Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
1 bakje ricotta kaas
-
2 el Aardbeienjam
-
150 gram aardbeien
-
1 eieren
-
2 el Pistache nootjes
-
Suikerlaag
-
5 el Poedersuiker
-
3 el Citroensap
Directions
Aardbeien danish!
Jullie kennen ze vast wel die overheerlijke zoete aardbeien danish, met een vulling van fruit en een zalige suiker laag erover. Ja die laag waar je tanden uit de mond rollen. Wat heeft Jo ze veel gegeten tijdens de vele Amerikaanse ontbijtjes in haar stewardessen periode bij de KLM. Dezelfde periode waarin ze dacht dat ze altijd op hetzelfde gewicht zou blijven haha. Tja niets is minder waar, maar voor deze toch koffie broodjes blijf ik altijd een zwak hebben.
Vandaag dan maar eentje met aardbeien. Een snelle versie gemaakt van bladerdeeg, ricotta met vruchtenjam bodem en verse aardbeien on top. Wil je dit broodje met een suiker laagje dat is dan geheel aan jouzelf. Wij hebben ze beide geproefd en absoluut helemaal door de keuring. Om het makkelijk te maken hebben we er een Reels filmpje op Instagram gezet. Zeker weten dat dit niet kan mislukken. Wil je liever een andere roomvulling dan kun je in plaats van ricotta roomkaas gebruiken. Andere vruchten en jam soorten kan natuurlijk ook. Leuk om mee te experimenteren. Nadeel is wel dat je ze allemaal moet opeten.
We gaan ook binnenkort de rozijnen versie en banketbakkersroom, die dan in een rol vorm zit. Ohhh hebben er nu al trek in!
Wil je nog meer lekkere zoete baksels met maken , dan hebben we de chocolade panzerotti, Gevulde appelbollen, Appeltaart cinnamonbuns vallen ook in de categorie koffiebroodjes. Mariëlla is onze full time bakster, en verrast ons vaak met de lekkerste baksels. Genoten hebben we van haar Zelfgemaakte pretzels. Jo gaat meer voor crostata , een verrukkelijke Italiaanse taart die je in Italië al op het ontbijt buffet ziet staan. Kijk snel naar de goddelijke Nutella crostata met mascarpone en kokos, of de Valentijns crostata met frambozen en aardbeien. Niet alleen op 14 februari lekker.
Steps
1
Done
|
RicottaLaat een bakje ricotta uitlekken in een zeefje. |
2
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
3
Done
|
Bladerdeeg |
4
Done
|
VullenSchep 2 eetlepels ricotta vulling op het middelste deel van het plakje. |
5
Done
12 minuten
|
OvenZet de koffie broodjes ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden). |
6
Done
2 minuten
|
Suiker laagjeWil je een iets zoetere versie dan maak je een suikerlaagje. |