Ingredients
-
200 gram Boter
-
4 eieren
-
1 tl Vanille extract
-
Rasp Mandarijn
-
100 gram Witte basterd suiker
-
250 gram Amandel spijs
-
200 gram Bloem
-
1 el Kaneel
-
1 el Bakpoeder
Directions
Amandelcake met kaneel en mandarijn!
Een tulband cake ziet er altijd feestelijk uit! En zeker deze amandelcake met kaneel en mandarijn. En hoe grappig is het dat hij ook heel feestelijk is ontstaan. Het verhaal gaat rond dat de tulband cake ontstaan is na de geboorte van jezus. De 3 koningen kwamen langs en werden zo vriendelijk ontvangen. Als bedankje wilden ze graag een cake bakken. Helaas hadden zij geen cakeblik en dus bakte ze de cake in hun tulbanden. Zo is de vorm ontstaan!
Tegenwoordig kun je natuurlijk gewoon een tulband blik kopen, en hoef je deze niet meer in het hoofddeksel te bakken. 🙂 De tulband vorm kenmerkt dit altijd door de ronde vorm met een gat in het midden. Tegenwoordig heb je ook prachtige variaties met allerlei decoraties en vormpjes.
Dit kan soms wel eens een uitdaging zijn met tulband cakes. Het leuke van deze vorm vind ik dat, wanneer je een glazuur gebruikt, deze zo mooi in de randjes kan vallen. Ziet er super strak en lekker uit. En dat is wat wij natuurlijk willen!
Dit keer geen glazuur maar wat poedersuiker om deze heerlijke cake af te maken. De cake is gemaakt met amandelspijs, kaneel en mandarijn schil en het is werkelijk een van de lekkerste cakes die ik ooit gebakken heb. Ik ben gek op deze smaken, en door het amandelspijs door het beslag te doen krijg je gewoon een unieke smaak. De cake blijft ook lekker luchtig en knapperig aan de buitenkant.
Mocht je geen tulband bakblik hebben, dan kun je deze amandelcake met kaneel en mandarijn ook bakken in een normaal cake blik, of zelfs een brownie blik. Mocht je nog andere inspiratie op willen doen naar tulbanden? Neem dan eens een kijkje bij deze extreem luchtige tulband, of deze sinaasappel cake met maandzaad.
Geniet ervan!
Steps
1
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor tot 160 graden |
2
Done
10 minuten
|
Beslag makenMeng de boter, eieren, suiker, vanille extract, mandarijn schil en het amandelspijs in een kom tot dat je een mooi romig mengsel hebt. |
3
Done
2 minuten
|
InvettenVet de bakvorm goed in met zonnebloemolie en paneermeel of bloem. |
4
Done
65 minuten
|
OvenGiet het beslag in de bakvorm en stop deze in de oven voor 65 minuten op 160 graden |