Ingredients
-
Deeg
-
250 gr Bloem
-
Klein beetje RoomboterOm je bakblik in te vetten
-
175 gr RoomboterKoud
-
75 gr Basterdsuiker bruin
-
3 eetlepels Speculaas kruiden
-
Snuf Zout
-
Vulling
-
125 ml Crème fraiche
-
300 gr Amandel spijs
-
1 eieren
-
250 gr abrikozen
-
45 gr Amandel schaafsel
Directions
José maakte deze abrikozen speculaas taart vorige week voor haar vrienden. Zij gingen voor een hele lange wandeling van 16 km in de duinen gebieden van Noord-Holland. Vooraf aten ze samen en José naam deze heerlijke taart mee.
Het t recept is van @Betty‘s Kitchen en het is verrukkelijk. Gemaakt met amandelspijs en abrikozen en deze combinatie is absoluut perfect. Het is ook een plaatje om te zien, misschien een keer maken voor een speciale gelegenheid?
Steps
1
Done
10 min
|
Deeg makenSnij je boter in blokjes, doe dit allemaal in een mixer samen met je bloem basterdsuiker speculaas kruiden en zout. Mix tot een compact deeg, daarna kneden in een plat deeg.Wikkel je deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast. |
2
Done
5 min
|
Vulling makenMaak je vulling. Meng je crème fraiche samen met de amandelspijs, en een ei. Zet dit klaar. Wel je abrikozen in warm water. Dep ze daarna droog en zet klaar. |
3
Done
2 min
|
BakvormVet je bakvorm ( 24 cm )in met een beetje boter |
4
Done
5 min
|
Deeg rollenRol je deeg uit, gebruik bloem op je werk blad en deegroller zodat het deeg niet blijven plakken. Bekleed je ingevette bakvorm. Doe je vulling erin abrikozen erop en daar over wat amandelschaafsel. |
5
Done
30-40 min
|
BakkenBak je taart in een voorverwarmde oven van 170°. 30 tot 40 minuten. |