0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Voor alle bruschetta’s gebruik je 1 stokbrood
Bruschetta tomaat basilicum
10 Tomaat
verse basilicum 10 takjes
1 teen knoflook
Naar smaak zout en peper
1 eetlepel Balsamico Optioneel
Bruschetta burrata pompoen peesto
2 bol burrata
Halve Hokkaido pompoen
Scheut Olijfolie
2 theelepel Italiaanse kruiden
Zwarte peper
Klein bakje Pesto basilicum
100 gram Bresaola Optioneel
Bruschetta peer, brie , walnoot en honing
3-4 Peer
150 gram Roombrie
Handje Walnoot
honing
Paar takjes verse tijm
Bruschetta burrata, mortadella en pistache
2 bol burrata
100 gram mortadella
2 eetlepel Pistache nootjes
5x Italiaanse bruschetta’s

5x Italiaanse bruschetta’s

Allemaal even lekker!

Cuisine:

Ingredients

  • Voor alle bruschetta’s gebruik je 1 stokbrood

  • Bruschetta tomaat basilicum

  • Bruschetta burrata pompoen peesto

  • Bruschetta peer, brie , walnoot en honing

  • Bruschetta burrata, mortadella en pistache

Directions

Share

5x Italiaanse bruschetta’s

Met Oud & Nieuw voor de deur vinden wij het leuk om onze lekkerste bruschetta met jullie te delen. Niet eentje maar 5 x Italiaanse bruschetta. Wie ons kent weet dat we met een borrel regelmatig de lekkerste bruschetta’s op tafel toveren.

Voor het maken van de lekkerste bruschetta’s gebruiken wij altijd een grillpan. Hoe fijn dat we als kerst kadootje een nieuwe grillpan kregen van WMF. Natuurlijk hebben we die direct gebruikt en onze oude  pan ligt inmiddels in de grijze bak. Deze solide grillpan grilled als de beste en niet alleen stukjes stokbrood. Ook perfect voor het snel grillen van al je groenten en natuurlijk een goed stuk vlees.

*Bruschetta tomaat en basilicum. Onze alltime favorite is de tomaat basilicum bruschetta. Deze smaakt zowel in de winter als in de zomer. Snel gemaakt met de lekkerste tomaatjes, verse basilicum en knoflook. Nee geen knoflook door de tomaat maar alleen even op het vers geroosterde stukje brood.

* Bruschetta met burrata, mortadella en pistache. De mooie burrata bol is onze lieveling. Wij hebben al heerlijke recepten online met burrata. Samen met mortadella en pistache een ongelofelijk lekker broodje.

*Bruschetta met burrata, geroosterde pompoen en basilicum pesto.

*Bruschetta met buratta, geroosterde pompoen, pesto en bresaola. Dat stukje Italiaanse gedroogde rundvlees erbij smaakt hemels. Zowel met als zonder een topper!

*Bruschetta peer, brie, walnoot en honing.  Tja deze smaken samen geeft een verrukkelijke bite.

*Bruschetta basilicum pesto, mozzarella en tomaat krijg je als nummer zes kado. Hier hebben we laatst de leuke crostini krans van gemaakt.

Een kleine keuze van de lekkerste hapjes die je kunt serveren. Je kunt de stokbroodjes van te voren grillen en wanneer je ze afgedekt bewaard zijn ze later snel te maken.  Wil je nog meer snelle hapjes voor Oud & Nieuw dan zijn bijvoorbeeld kleine  aubergine pizza. Italiaanse loempia’s, Empanadas uit Argentinië, en snelle risotto bitterballen.

 

 

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Stokbrood

Voor elk recept gebruik je 1 stokbrood voor ongeveer 15 bruschetta’s.
Snijd het stokbrood in 15 plakjes.
Giet een beetje olijfolie op alle plakjes.
Leg ze op een verhitte grill met de olijfolie naar de onderkant.
Giet op de bovenkant war extra olijfolie.
Grill de plakjes goudbruin.

2
Done

Bruschetta tomaat basilicum

Snijd de tomaat in fijne stukjes. Laat dit even uitlekken in vergiet.
Meng met fijn gesneden basilicum blaadjes zout en peper naar smaak.
Een scheutje olijfolie erbij en even laten intrekken.
Voor de liefhebber een heel klein beetje balsamico azijn erbij.
Na het roosteren schraap je een knoflook teentje over broodje en schep je er een eetlepel tomaat op .

3
Done

Bruschetta pompoen buratta en pesto

Halveer een Hokkaido pompoen en snijd in dunne plakken.
Leg ze op een bakplaat besprenkeld met olijfolie en Italiaanse kruiden.
Rooster ze in ongeveer 20 minuten gaar in oven van 200 graden.

4
Done

Pompoen Burrata pesto

Verdeel de buratta over de geroosterde stokbroodjes.
Hierop mag een stukje pompoen en klein schepje pesto.
Een klein beetje zwarte peper erover.

5
Done

Bresaola

Als extra kun je een half plakje bresaola erbij doen.

6
Done

Bruschetta peer, brie, walnoot en honing

Snijd een peer met schil in flinterdunne plakjes.
Beleg het geroosterde stokbroodje met plakje peer, stukje brie , een walnoot en druppel honing.
Extra wat tijm blaadjes.

7
Done

Bruschetta burrata, mortadella en pistache

Verdeel de buratta over de geroosterde broodjes.
Hierop een klein stukje mortadella en wat gehakte pistachenoten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gezouten karamel scones
previous
Gezouten karamel scones
Wortel frietjes
next
Wortel frietjes
Gezouten karamel scones
previous
Gezouten karamel scones
Wortel frietjes
next
Wortel frietjes

Add Your Comment