0 0
Aardbeien danish

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
1 bakje ricotta kaas
2 el Aardbeienjam
150 gram aardbeien
1 eieren
2 el Pistache nootjes
Suikerlaag
5 el Poedersuiker
3 el Citroensap

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aardbeien danish

Een verrukkelijk koffie broodje!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Suikerlaag

Directions

Share

Aardbeien danish!

Jullie kennen ze vast wel die overheerlijke zoete aardbeien danish, met een vulling van fruit en een zalige suiker laag erover. Ja die laag waar je tanden uit de mond rollen. Wat heeft Jo ze veel gegeten tijdens de vele Amerikaanse ontbijtjes in haar stewardessen periode bij de KLM. Dezelfde periode waarin ze dacht dat ze altijd op hetzelfde gewicht zou blijven haha. Tja niets is minder waar, maar voor deze toch koffie broodjes blijf ik altijd een zwak hebben.

Vandaag eentje met aardbeien.  Een snelle versie gemaakt van bladerdeeg, ricotta met vruchtenjam bodem en verse aardbeien on top. Wil je dit broodje met een suiker laagje dat is dan geheel aan jouzelf.  Wij hebben ze beide geproefd en absoluut helemaal door de keuring. Om het makkelijk te maken hebben we er een Reels filmpje op Instagram gezet. Zeker weten dat dit niet kan mislukken. Wil je liever een andere roomvulling dan kun je in plaats van ricotta roomkaas gebruiken. Andere vruchten en jam soorten kan natuurlijk ook. Leuk om mee te experimenteren. Nadeel is wel dat je ze allemaal moet opeten.

We gaan ook binnenkort de rozijnen versie en banketbakkersroom, die dan in een rol vorm zit. Ohhh hebben er nu al trek in!

Wil je nog meer lekkere zoete baksels met maken , dan hebben we de chocolade panzerotti, Gevulde appelbollen, Appeltaart cinnamonbuns vallen ook in de categorie koffiebroodjes. Mariëlla is onze full time bakster, en verrast ons vaak met de lekkerste baksels. Genoten hebben we van haar Zelfgemaakte pretzels. Jo gaat meer voor crostata , een verrukkelijke Italiaanse taart die je in Italië al op het ontbijt buffet ziet staan.  Kijk snel naar de goddelijke Nutella crostata met mascarpone en kokos, of de Valentijns crostata met frambozen en aardbeien. Niet alleen op 14 februari lekker.

Steps

1
Done

Ricotta

Laat een bakje ricotta uitlekken in een zeefje.
Wanneer het iets minder vochtig is meng je het met 2 el jam.
Hak alvast 2 eetlepel pistachenootjes fijn.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done

Bladerdeeg

Rol de rol bladerdeeg uit.
Verdeel deze in acht gelijke delen.
Leg vier plakjes op bakpapier op een bakblik met een cm vrij naast elkaar.
Snijd met een scherp mes, een binnenrand van 1cm van de buitenkant (zie foto)

4
Done

Vullen

Schep 2 eetlepels ricotta vulling op het middelste deel van het plakje.
Hierop verse aardbei plakjes en wat pistache kruim.
Kluts kwijt een eitje en strijk met een kwastje ietsje over de rand.

5
Done
12 minuten

Oven

Zet de koffie broodjes ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden).
Laat ze afkoelen op een rooster.

6
Done
2 minuten

Suiker laagje

Wil je een iets zoetere versie dan maak je een suikerlaagje.
5 el poedersuiker en 3 el citroensap meng je goed. Speel een beetje met deze hoeveelheden. Je wilt een vloeibaar en toch stevige creme. Drizzle dit over de koffie broodjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cheesecake in een glaasje
next
Plaattaart raapstelen en courgette
previous
Cheesecake in een glaasje
next
Plaattaart raapstelen en courgette

Add Your Comment