Ingredients
-
Bodem
-
200 gram KoekjesDidigestive Volkoren biscuits, wij hebben McVities van van Verkade gebruikt
-
120 gram RoomboterOngezouten gesmolten
-
Vulling
-
500 gram RoomkaasPhiladelphia
-
125 gram Zure room
-
2 eetlepel Bloem
-
1 theelepel Vanille extract
-
3 eierenKamer temperatuur
-
100 gram Fijne kristalsuiker
-
rasp van 1 citroen Citroen rasp
-
Aardbeien saus
-
aardbeien
-
500 gram aardbeien
-
2 eetlepel Citroensap
-
Half theelepel Vanille extract
-
50 gram Fijne kristalsuiker
-
1,5 theelepel MaizenaSamen met 3 theelepel water
Directions
Aardbeien cheesecake.
De lekkerste aardbeien cheesecake!
Wanneer je ooit in USA bent dan mag een bezoek aan The Cheesecake Factory niet ontbreken. Al zeg ik het zelf! Een populaire keten die je in alle grote steden wel kan bezoeken.
Omdat het vaak erg druk is, dan krijg je een buzzer bij binnenkomst. Wanneer een tafeltje vrij is gaat deze tekeer als een malle en mag je aanvallen?
Onder de KLM crew is het ook populair, de allerlekkerste snacks en de porties zijn enorm. Dat is eigenlijk een groot probleem, want vooraf heb ik al in mijn hoofd welke cheesecake ik ga nemen. Helaas na mijn snack heb ik ook nooit meer plek voor deze overheerlijke lekkernij.
Tijdens onze road trip door Californië kregen de kinderen hier ook lucht van. Moeders wist de locatie van dit restaurant in San Fransisco. Helemaal op de bovenste verdieping van het warenhuis Macy’s met een geweldig uitzicht.
Terwijl we daar naar de menukaart keken ging Giacomo ( toen 10 jaar oud) al bij de vitrine een cheesecake uitzoeken. Trots kwam hij terug zijn keus was White Chocolate Caramel Macadamia Nut Cheesecake… Geweldig, die naam alleen al, en 3 weken lang door Amerika en nog jaren later hebben we het over deze favoriet. Oja hij heeft hem helemaal opgegeten en is nu groot fan, Mariëlla daaraantegen heeft liever iets anders…
Van de 34 soorten hebben wij de nummer 1 gemaakt….Fresh Strawberry Cheesecake, en eerlijk gezegd vind ik deze ook super. We hadden het recept en het enige wat we er aan veranderd hebben is de hoeveelheid suiker, die hebben we gehalveerd, en nog is ie best zoet. Ook de bodem van Graham Crackers die ik helaas heb moeten veranderen omdat ik tegenwoordig niet in USA kom. Gelukkig een prima alternatief gevonden.
Het is bijna moederdag, en er nu weer volop heerlijke aardbeien te koop zijn , is deze lieveling een top taartje om te bakken en je moeder mee te verwennen , jezelf mag ook!?
Steps
1
Done
2minuten
|
Bakblik |
2
Done
5minuten
|
Koekjes bodem en rand |
3
Done
|
Oven voorverwarmen.Verwarm de oven voor op 155°. |
4
Done
5 minuten
|
Bodem |
5
Done
2 minuten
|
VullingGebruik een mixer om de vulling te maken. Doe jee roomkaas in een beslagkom en voeg de bloem toe. Goed roeren ( 10 sec) |
6
Done
55 min
|
Oven |
7
Done
1 uur
|
AfkoelenHou tijdens het bakken je cheesecake goed in de gaten,. De bovenkant word geel tot lichtbruin. |
8
Done
15 min
|
Aardbeien toppingWas de aardbeien en verwijder alle aardbeien van hun kroontjes. |
9
Done
|
Serveren |
2 Comments Hide Comments
Ohhh ohhh wat was hij lekker. Wel iets langer gebakken want hij was echt nog nat binnenin, of is dat juist de bedoeling? Ook staat er bij uitleg 5 dat er citroensap in moet maar ik denk dat dat citroen rasp moet zijn.
Ik heb de saus met bevroren frambozen gemaakt smaakte er goed bij.
Nou op naar het volgende gerecht. Ik ben een fan van jullie !!!
Hoi Yvonne, wat heerlijk met frambozen, eigenlijk is deze basis cheesecake lekker met alle soorten fruit. Wij hebben het zuurtje van citroensap bij de aardbeiensaus gedaan.Vaak doen we wel wat citroenrasp door het beslag. Een cheesecake bakt in elke oven weer anders. Bij mij gaat ie in een oven met 30 % stoom, het kan dus in een conventionele oven iets langer duren( nat moet ie zeker niet zijn, maar wanneer je de taart nog een uur laat afkoelen gaart ie ook nog door.. Het is altijd een kwestie vd taart goed in de gaten houden.
Dank voor je enthousiaste reactie.. kook en bak ze,
Groet José