Ingredients
-
200 gram bloem
-
100 gram Amandelmeel
-
100 gram fijne kristalsuiker
-
1 zakje Vanille suiker
-
Een snufje poedersuiker
-
1 tl bakpoeder
-
1 tl baksoda
-
125 gram gesmolten boter
-
250 ml melk
-
2 eieren
-
Een halve tl amandel extract
-
7 abrikozenIn kleine stukjes
Directions
Amandel-abrikozen muffins!
Abrikozen groeien er weer volop dit zomer seizoen en daarom had ik (Mariëlla) ineens zoveel zin om iets hiermee te pakken. Door ons tripje naar Sicilië had ik ook amandel weer helemaal ontdekt en daardoor bedacht ik deze heerlijke combinatie! De muffins zijn deels gemaakt van amandelmeel waardoor ze lekker smeuïf worden. Geen droge en kleffe muffins meer! Muffins zijn ook zo leuk om te maken, makkelijk als tussendoortje en om mee te nemen naar school of naar werk. Niet het meest gezonde snackje natuurlijk maar wel de lekkerste! En dat moet ook kunnen af en toe;)
Deze muffins kun je natuurlijk ook maken met ander fruit zoals frambozen of blauwe bessen!
Steps
1
Done
2 minuten
|
Droge ingrediëntenVoeg alle droge ingrdiënten samen en roer door elkaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
2 minuten
|
Beslag makenVoeg nu alle natte ingrediënten bij elkaar en meng. Voeg dit bij de droge ingediënten en roer kort totdat het beslag mooi is. |
3
Done
20 minuten
|
Vormpjes en ovenGiet het beslag in muffin vormpjes. Je kunt deze ook zelf maken van wat bakpapier die je in een muffins bakvorm stopt. Eetsmakelijk |
4
Done
|
BewarenJe kunt de muffins in een luchtdichte trommel ongeveer 4 dagen bewaren. |