voor het snel grillen van al je groenten en natuurlijk een goed stuk vlees.
*Bruschetta tomaat en basilicum. Onze alltime favorite is de tomaat basilicum bruschetta. Deze smaakt zowel in de winter als in de zomer. Snel gemaakt met de lekkerste tomaatjes, verse basilicum en knoflook. Nee geen knoflook door de tomaat maar alleen even op het vers geroosterde stukje brood.
* Bruschetta met burrata, mortadella en pistache. De mooie burrata bol is onze lieveling. Wij hebben al heerlijke recepten online met burrata. Samen met mortadella en pistache een ongelofelijk lekker broodje.
*Bruschetta met burrata, geroosterde pompoen en basilicum pesto.
*Bruschetta met buratta, geroosterde pompoen, pesto en bresaola. Dat stukje Italiaanse gedroogde rundvlees erbij smaakt hemels. Zowel met als zonder een topper!
*Bruschetta peer, brie, walnoot en honing. Tja deze smaken samen geeft een verrukkelijke bite.
*Bruschetta basilicum pesto, mozzarella en tomaat krijg je als nummer zes kado. Hier hebben we laatst de leuke crostini krans van gemaakt.
Een kleine keuze van de lekkerste hapjes die je kunt serveren. Je kunt de stokbroodjes van te voren grillen en wanneer je ze afgedekt bewaard zijn ze later snel te maken. Wil je nog meer snelle hapjes voor Oud & Nieuw dan zijn bijvoorbeeld kleine aubergine pizza. Italiaanse loempia’s, Empanadas uit Argentinië, en snelle risotto bitterballen.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Stokbrood |
2
Done
|
Bruschetta tomaat basilicumSnijd de tomaat in fijne stukjes. Laat dit even uitlekken in vergiet. |
3
Done
|
Bruschetta pompoen buratta en pesto |
4
Done
|
Pompoen Burrata pestoVerdeel de buratta over de geroosterde stokbroodjes. |
5
Done
|
BresaolaAls extra kun je een half plakje bresaola erbij doen. |
6
Done
|
Bruschetta peer, brie, walnoot en honing |
7
Done
|
Bruschetta burrata, mortadella en pistache |