0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 1 blikje Danerolles petits pains au chocolat
250 ml Slagroom
250 ml Mascarpone
2 stickszakjes Bonne Maman,Meer Fruit Minder Suiker Aardbeien of 2 el uit een grote pot
250 gram aardbeien
3 el fijne kristalsuiker
1 el roomboter of zonnebloemolie
2 el bloem
Aardbeien schelpen met mascarponeroom

Aardbeien schelpen met mascarponeroom

De allerlekkerste aardbeien schelpen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aardbeien schelpen met mascarponeroom!

Als er iets lekker is dan zijn het die heerlijke aardbeien schelpen. Vol met room, een lekkere suikerlaag en de allerlekkerste zomer koninkjes.  Wij halen ze vaak bij de bakker wanneer er geen tijd is om te iets zelf te bakken. Hoog tijd om zelf eens aardbei schelpen met mascarponeroom te maken. Het is tenslotte bijna moederdag en elke moeder mag verwend worden!

Het maken van deze aardbei schelpen is een fluitje van een cent. Met het petit pains au chocolats blikje van Danerolles staan de schelpen snel in de oven. Het gemakkelijke deeg rol je uit en met een kookring steek je er ringen uit. Hier mag wat suiker over om ze vervolgens om een omgekeerde muffin vorm te vouwen. Je hebt dan nog de chocolade over die je au bain marie verwarmt. Perfect als bodem laagje in de schelp. De roomvulling is gemaakt met slagroom, mascarpone en Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker fruitspread. Deze handige zakjes zijn ideaal wanneer je geen hele pot wilt openen. Het geeft de room een verrukkelijke zoete smaak en bevat 30% minder suiker en extra fruit! Natuurlijk heeft Bonne Maman dit ook in grote potten. Op de top van het lekkere gebakje lekker we natuurlijk nog wat verse aardbeien. Smullen maar!

Natuurlijk hebben we nog meer heerlijke baksels om met moederdag te bakken. Met het Danerolles croissant deeg maak je ook bijvoorbeeld  onze Cronnoli – croissant cannoli. Een verrukkelijk Siciliaans zoet snackj of deze Chocolade panzerotti.

Maak jij ook deze aardbeien schelpen met mascarponeroom of ga je voor een super leuke en lekkere taart? Dan scoor je punten met De Tiramonchou taart met kersen. Een geweldige mix van tiramisu en monchou taart. Liever cheesecake, dan gebruik je ons recept voor de Aardbeien cheesecake die altijd lukt!

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Roomvulling

Klop de slagroom lobbig.
Klop in een andere schaal de mascarpone samen met de fruitspread, gebruik twee sticks of 2 el uit de pot.
Voeg de slagroom toe en klop nog even samen tot een mooi geheel.
Stop dit in een spuitzak en zet koud in de koelkast.

2
Done
2 minuten

Muffin blik

Pak een muffin bakvorm.
Deze keer je om en smeer de bakjes in met boter of zonnebloemolie.
Hierna stuif je het in met wat bloem.

3
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 190 graden.

4
Done
10 ninuten

Schelpen

Open het blikje.
Rol het deeg uit.
Rol een keer met de deegroller erover zodat de naadjes sluiten.
Strooi er suiker over duw het een beetje in het deeg met je handen of roller.
Wikkel de deegrondjes om elk bakje en duw ietsje aan.
Wanneer je wat extra wilt, dan kun het het restant van het deeg samen voegen en uitrollen met de deegroller, hier steek je nog meer ronde deeg lapjes van.

5
Done
10 minuten

Oven

Zet het blik 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Wanneer de schelpen klaar zijn haal je ze van het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster.

6
Done
5 minuten

Chocolade

Neem een schaaltje die je in een pannetje met kokend water zet.
Je laat hierin de chocolade au bain marie smelten.
Smeer met een kwastje de bodem van de schelp in met wat chocolade.

7
Done
2 minuten

Vullen

Spuit de room in de schelpen.
Versier met doormidden gesneden aardbeien.

8
Done

Tip

Je kunt de schelpen een dag van te voren maken. Bewaar ze dan in een goed afgesloten bakje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
french toast met nutella
previous
French toast met Nutella
next
Kip Puttanesca
french toast met nutella
previous
French toast met Nutella
next
Kip Puttanesca

Add Your Comment