0 0
Aardappelsalade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg kruimige aardappelen
Naar smaak zout
Flinke scheut olijfolie
150 gram peultjes
1 courgette
100 gram doperwten Diepvries
1 handje rucola
Saus
100 ml olijfolie
3 eetlepel ricotta kaas
Naar smaak zout en peper
1 theelepel dijonmosterd
1 eetlepel citroensap
15 blaadjes verse basilicum

Aardappelsalade

De groene ricottasaus maakt de salade af!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Saus

Directions

Share

De Ultieme Aardappelsalade voor de Zomer

Een salade met aardappel mag niet ontbreken tijdens de zomerse dagen. Deze variant met groene groenten en een verrukkelijke saus is perfect voor elke barbecue of zomerfeest. Het is een veelzijdig gerecht dat je kunt aanpassen met jouw favoriete groenten.

Aardappeltjes Roosteren

Begin met het roosteren van de aardappeltjes in de oven. Snijd ze in hapklare stukjes en meng ze met een beetje olijfolie en zout. Rooster ze vervolgens op 200 graden Celsius tot ze goudbruin en knapperig zijn. Terwijl de aardappeltjes roosteren, kun je je favoriete groene groenten voorbereiden.

Groenten Voorbereiden

Voor deze salade kozen we voor een mix van groene groenten: een courgette uit de koelkast, een handjevol peultjes, en diepvriesdoperwtjes die altijd van pas komen. Kook de groenten kort zodat ze knapperig blijven. Vergeet niet de draadjes van de peultjes te verwijderen voor een zachte textuur.

De Perfecte Aardappelsaladesaus

Een goede aardappelsalade staat of valt met de saus. We blijven in de Italiaanse sfeer met een romige groene saus. Meng een beetje olijfolie, zout, peper, en mosterd met drie eetlepels ricotta. Voeg een handjevol verse basilicumblaadjes toe voor een frisse smaak. Mix alles in een keukenmachine tot een gladde saus.

Variaties en Tips

Wat deze salade zo geweldig maakt, is de veelzijdigheid. Probeer ook eens andere groenten zoals zoete paprika, komkommer, of fijngehakte bleekselderij. Voeg kort gekookte broccoliroosjes toe voor extra kleur en voeding. Deze salade kan je van tevoren klaarmaken. Zorg dat de aardappeltjes krokant zijn en de groenten nog een beetje bite hebben. Vlak voordat je de barbecue aansteekt, meng je alles samen.

Met deze aardappelsalade ben je verzekerd van een smaakvolle en gezonde aanvulling op je zomerse maaltijd. Geniet ervan en kijk toe hoe de schaal snel leeg raakt.

Probeer ook eens onze Italiaanse tonijn salade of een tomaten burrata salade.

Steps

1
Done

Aardappel

Snijd de aardappels in stukjes. De schil mag eraan blijven.
Kook deze enkele minuten zodat ze iets zachter zijn.
Tip: voeg tijdens het koken een theelepel baking soda toe. Dit versneld de garing van de aardappel.
Rooster de aardappeltjes met scheut olijfolie in de oven. 30 minuten op 200°C

2
Done

Groenten

Haal de draadjes van de peultjes en kook deze 10 minuten zachtjes met de diepvries doperwtjes.
Wij gebruiken ook courgette. Deze snijden we in plakjes en roosteren we met wat olijfolie.
Dit kan tegelijkertijd in oven met de aardappels.

3
Done

Saus

Pureer de olijfolie, zout en peper, mosterd en ricotta in een beker.
Pureer als laatste de basilicumblaadjes mee.
Zet de saus klaar.

4
Done

Salade

Meng de lauwwarme of koude geroosterde aardappels met de kort gekookte groenten.
Roer er de saus door of serveer erbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
open lasagne met tomaat en burrata
previous
Open lasagne met tomaat en burrata
dorade uit de oven
next
Dorade uit de oven
open lasagne met tomaat en burrata
previous
Open lasagne met tomaat en burrata
dorade uit de oven
next
Dorade uit de oven

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here