Ingredients
-
1 1 blikje Danerolles petits pains au chocolat
-
250 ml Slagroom
-
250 ml Mascarpone
-
2 stickszakjes Bonne Maman,Meer Fruit Minder Suiker Aardbeienof 2 el uit een grote pot
-
250 gram aardbeien
-
3 el fijne kristalsuiker
-
1 el roomboterof zonnebloemolie
-
2 el bloem
Directions
Aardbeien schelpen met mascarponeroom!
Als er iets lekker is dan zijn het die heerlijke aardbeien schelpen. Vol met room, een lekkere suikerlaag en de allerlekkerste zomer koninkjes. Wij halen ze vaak bij de bakker wanneer er geen tijd is om te iets zelf te bakken. Hoog tijd om zelf eens aardbei schelpen met mascarponeroom te maken. Het is tenslotte bijna moederdag en elke moeder mag verwend worden!
Het maken van deze aardbei schelpen is een fluitje van een cent. Met het petit pains au chocolats blikje van Danerolles staan de schelpen snel in de oven. Het gemakkelijke deeg rol je uit en met een kookring steek je er ringen uit. Hier mag wat suiker over om ze vervolgens om een omgekeerde muffin vorm te vouwen. Je hebt dan nog de chocolade over die je au bain marie verwarmt. Perfect als bodem laagje in de schelp. De roomvulling is gemaakt met slagroom, mascarpone en Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker fruitspread. Deze handige zakjes zijn ideaal wanneer je geen hele pot wilt openen. Het geeft de room een verrukkelijke zoete smaak en bevat 30% minder suiker en extra fruit! Natuurlijk heeft Bonne Maman dit ook in grote potten. Op de top van het lekkere gebakje lekker we natuurlijk nog wat verse aardbeien. Smullen maar!
Natuurlijk hebben we nog meer heerlijke baksels om met moederdag te bakken. Met het Danerolles croissant deeg maak je ook bijvoorbeeld onze Cronnoli – croissant cannoli. Een verrukkelijk Siciliaans zoet snackj of deze Chocolade panzerotti.
Maak jij ook deze aardbeien schelpen met mascarponeroom of ga je voor een super leuke en lekkere taart? Dan scoor je punten met De Tiramonchou taart met kersen. Een geweldige mix van tiramisu en monchou taart. Liever cheesecake, dan gebruik je ons recept voor de Aardbeien cheesecake die altijd lukt!
Steps
1
Done
10 minuten
|
RoomvullingKlop de slagroom lobbig. |
2
Done
2 minuten
|
Muffin blikPak een muffin bakvorm. |
3
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 190 graden. |
4
Done
10 ninuten
|
SchelpenOpen het blikje. |
5
Done
10 minuten
|
OvenZet het blik 10 minuten in de voorverwarmde oven. |
6
Done
5 minuten
|
Chocolade |
7
Done
2 minuten
|
VullenSpuit de room in de schelpen. |
8
Done
|
TipJe kunt de schelpen een dag van te voren maken. Bewaar ze dan in een goed afgesloten bakje. |