0 0
Amandel frambozen cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Amandelmeel
Van halve sinaasappel sinaasappelsap
Van 1 sinaasappel Sinaasappel rasp
100 gram Fijne kristalsuiker
125 gram Roomboter
4 eieren
1 theelepel Amandel extract Optioneel
1 theelepel Bakpoeder
200 gram Frambozen
1 eetlepel Poedersuiker

Amandel frambozen cake

Waanzinnige smaken!!

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Amandel frambozen cake!

Sinds kort maken we de allerlekkerste cake met amandelmeel. Nee geen toegevoegde bloem alleen eieren, ietsje suiker en het fruit waar je dol op bent. Helemaal glutenvrij, ook dat is wel eens fijn. De structuur van deze cake is zo waanzinnig lekker. Je proeft alleen de heerlijke amandelen en het frisse zuurtje van de frambozen.

Misschien kennen jullie de Siciliaanse amaretti koekjes? Wanneer je daar ooit een hapje van gegeten hebt wil je nooit meer iets anders. Deze cake heeft hetzelfde effect. Onze vorige versie was met bosbessen. De amandelcake met bosbessen was een groot succes. Omdat iedereen deze zo waanzinnig lekker smaakte maken we er vandaag eentje een tikje anders. Je kunt gewoon frambozen uit de diepvries nemen die zijn een stuk goedkoper. Wij hadden nog zakken vol van afgelopen zomer toen er een frambozen explosie was in de tuin. Altijd handig om in huis te hebben.

Het leuke van deze amandel frambozen cake is dat wanneer je dit in en rond bakblik bakt het een extra feestelijk taartje wordt. Natuurlijk kun je ook in een langwerpige cakeblik gaan bakken. Probeer ook eens met andere soorten fruit. Zeker weten dat alles lekker smaakt.

Omdat we heel graag cake bakken hebben de afgelopen jaren regelmatig heerlijke versies gebakken. De Italiaanse ciambella cake met citroen is een hit. Hier gaat een beetje yoghurt door voor een extra zachte smaak. Wil je een Typische Siciliaanse cake maak dan eens de appel noten cake uit Sicilië. Ook bakken we  regelmatig met ricotta en de citroen ricotta cake met amandel wil je zeker een keer proberen.

Amandelmeel

Amandelmeel is perfect om mee te bakken en heeft een romige milde smaak. Perfect als toevoeging. Een groot voordeel hiervan is dat het alarm aan koolhydraten is en 100% gluten vrij. Wij hebben het ontdekt omdat we voor ons nichtje wat lekkers wilde maken en op deze manier kan zij glutenvrije taartjes eten.

Steps

1
Done
1 minuut

Bakblik

Gebruik een kleine springvorm of bakblik voor cake.
Vet dit in met boter of bakspray

2
Done
5 minuten

Ei suiker

Scheid de eieren.
Mix het eiwit samen met de helft van de suiker( 50 gram )goed door elkaar zodat het stijf maar toch romig is. (wij gebruiken een keukenmachine, een mixer of garde is ook prima.
Zet apart.

3
Done
1 minuut

Sinaasappel

Rasp de sinaasappel en pers een halve uit voor het sap.

4
Done
4 minuten

Eigeel suiker extract rasp & sap

Meng het eigeel samen met de rest van de suiker en boter en mix op hoge stand romig.
Voeg het rasp en sap, extract toe en mix nog even.
Meng het amandelmeel met de bakpoeder en meng nog 1 minuut.

5
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.
Heb je een bak stoomoven voeg dan 30% vocht toe.

6
Done
2 minuten

Eiwit

Schep met een spatel de geklopte eiwit door het beslag samen met de helft van de frambozen.
Vul de springvorm met het beslag en strooi de rest van de frambozen erboven op.

7
Done
40 minuten

Oven

Bak de cake in 40 minuten af totdat deze mooi goudbruin is.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pistachecake met citroenglazuur
previous
Pistachecake met citroenglazuur
pistache panna cotta
next
Pistache panna cotta
Pistachecake met citroenglazuur
previous
Pistachecake met citroenglazuur
pistache panna cotta
next
Pistache panna cotta

Add Your Comment