Ingredients
-
Amandel frangipane
-
55 gram poedersuiker
-
60 gram roomboter ongezoutenOp kamertemperatuur
-
1/2 theelepel amandel extract
-
Snufje zout
-
1 eieren
-
55 gram Amandelmeel
-
1 eetlepel bloem
-
Bananenbrood
-
3 rijpe bananen
-
2 eieren
-
100 gram volkorenmeelOf speltmeel
-
50 ml lichte olijfolie
-
2 theelepel bakpoeder
-
2 theelepel Kaneel
-
3 eetlepel amandelschaafsel
Directions
Amandel-Bananenbrood: Jouw Nieuwe Favoriet!
Ben jij net zo dol op almond croissants als wij? Dan hebben we een nieuw baksel waar je gegarandeerd fan van wordt: amandel-bananenbrood. Sinds we onze populaire amandelcroissants hebben gemaakt, kunnen we geen genoeg krijgen van die romige amandel frangipane. We verwerken het in allerlei lekkernijen en zo ontstond spontaan het idee om er een bananenbrood mee te maken.
De inspiratie kwam heel onverwacht. De dag voordat we op vakantie naar Italië gingen, lagen er nog drie rijpe bananen op de fruitschaal. En als je nog snel iets lekkers voor onderweg wilt, dan is een bananenbrood natuurlijk dé oplossing. Met ons basisrecept, dat echt altijd lukt, staat je beslag in tien minuten klaar. Daarna gaat er een laagje frangipane overheen en doet de oven de rest.
Wat is Amandelfrangipane?
Frangipane is een zachte, romige amandelcrème die veel gebruikt wordt in Franse en Belgische patisserie. Misschien ken je het van een klassieke frangipanetaart, de beroemde Galette des Rois of natuurlijk de geliefde amandelcroissant. Deze luxe croissants met een rijke amandelvulling liggen tegenwoordig in bijna elke bakkerij, maar de prijs is vaak aan de hoge kant. Gelukkig kun je ze nu eenvoudig zelf maken – en nog beter, je kunt de smaak verwerken in een heerlijk bananenbrood.
Hoe maak je amandel frangipane?
De basis van frangipane bestaat uit amandelmeel, suiker, boter en eieren. Dit mengsel zorgt voor die heerlijk volle, nootachtige smaak en een fluweelzachte structuur. Alles afwegen, mengen en binnen twee minuten is het klaar om gebruikt te worden.
Is bananenbrood gezond?
Over het algemeen zijn onze bananenbroodjes redelijk gezond, maar deze versie is iets minder verantwoord. Door de frangipane – met zijn poedersuiker en roomboter – wordt dit meer een verwennerij dan een gezonde snack. Maar hé, beschouw het gewoon als een luxe plakje cake bij de koffie of een heerlijk tussendoortje. De smaak maakt alles goed!
Waarom je dit recept moet proberen!
Dit amandel-bananenbrood is supersnel en makkelijk te maken. De combinatie van smeuïg bananenbrood met romige amandelvulling is werkelijk onweerstaanbaar. Het is perfect als ontbijt, snack of traktatie bij de koffie. En eerlijk? Het doet zeker niet onder voor een dure almond croissant van de bakker.
Ga jij dit amandel-bananenbrood proberen? Laat het ons weten! Kijk ook eens naar ons recept smeuig bananenbrood. Hier vind je al onze 10 recepten.
Steps
1
Done
4 minuten
|
FrangipaneKlop de zachte boter, suiker met snuf zout luchtig. |
2
Done
|
BakblikWij gebruiken een cakeblik. |
3
Done
|
BanaanPrak de bananen met een vork en meng dit de eieren. |
4
Done
|
Oven |