0 0
Amandelcake met bosbessen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Amandelmeel
4 eieren Middel
1 kleine Bloedsinaasappels Of gewone
100 gram Fijne kristalsuiker
1 theelepel Bakpoeder
125 gram Roomboter Zacht
1 theelepel Amandel extract Vanille of sinaasappel extract kan ook
150 gram Bosbessen

Amandelcake met bosbessen

Het meest fantastische cakeje!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Amandelcake met bosbessen!

Let op! Dit is het meest verrukkelijke cakeje die we de laatste tijd gebakken hebben. Hebben jullie wel eens bakdrang? Wij wel en we willen daardoor soms spontaan gaan bakken. Deze Amandelcake met bosbessen ontstond op een doordeweekse avond toen Jo zo zin had in wat lekkers. S’avonds is wel altijd lastig want overdag maken we met zonlicht wel altijd de foto’s. Tja dit taartje moest snel geproefd worden en met een puntje eruit zijn er prima foto’s van gemaakt. Weliswaar de volgende dag dan.

Wanneer je wel een onze amaretti koekjes maakt dan snappen jullie dit zeker. Het cakeje bevat namelijk geen bloem maar alleen amandelmeel. Ja, je hoort het goed helemaal glutenvrij. En om te bewijzen dat je geen bloem nodig hebt om te bakken is hier het resultaat. We hebben de eiwitten met suiker stijfgeklopt. Vervolgens de eidooiers samen met suiker, sinaasappelsap boter en sinaasappelrasp gemixt. Dit alles samen en als laatste bakpoeder met amandelmeel er door geschept. Super simpel! De bosbessen maakt dit taartje helemaal af. Amandelmeel is namelijk vrij zoet en die frisse bessen zijn een perfecte tegenhanger. Toevallig hadden we de heerlijke bloedsinaasappel op de fruitschaal liggen dus die gebruikt. Ik hoopte op een nog meer rode vulling maar das niet gelukt. Wel een super smeuïg taartje en dat is het belangrijkste.

Zelfs Mario heeft gesmuld van deze amandelcake. Normaal eet hij niet erg veel van mijn baksel want vaak is het te zoet. Dit proefde als drie amaretti koekjes in een cake. We gaan dit snel weer maken maar dan met frambozen. De vriezer ligt namelijk vol met frambozen uit eigen tuin!!

We begrijpen dat amandelmeel best wel prijzig is, maar met dit recept is het echt nodig. Wellicht kun je de helft vervangen door bloem maar dan is het niet glutenvrij. Zeker het proberen waard.
Zin in een andere Italiaanse cake , de ciambella cake met citroen is fantastisch net als de citroen ricotta cake met amandel.

Steps

1
Done
2 minuten

Bakblik

Gebruik een kleine springvorm of bakblik.
Vet dit in met boter.

2
Done
5 minuten

Ei en suiker

Scheid de eieren.
Mix het eiwit samen met de helft van de suiker( 50 gram) goed door elkaar zodat het stijf maar toch romig is.
Zet apart.

3
Done
1 minuut

Sinaasappel

Rasp de sinaasappel en pers daarna uit.

4
Done
3 minuten

Eigeel, suiker, boter, extract, rasp en sap

Meng het eigeel samen met de rest van suiker en de boter op hoge stand romig.
Voeg het rasp en sap, amandel extract toe en mix nog een keer even.
Meng de amandelmeel met de bakpoeder en meng nog 1 minuut.

5
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden .
Heb je een bak stoomoven voeg dan 30 % vocht toe.

6
Done
2 minuten

Eiwit

Schep met een lepel de geklopte eiwit door het beslag samen met de helft van de bosbessen.
Vul de springvorm met het beslag en strooi de rest vd bosbessen erboven op.

7
Done
30-40 minuten

Oven

Bak de cake in 35-40 minuten af tot dat deze mooi goudbruin is.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Courgette torentjes
previous
Courgette torentjes in tomatensaus
Boerenkool salade
next
Boerenkool salade
Courgette torentjes
previous
Courgette torentjes in tomatensaus
Boerenkool salade
next
Boerenkool salade

Add Your Comment