0 0
Amandel-appeltaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Appel
2 grote appel
1 theelepel Kaneel
1 eetlepel citroenrasp
3 eetlepel citroensap
Beslag
4 eieren
100 gram Suiker
125 gram roomboter ongezouten Zacht/ gesmolten
Snufje zout
200 gram Amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepel amandelschaafsel

Amandel-appeltaart

De lekkerste glutenvrije appeltaart!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

    Ingredients

    • Appel

    • Beslag

    Directions

    Share

    Tijdens de herfst bakken we de lekkerste taartjes, en een van onze favorieten is de amandel-appeltaart. Deze taart is niet alleen super snel klaar, maar heeft ook een heerlijke, zachte structuur. Perfect voor die knusse herfstdagen!

    Appelseizoen: Vers van de boom naar de taart

    Het is natuurlijk het seizoen van de appels, en wat is er leuker dan gebruik te maken van de overvloed aan vers geplukte appels uit eigen buurt!

    Glutenvrije amandel-appeltaart: Verrukkelijk en verantwoord

    Deze amandel-appeltaart is niet alleen overheerlijk, maar ook volledig glutenvrij. Bakken zonder gluten is een fluitje van een cent, en wij gebruiken voor al onze taartjes en cakejes geen tarwebloem. Dit betekent dat zelfs mensen met een glutenallergie zorgeloos kunnen genieten van deze taart. Het amandelmeel zorgt voor een subtiel zoete smaak en geeft de taart een heerlijk zachte structuur.

    Naast deze appeltaart hebben we al een aantal smaakvariaties op de website, zoals een amandel-vijgentaartje,  amandelcake met rabarber een amandel frambozen cake en een amandelcake met bosbessen  Het mooie van dit basisrecept is dat je eindeloos kunt variëren. Elke week een ander taartje op tafel? Dat is geen probleem!

    Amandel-appeltaart bakken: Zo simpel is het!

    Benieuwd hoe je deze taart maakt? Het is super eenvoudig!

    1. Eiwitten stijf kloppen: Begin met het stijf kloppen van het eiwit, samen met een beetje suiker. Dit zorgt voor een luchtig en volumineus beslag.
    2. Boter en eidooier mixen: Klop vervolgens de zachte boter met de eidooier en wat suiker goed door elkaar. Gebruik hiervoor een keukenmachine of een handmixer. Dit wordt de basis van je beslag.
    3. Meng het eiwit door het beslag: Roer voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het botermengsel, en voilà! Je beslag is klaar.
    4. Appeltjes voorbereiden: Terwijl je het beslag maakt, heb je de appels al geschild en in kleine blokjes gesneden. Meng de stukjes appel met een snufje kaneel, een beetje citroensap en de rasp van een citroen.
    5. Bakken maar: Roer de appelstukjes door het beslag en giet het geheel in een springvorm.

    Serveer deze amandel-appeltaart op elk moment!

    Dit heerlijke stukje glutenvrije amandel-appeltaart is perfect bij de koffie of thee of na de maaltijd. Serveer de taart met een toefje slagroom of maak een frisse mascarponecrème door mascarpone te mengen met poedersuiker en een vleugje citroengras.

     

    Steps

    1
    Done

    Springvorm

    Wij gebruiken een springvorm van 18 cm doorsnede.
    Op de bodem mag een stukje bakpapier en beboter de binnenrand.

    2
    Done

    Appel

    Wij schillen de appels maar dat hoeft in principe niet. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
    Voeg rasp en sap van een citroen en kaneel of Pumpkin Spice kruiden toe.
    Roer door elkaar.

    3
    Done
    5 minuten

    Ei

    Scheid de 4 eieren.
    Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf.
    Wij gebruiken een keukenmachine maar dit kan ook met een handmixer.
    Zet apart.

    4
    Done
    5 minuten

    Eigeel boter suiker amandelmeel zout

    Mix het eigeel met de suiker en hele zachte boter goed door elkaar.
    Voeg de amandelmeel, snuf zout en bakpoeder erdoor. Mix heel even maar niet te lang.
    Roer het eiwit erdoor samen met de appeltjes.

    5
    Done
    40 minuten

    Bakken

    Giet/schep het beslag in de springvorm.
    Strooi er wat amandelschaafsel over.
    Bak in een voorverwarmde heteluchtoven van 180°C.
    Na 40 minuten is de cake klaar.

    6
    Done

    Afkoelen

    Laat de cake even afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.
    Er mag een beetje poedersuiker over.

    7
    Done

    Serveren

    Voor de liefhebbers serveer je het met een dotje slagroom.

    Admin

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    herfst granola uit de Airfryer
    previous
    Herfst granola uit de Airfryer
    tortellini soep
    next
    Tortellini soep
    herfst granola uit de Airfryer
    previous
    Herfst granola uit de Airfryer
    tortellini soep
    next
    Tortellini soep

    2 Comments Hide Comments

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here