0 0
Amandelcake met bramen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Amandelmeel
1 sinaasappel
100 gram fijne kristalsuiker
125 gram roomboter ongezouten kamertemperatuur
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
300 gram Rode of paarse bramen
1 eetlepel poedersuiker
2 eetlepel amandelschaafsel

Amandelcake met bramen

Heerlijk met verse bramen!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Glutenvrije amandelcake met bramen: zacht, zoet en perfect zomers

Heb je zin in een smeuïge, glutenvrije cake die barst van de smaak? Dan is deze amandelcake met rode bramen precies wat je zoekt. De zoete smaak van gemalen amandel combineert heerlijk met de friszoete rode bramen. Een luchtige cake die niet alleen verrukkelijk is, maar ook nog eens glutenvrij – ideaal dus voor wie bewust of allergievrij wil bakken.

Een overvloed aan bramen in de tuin

Toen ik na een weekje weg thuiskwam en de tuin in liep, werd ik verrast door een explosie van rood fruit. Onze bramenstruik stond vol rijpe vruchten – rood, sappig en perfect van smaak. Binnen no-time had ik een paar bakken vol geplukt. De helft verdween de vriezer in, maar van de rest wist ik meteen: hier bak ik een cake mee!

Waarom je deze amandelcake wilt maken

Deze cake is een echte favoriet in onze keuken. Niet alleen omdat hij eenvoudig te maken is, maar ook door de fluweelzachte structuur. Hij blijft lekker smeuïg en luchtig, en dat allemaal zonder bloem of gluten.

We hebben deze al met diverse fruitsoorten gemaakt. Probeer ook eens de amandelcake met frambozen, amandelcake met bosvruchten en de speciale amandel vijgencake.

Maar de versie met rode bramen steekt er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit. Het zoet-zuurtje van de bramen past zó goed bij de notige smaak van de amandel.

Glutenvrij bakken met amandel: gezond en smaakvol

Steeds meer mensen zoeken naar glutenvrije baksels, en deze amandelcake is daar een perfect voorbeeld van. Dankzij het gebruik van amandelmeel krijgt de cake een rijke smaak én een voedzaam karakter. Amandel is niet alleen glutenvrij, maar ook eiwitrijk, vezelrijk en vol goede vetten – een prachtige basis voor elk baksel.

Wij gebruiken het liefst amandelmeel van goede kwaliteit: fijn gemalen, zonder schil, voor een zachte structuur.

Bakken en serveren: zo maak je ’m extra feestelijk

Deze cake kun je prima in een cakevorm bakken, maar zelf kiezen wij graag voor een ronde springvorm. Zo krijgt de cake een mooie, feestelijke uitstraling. En wil je het jezelf nóg lekkerder maken? Serveer hem dan met een royale klodder opgeklopte slagroom of een lepeltje mascarpone met een vleugje vanille. Dat maakt het helemaal af.

Glutenvrije traktatie voor elke gelegenheid

Of je nu op zoek bent naar een zomers dessert, een glutenvrije traktatie bij de koffie of een feestelijke taart voor een verjaardag – deze glutenvrije amandelcake met rode bramen is altijd een goed idee. Makkelijk, voedzaam, smaakvol én geliefd bij iedereen.

Bak ’m één keer, en je wilt nooit meer iets anders en probeer natuurlijk ook de amandelcake met rabarber, amandel-vijgentaartje, of de amandel-appeltaart.

Steps

1
Done

Springvorm

Gebruik een kleine springvorm of bakblik voor cake.
Bekleed de bodem met bakpapier.
Vet de rand in met boter of bakspray

2
Done
3 minuten

Eiwit suiker

Scheid de eieren.

Mix het eiwit samen met de helft van de suiker( 50 gram )goed door elkaar zodat het stijf maar toch romig is.
(wij gebruiken een keukenmachine, een mixer of garde is ook prima.

Zet apart.

3
Done
1 minuut

Sinaasappel

Rasp de sinaasappel en pers een halve uit voor het sap.

4
Done
3 minuten

Eigeel suiker sap & rasp

Meng het eigeel samen met de rest van de suiker en boter en mix op hoge stand romig.
Voeg het rasp en sap, extract toe en mix nog even.

Meng het amandelmeel met de bakpoeder en meng nog 1 minuut.

5
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.

6
Done
2 minuten

Eiwit

Schep met een spatel de geklopte eiwit door het beslag samen met de bramen.
Schep het beslag en bestrooi met amandelen.

7
Done
40 minuten

Bakken

Bak de cake in 40 minuten af totdat deze mooi goudbruin is. 180 graden
Laat deze afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hele provencaalse kip uit de oven
previous
Hele Provençaalse kip uit de oven
feta en olijven
next
Feta en olijven
hele provencaalse kip uit de oven
previous
Hele Provençaalse kip uit de oven
feta en olijven
next
Feta en olijven

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here