Ingredients
-
250 gram Amandelmeel
-
Van halve sinaasappel sinaasappelsap
-
Van 1 sinaasappel Sinaasappel rasp
-
100 gram Fijne kristalsuiker
-
125 gram Roomboter
-
4 eieren
-
1 theelepel Amandel extractOptioneel
-
1 theelepel Bakpoeder
-
200 gram Frambozen
-
1 eetlepel Poedersuiker
Directions
Amandel frambozen cake!
Sinds kort maken we de allerlekkerste cake met amandelmeel. Nee geen toegevoegde bloem alleen eieren, ietsje suiker en het fruit waar je dol op bent. Helemaal glutenvrij, ook dat is wel eens fijn. De structuur van deze cake is zo waanzinnig lekker. Je proeft alleen de heerlijke amandelen en het frisse zuurtje van de frambozen.
Misschien kennen jullie de Siciliaanse amaretti koekjes? Wanneer je daar ooit een hapje van gegeten hebt wil je nooit meer iets anders. Deze cake heeft hetzelfde effect. Onze vorige versie was met bosbessen. De amandelcake met bosbessen was een groot succes. Omdat iedereen deze zo waanzinnig lekker smaakte maken we er vandaag eentje een tikje anders. Je kunt gewoon frambozen uit de diepvries nemen die zijn een stuk goedkoper. Wij hadden nog zakken vol van afgelopen zomer toen er een frambozen explosie was in de tuin. Altijd handig om in huis te hebben.
Het leuke van deze amandel frambozen cake is dat wanneer je dit in en rond bakblik bakt het een extra feestelijk taartje wordt. Natuurlijk kun je ook in een langwerpige cakeblik gaan bakken. Probeer ook eens met andere soorten fruit. Zeker weten dat alles lekker smaakt.
Omdat we heel graag cake bakken hebben de afgelopen jaren regelmatig heerlijke versies gebakken. De Italiaanse ciambella cake met citroen is een hit. Hier gaat een beetje yoghurt door voor een extra zachte smaak. Wil je een Typische Siciliaanse cake maak dan eens de appel noten cake uit Sicilië. Ook bakken we regelmatig met ricotta en de citroen ricotta cake met amandel wil je zeker een keer proberen.
Amandelmeel
Amandelmeel is perfect om mee te bakken en heeft een romige milde smaak. Perfect als toevoeging. Een groot voordeel hiervan is dat het alarm aan koolhydraten is en 100% gluten vrij. Wij hebben het ontdekt omdat we voor ons nichtje wat lekkers wilde maken en op deze manier kan zij glutenvrije taartjes eten.
Steps
1
Done
1 minuut
|
BakblikGebruik een kleine springvorm of bakblik voor cake. |
2
Done
5 minuten
|
Ei suikerScheid de eieren. |
3
Done
1 minuut
|
SinaasappelRasp de sinaasappel en pers een halve uit voor het sap. |
4
Done
4 minuten
|
Eigeel suiker extract rasp & sapMeng het eigeel samen met de rest van de suiker en boter en mix op hoge stand romig. |
5
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180°. |
6
Done
2 minuten
|
EiwitSchep met een spatel de geklopte eiwit door het beslag samen met de helft van de frambozen. |
7
Done
40 minuten
|
OvenBak de cake in 40 minuten af totdat deze mooi goudbruin is. |