Ingredients
-
8 Aardappelen
-
1 tl Knoflookpoeder
-
1 tl Paprika poeder
-
1 tl Italiaanse kruiden
-
1/2 tl Zout
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
Scheut Olijfolie
Directions
Aardappelpartjes uit de airfryer!
Zin in overheerlijke snelle aardappelpartjes? Dan weten wij zeker dat je met dit gerecht de allerlekkerste gaat eten. Natuurlijk lekker gekruid en met een beetje extra Parmezaanse kaas. Zoals jullie weten zijn we dol op deze kaas en gebruiken we dit bijna overal voor. Zeker bij onze aardappeltjes. De laatste tijd gebruiken we de airfryer steeds vaker en ook deze aardappelpartjes uit de airfryer zijn weer super goed gelukt.
Voor het maken van deze toppers koken we de aardappelpartjes wel even aan. We gaan ze niet schillen want je weet het; de meeste vitamines zitten vaak net onder de schil. Dit keer kruiden we de partjes met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, aardig wat knoflook poeder, handje kaas en een klein scheutje olijfolie. Meer is het niet! Het mini oventje mag op 180 graden en gaan er ongeveer 25 a 30 minuten in. Wel halverwege even husselen en natuurlijk af en toe even kijken. Ohhh, wat waren ze lekker en door dat krokante laagje kaas blijf je eten!
Deze zijn net zo lekker als onze zoete aardappelpartjes uit airfryer. Laats hadden we zelfs een hele citroenkip uit de airfryer!
Airfryer
Laten we eens de voordelen van een airfryer onder elkaar zetten: Wat wij heel belangrijk vinden is dat er niet meer gefrituurd hoeft te worden in olie of bakken in boter. Dat scheelt toch heel veel calorieën. Conclusie een stuk gezonder frituren.
Oh wat ons helemaal opvalt is dat je helemaal geen stank meer in huis hebt. Je moet de airfryer wel elke keer goed schoonmaken want aangekoekte resten kunnen wel gaan verbranden en daardoor vieze lucht afgeven. Nog een geweldig voordeel is dat deze mini oven niet meer voorverwarmd hoeft te worden. Je begint meteen met een goede temperatuur te bakken. Je baktijd is daardoor ook veel korter en het scheelt ook nog eens veel stroomkosten.
De hete olie in de ouderwetse frituurpan vinden wij niet echt veilig. The airfryer heeft natuurlijk geen olie en koelt ook heel snel af na het gebruik. Pas op het mandje kan nog wel heet zijn na het bakken. Dus altijd blijven opletten. Maar is dat niet met elk elektrisch apparaat.
Het gebruik van dit apparaat is meestal heel gebruiksvriendelijk. Met een simpel menu kies je al snel een goede stand. Ben jij op zoek naar een goede airfryer? Kijk eens naar dit frituur gezond artikel.
Steps
1
Done
7 minuten
|
AardappelWas de aardappels goed en snijd deze in partjes. |
2
Done
1 minuut
|
KruidenMaak een mengsel van knoflook, paprika poeder, Italiaanse kruiden, geraspte Parmezaanse kaas en een klein beetje zout. |
3
Done
1 minuut
|
MengenHussel de kruiden door de aardappelpartjes samen met een handje parmezaanse kaas en een scheutje olijf olie. |
4
Done
15 minuten
|
BakkenBak de partjes in de airfryer op 180° |
2 Comments Hide Comments
Wij bakken de aardappelpartjes zelfs zonder voor te koken. 18 min op 180 graden.
Ga ik snel proberen, nog makkelijker en sneller!🙌
Groet vd Queens.