0 0
Amandel bananenbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Amandel frangipane
55 gram poedersuiker
60 gram roomboter ongezouten Op kamertemperatuur
1/2 theelepel amandel extract
Snufje zout
1 eieren
55 gram Amandelmeel
1 eetlepel bloem
Bananenbrood
3 rijpe bananen
2 eieren
100 gram volkorenmeel Of speltmeel
50 ml lichte olijfolie
2 theelepel bakpoeder
2 theelepel Kaneel
3 eetlepel amandelschaafsel

Amandel bananenbrood

Ken je de almond croissant? Dit bananenbrood heeft dezelfde smaken!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Amandel frangipane

  • Bananenbrood

Directions

Share

Amandel-Bananenbrood: Jouw Nieuwe Favoriet!

Ben jij net zo dol op almond croissants als wij? Dan hebben we een nieuw baksel waar je gegarandeerd fan van wordt: amandel-bananenbrood. Sinds we onze populaire amandelcroissants hebben gemaakt, kunnen we geen genoeg krijgen van die romige amandel frangipane. We verwerken het in allerlei lekkernijen en zo ontstond spontaan het idee om er een bananenbrood mee te maken.

De inspiratie kwam heel onverwacht. De dag voordat we op vakantie naar Italië gingen, lagen er nog drie rijpe bananen op de fruitschaal. En als je nog snel iets lekkers voor onderweg wilt, dan is een bananenbrood natuurlijk dé oplossing. Met ons basisrecept, dat echt altijd lukt, staat je beslag in tien minuten klaar. Daarna gaat er een laagje frangipane overheen en doet de oven de rest.

Wat is Amandelfrangipane?

Frangipane is een zachte, romige amandelcrème die veel gebruikt wordt in Franse en Belgische patisserie. Misschien ken je het van een klassieke frangipanetaart, de beroemde Galette des Rois of natuurlijk de geliefde amandelcroissant. Deze luxe croissants met een rijke amandelvulling liggen tegenwoordig in bijna elke bakkerij, maar de prijs is vaak aan de hoge kant. Gelukkig kun je ze nu eenvoudig zelf maken – en nog beter, je kunt de smaak verwerken in een heerlijk bananenbrood.

Hoe maak je amandel frangipane?

De basis van frangipane bestaat uit amandelmeel, suiker, boter en eieren. Dit mengsel zorgt voor die heerlijk volle, nootachtige smaak en een fluweelzachte structuur. Alles afwegen, mengen en binnen twee minuten is het klaar om gebruikt te worden.

Is bananenbrood gezond?

Over het algemeen zijn onze bananenbroodjes redelijk gezond, maar deze versie is iets minder verantwoord. Door de frangipane – met zijn poedersuiker en roomboter – wordt dit meer een verwennerij dan een gezonde snack. Maar hé, beschouw het gewoon als een luxe plakje cake bij de koffie of een heerlijk tussendoortje. De smaak maakt alles goed!

Waarom je dit recept moet proberen!

Dit amandel-bananenbrood is supersnel en makkelijk te maken. De combinatie van smeuïg bananenbrood met romige amandelvulling is werkelijk onweerstaanbaar. Het is perfect als ontbijt, snack of traktatie bij de koffie. En eerlijk? Het doet zeker niet onder voor een dure almond croissant van de bakker.

Ga jij dit amandel-bananenbrood proberen? Laat het ons weten! Kijk ook eens naar ons recept smeuig bananenbrood. Hier vind je al onze 10 recepten.

Steps

1
Done
4 minuten

Frangipane

Klop de zachte boter, suiker met snuf zout luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe en klop goed door.
Voeg amandelextract en vanille extract toe als je een intensere smaak wilt.
Meng het amandelmeel en de bloem erdoor.

2
Done

Bakblik

Wij gebruiken een cakeblik.
Bekleed deze met een bakpapiertje.

3
Done

Banaan

Prak de bananen met een vork en meng dit de eieren.
Wij gebruiken een mixer, maar je kunt ook een garde gebruiken..
Voeg de meel, bakpoeder, zout, olie en kaneel toe en mix kort.
Schenk dit in het bakblik.
Schep de frangipane over het midden van het beslag.
Bestrooi met amandelschaafsel.

4
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 180°C en bak in 35 tot 40 minuten af.
Wanneer je er een satéprikker in prikt en die komt er droog uit, dan is de cake gaar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rode bietenspread met feta
previous
Rode bietenspread met feta
italiaanse sushi
next
Italiaanse sushi
rode bietenspread met feta
previous
Rode bietenspread met feta
italiaanse sushi
next
Italiaanse sushi

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here