0 0
Airfryer frittata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 eieren
3 Aardappelen
10 kleine tomaatjes
8 Olijven
Stukje Roombrie
Paar takjes Platte peterselie
Naar smaak zout en peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Airfryer frittata

Haal de airfryer maar weer van stal!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Airfryer frittata!

Kennen jullie de Italiaanse frittata? Dat is een gerechtje waar Mariëlla  en haar broertje Giacomo mee grootgebracht zijn. Naast nonna’s  vleessie – gepaneerd bieflappen was vaak een frittata aanwezig. Toen de kinderen het huis uit gingen kregen ze standaard frittata wanneer ze thuis kwamen. Waarom? Omdat het gewoon hartstikke lekker is !

Een frittata is een Italiaans gerecht dat lijkt op een omelet of een quiche, maar dan zonder korst. Het wordt traditioneel gemaakt met eieren, kaas en groenten, zoals uien, tomaten, champignons, paprika’s en courgettes. Soms worden er ook vleeswaren, zoals ham of spek, aan toegevoegd.

De versie die wij altijd eten is met eieren, gebakken aardappeltjes, peterselie en parmezaanse kaas.

Vandaag een speciale editie met andere smaken en niet gebakken in een pannetje. Nee het is airfryer frittata time. We gaan dit gerecht eens proberen in de kleine minioven. Omdat het toch allemaal anders gaat doen we er ook andere ingrediënten in. We kiezen natuurlijk voor eieren anders zou het geen frittata zijn. Als extraatje doen we er tomaatjes bij. In de Spaanse frittata vind je altijd tomaat. De parmezaanse kaas vervangen we door brie en heerlijke Italiaanse olijfjes. Natuurlijk gebakken aardappeltjes want die hadden we nog over van gisteren. Extra peterselie en bakken maar.

Het resultaat is fantastisch. Het is een super makkelijke manier om met de airfryer dit te bakken. In 12 minuten is het perfect gegaard. Je kunt het eten als hoofdmaaltijd zeker wanneer er aardappeltjes in zitten want die maken het gerecht lekker vullend. In Italië eten ze zelfs als ontbijt maar ook met de lunch.

Wil je liever wat minder koolhydraten dan laatste aardappel achterwege. Het leuke is van dit gerecht dat je echt al jouw favoriete groente of kaas erin kan doen. Leuk om een keer te proberen succes!

Lees eens dit artikel door over de voor en nadelen van een airfryer.

Wij maken regelmatig een frittata met groene groenten of frittata met courgette.  

Steps

1
Done

Bakpapier

Kreuk een velletje bakpapier en doe dit in het bakje van de airfryer.

2
Done

Aardappel

Schil de aardappel en snijd deze in plakjes.
Kook ze 5 minuten en bak ze daarna op in de pan.

3
Done

Vullen

Doe de eieren in de airfryer op het bakpapier.
Klop ze even kapot met een vork.
Voeg de gebakken aardappeltjes, gehalveerde tomaatjes, olijfjes, fijn gesneden peterselie, en in blokjes gesneden of plakjes brie.
Je kunt natuurlijk ook alles eerst in een schaal mengen en dan voorzichtig op het keukenpapier gieten. Maar dan heb je wel meer afwas.

4
Done

Bakken

Bak de frittata in 10-12 minuten gaar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appel plaattaart met mascarpone
previous
Appel plaattaart met mascarpone
snelle garnalen curry
next
Snelle garnalen curry
Appel plaattaart met mascarpone
previous
Appel plaattaart met mascarpone
snelle garnalen curry
next
Snelle garnalen curry

Add Your Comment