0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
200 gram Koekjes Didigestive Volkoren biscuits, wij hebben McVities van van Verkade gebruikt
120 gram Roomboter Ongezouten gesmolten
Vulling
500 gram Roomkaas Philadelphia
125 gram Zure room
2 eetlepel Bloem
1 theelepel Vanille extract
3 eieren Kamer temperatuur
100 gram Fijne kristalsuiker
rasp van 1 citroen Citroen rasp
Aardbeien saus
aardbeien
500 gram aardbeien
2 eetlepel Citroensap
Half theelepel Vanille extract
50 gram Fijne kristalsuiker
1,5 theelepel Maizena Samen met 3 theelepel water
Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Dit moet je gewoon proeven

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Aardbeien saus

Directions

Share

Aardbeien cheesecake.

De lekkerste aardbeien cheesecake!

Wanneer je ooit in USA bent  dan mag een bezoek aan The Cheesecake Factory niet ontbreken. Al zeg ik het zelf! Een populaire keten die je in alle grote steden wel kan bezoeken.

Omdat het vaak erg druk is, dan krijg je een buzzer bij binnenkomst. Wanneer een tafeltje vrij  is gaat deze tekeer als een malle en mag je aanvallen?

Onder de KLM crew is het ook populair, de allerlekkerste snacks en de porties zijn enorm. Dat is eigenlijk een groot probleem, want vooraf heb ik al in mijn hoofd welke cheesecake ik ga nemen. Helaas na mijn snack heb ik ook nooit meer plek voor deze overheerlijke lekkernij.

Tijdens onze road trip  door Californië kregen de kinderen hier ook lucht van. Moeders wist de locatie van  dit restaurant in San Fransisco. Helemaal  op de bovenste verdieping  van het warenhuis Macy’s met  een geweldig uitzicht.

Terwijl we daar naar de menukaart keken ging Giacomo ( toen 10 jaar oud) al bij de vitrine een cheesecake uitzoeken. Trots kwam hij terug zijn keus was White Chocolate Caramel Macadamia Nut Cheesecake… Geweldig, die naam alleen al, en 3 weken lang door Amerika en nog jaren later hebben we het over deze favoriet. Oja hij heeft hem helemaal opgegeten en is nu groot fan, Mariëlla daaraantegen heeft liever iets anders…

Van de 34 soorten hebben wij de nummer 1 gemaakt….Fresh Strawberry Cheesecake, en eerlijk gezegd vind ik deze ook super. We hadden het recept en het enige wat we er aan veranderd hebben is de hoeveelheid suiker, die hebben we gehalveerd, en nog is ie best zoet. Ook de bodem van Graham Crackers die ik helaas heb moeten veranderen omdat ik tegenwoordig niet in USA kom. Gelukkig een prima alternatief gevonden.

Het is bijna moederdag, en er nu weer volop heerlijke aardbeien te koop zijn , is deze lieveling een top taartje om te bakken en je moeder mee te verwennen , jezelf mag ook!?

 

 

Steps

1
Done
2minuten

Bakblik

Neem een kleine springvorm van 20 cm.
Beboter de bodem en leg daar bakpapier op klik de rand er op. Bekleed ook de beboterde binnenwand zijkant ook met bakpapier.

2
Done
5minuten

Koekjes bodem en rand

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die je met een deegroller fijn slaat.
Smelt de boter en roer dit samen door elkaar.

3
Done

Oven voorverwarmen.

Verwarm de oven voor op 155°.
Wij hebben een stoomoven, en gebruikte 155° hete lucht + 30% vocht

4
Done
5 minuten

Bodem

Smeer het kruimelmengsel over de bodem en de zijkant.
Ik heb een rond waterglas gebruikt waarbij ik de randen goed kon aan drukken met het koekjesmengsel, en tevens de bodem kon aandrukken.

5
Done
2 minuten

Vulling

Gebruik een mixer om de vulling te maken. Doe jee roomkaas in een beslagkom en voeg de bloem toe. Goed roeren ( 10 sec)
Voeg de vanille, zure room, suiker en citroensap toe. Goed mengen (15 sec)
Voeg de eieren toe één voor één, na elk ei rustig door roeren ( 10 sec)
En het voordeel van rustig mengen is dat er geen lucht in komt die er tijdens het bakken weer ontsnappen.

6
Done
55 min

Oven

Schenk het beslag op de koekjes bodem en zet deze in de oven 55 minuten op 155°

7
Done
1 uur

Afkoelen

Hou tijdens het bakken je cheesecake goed in de gaten,. De bovenkant word geel tot lichtbruin.
Hopelijk ontstaan er geen scheuren, als dit wel gebeurt maakt het niks uit, maar de perfecte cheesecake is helemaal glad.
Na het bakken laat je de cheesecake afkoelen in de oven met het deurtje ietsje open.
Ongeveer een uur. Daarna zet je de taart minimaal vier uur in de koelkast, nog steeds met het bakblik er omheen.

8
Done
15 min

Aardbeien topping

Was de aardbeien en verwijder alle aardbeien van hun kroontjes.
De helft van de aardbeien snijden doormidden en zet apart. De andere helft snijden in kleine stukjes.
Doe de kleine aardbei stukjes in een pannetje samen met de vanille, suiker en citroensap breng dit langzaam aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken zodat de aardbeien kapot gaan.
Mocht je nog te veel grote stukjes hebben kun je even de staafmixer er inzetten.
Meng je maïzena met 3 eetlepels water en roer dit tot een papje.
Roer dit door je aardbeiensaus, er mogen geen klontjes in zitten en voeg ook de overige in tweeën gesneden aardbeien toe. Laat dit nog een minuutje zachtjes koken.
Je saus zal dikker worden naarmate deze afkoelt.
Zet dit koud.

9
Done

Serveren

Verwijder de bakvorm en het bakpapier en doe de helft van de aardbeiensaus op de taart. Laat dit samen afkoelen.
Serveer een cheesecake puntje met een schepje saus aan de zijkant. Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aperol spritz
previous
Aperol Spritz
gnocchi alla sorrentina
next
Gnocchi alla Sorrentina
aperol spritz
previous
Aperol Spritz
gnocchi alla sorrentina
next
Gnocchi alla Sorrentina

2 Comments Hide Comments

Ohhh ohhh wat was hij lekker. Wel iets langer gebakken want hij was echt nog nat binnenin, of is dat juist de bedoeling? Ook staat er bij uitleg 5 dat er citroensap in moet maar ik denk dat dat citroen rasp moet zijn.
Ik heb de saus met bevroren frambozen gemaakt smaakte er goed bij.
Nou op naar het volgende gerecht. Ik ben een fan van jullie !!!

Hoi Yvonne, wat heerlijk met frambozen, eigenlijk is deze basis cheesecake lekker met alle soorten fruit. Wij hebben het zuurtje van citroensap bij de aardbeiensaus gedaan.Vaak doen we wel wat citroenrasp door het beslag. Een cheesecake bakt in elke oven weer anders. Bij mij gaat ie in een oven met 30 % stoom, het kan dus in een conventionele oven iets langer duren( nat moet ie zeker niet zijn, maar wanneer je de taart nog een uur laat afkoelen gaart ie ook nog door.. Het is altijd een kwestie vd taart goed in de gaten houden.
Dank voor je enthousiaste reactie.. kook en bak ze,
Groet José

Add Your Comment