Ingredients
-
250 gram Amandelmeel
-
4 eierenMiddel
-
1 kleine bloedsinaasappelOf gewone
-
100 gram fijne kristalsuiker
-
1 theelepel bakpoeder
-
125 gram roomboterZacht
-
1 theelepel amandel extractVanille of sinaasappel extract kan ook
-
150 gram bosbessen
Directions
Amandelcake met bosbessen!
Let op! Dit is het meest verrukkelijke cakeje die we de laatste tijd gebakken hebben. Hebben jullie wel eens bakdrang? Wij wel en we willen daardoor soms spontaan gaan bakken. Deze Amandelcake met bosbessen ontstond op een doordeweekse avond toen Jo zo zin had in wat lekkers. S’avonds is wel altijd lastig want overdag maken we met zonlicht wel altijd de foto’s. Tja dit taartje moest snel geproefd worden en met een puntje eruit zijn er prima foto’s van gemaakt. Weliswaar de volgende dag dan.
Wanneer je wel een onze amaretti koekjes maakt dan snappen jullie dit zeker. Het cakeje bevat namelijk geen bloem maar alleen amandelmeel. Ja, je hoort het goed helemaal glutenvrij. En om te bewijzen dat je geen bloem nodig hebt om te bakken is hier het resultaat. We hebben de eiwitten met suiker stijfgeklopt. Vervolgens de eidooiers samen met suiker, sinaasappelsap boter en sinaasappelrasp gemixt. Dit alles samen en als laatste bakpoeder met amandelmeel er door geschept. Super simpel! De bosbessen maakt dit taartje helemaal af. Amandelmeel is namelijk vrij zoet en die frisse bessen zijn een perfecte tegenhanger. Toevallig hadden we de heerlijke bloedsinaasappel op de fruitschaal liggen dus die gebruikt. Ik hoopte op een nog meer rode vulling maar das niet gelukt. Wel een super smeuïg taartje en dat is het belangrijkste.
Zelfs Mario heeft gesmuld van deze amandelcake. Normaal eet hij niet erg veel van mijn baksel want vaak is het te zoet. Dit proefde als drie amaretti koekjes in een cake. We gaan dit snel weer maken maar dan met frambozen. De vriezer ligt namelijk vol met frambozen uit eigen tuin!!
We begrijpen dat amandelmeel best wel prijzig is, maar met dit recept is het echt nodig. Wellicht kun je de helft vervangen door bloem maar dan is het niet glutenvrij. Zeker het proberen waard.
Zin in een andere Italiaanse cake , de ciambella cake met citroen is fantastisch net als de citroen ricotta cake met amandel.
Steps
1
Done
2 minuten
|
BakblikGebruik een kleine springvorm of bakblik. |
2
Done
5 minuten
|
Ei en suikerScheid de eieren. |
3
Done
1 minuut
|
SinaasappelRasp de sinaasappel en pers daarna uit. |
4
Done
3 minuten
|
Eigeel, suiker, boter, extract, rasp en sapMeng het eigeel samen met de rest van suiker en de boter op hoge stand romig. |
5
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180 graden . |
6
Done
2 minuten
|
EiwitSchep met een lepel de geklopte eiwit door het beslag samen met de helft van de bosbessen. |
7
Done
30-40 minuten
|
OvenBak de cake in 35-40 minuten af tot dat deze mooi goudbruin is. |