0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
300 gram Bloem
175 gram Boter
1 Ei geel
40 gram Poedersuiker
2 el Koud water
Banketbakkersroom
1 x Banketbakkersroom recept
Overig
300 gram aardbeien
Naar smaak Poedersuiker
Decoratie verse munt
Aardbeientaart met banketbakkersroom

Aardbeientaart met banketbakkersroom

De lekkerste aarbeientaart

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Banketbakkersroom

  • Overig

Directions

Share

Een aardbeientaart met banketbakkersroom!

Ik (Mariëlla) ben van de taartjes. Ik eet ze allemaal, chocoladetaart, citroentaart, you name it. Vroeger was dit iets anders.. Ik zie tegenwoordig bij kleine kinderen allemaal mooie verjaardagtaarten van bepaalde thema’s. Prinsessentaarten of jungeltaarten bijvoorbeeld. Geen idee of dit vroeger ook al zo populair was maar het antwoord op de vraag ‘Wat voor taart wil je op je verjaardag? Mariëlla wilde eigenlijk ieder jaar hetzelfde. Namelijk een aardbeientaart!

Wanneer ik terug kijk naar foto’s van mijn verjaardagen als kind, zie ik ook vaak wat aardbeien op de taarten liggen. Ik denk dat ik vast niet het enige kind was die gek was op aardbeien. Deze zoete rode vruchtjes zijn natuurlijk geliefd bij iedereen, kind of niet!

Tegenwoordig kun je mij nog steeds blij maken met taartjes vol met aardbeien, denk aan die heerlijke aardbeien schelpen of de aardbeienslof. Waar ik nu ook aan denk is dat ik het heerlijk vond om aardbeien te eten op een beschuitje met een klein beetje suiker. Niet heel gezond, die suiker erop, maar José was er niet zo moeilijk in. Dit recept van aardbeientaart met banketbakkersroom had ik nog nooit gemaakt, wat eigenlijk zonde is. Alle losse onderdelen stonden namelijk al op onze site. De bodem gebruik ik voor meerdere taarten, en ook banketbakkersroom is een klassieker. Voeg dit samen met de lekkere aardbeitjes en je hebt een topper van een taartje!

Ook is het niet ingewikkeld te maken en ik weet zeker dat iedereen in huis hier van gaat smullen. Bij mij tenmiste wel, ik maakte mijn vriend hier enorm blij mee, en dat terwijl hij niet zo van de taartjes is, echt het tegenovergestelde van mij 😉

Liever een  ander lekker taartje met aardbeien. Aardbeien cheesecake is echt Jo haar lievelings taart. Het is recept is van de Cheesecakefactory!

Steps

1
Done
40 minuten

Bodem maken

Verwam de oven voor op 180 graden.
Meng in een keukenmachine de bloem, boter (in blokjes, nog koud!) en poedersuiker tot het een kruimelig deeg is. Voeg dan de ei dooier en het water toe en draai tot het een mooi deegje is.

Maak een mooie bal van het deeg en leg deze in folie in de koelkast voor ongeveer 1 uurtje.
Haal je deeg uit de koelkast en rol op een keukenblad met bloem uit tot een mooie lap van ongeveer 3 mm.
Bekleed je ingevette bakvorm (mag rond of langwerpig zijn) met het deeg en prik er met een vork genoeg gaatjes in.
Leg er een bakpapiertje op en daarop bakgewichtjes of bonen. Zet de vorm in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Na 15 minuten haal je de bakgewichtjes weg en bak je de bodem nog even zonder voor nog eens 15 minuten.
Laat daarna afkoelen.

2
Done
15 minuten

Room maken

Maak 1 keer het recept voor de banketbakkersroom. Laat dit daarna goed afkoelen.
Dit kun je al maken wanneer het deeg van de bodem in de oven zit.

3
Done

Afmaken

Smeer de room op de taartbodem. Snijd de aardbeien in 2e en decoreer ze mooi op de room.
Doe er nog een beetje poedersuiker over en wat verse munt blaadjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
melanzane alla parmigiana uit Napels
previous
Melanzane alla parmigiana uit Napels
next
Galette met abrikoos en amandel
melanzane alla parmigiana uit Napels
previous
Melanzane alla parmigiana uit Napels
next
Galette met abrikoos en amandel

Add Your Comment