0 0
Amandelcroissants

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 croissant
1 1 x recept amandel frangipane
1 el amandelschaafsel
1 el poedersuiker
Siroop
1 el Suiker
100 ml heet water
1/2 tl vanille extract

Amandelcroissants

Heb jij ze al gemaakt?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Siroop

Directions

Share

Zelf Amandelcroissants Maken – Zo Eenvoudig en Overheerlijk!

Als er één gebakje is dat hoog op onze baklijst stond, dan is het wel de amandelcroissant. Tijdens ons verblijf in Parijs zagen we deze heerlijke croissants overal liggen, en natuurlijk konden we het niet laten om ze te proeven. De smaak? Boterachtig, knapperig en gevuld met een fluweelzachte amandelcréme. Maar de prijs? Die was aan de hoge kant! Daarom besloten we om ze zelf te maken –  en geloof ons, dat is makkelijker dan je denkt.

Welke croissants gebruik je?

Voor de perfecte almond croissant heb je geen zelfgebakken croissants nodig. Sterker nog, een dagoude croissant is juist ideaal! Oudere croissants zijn iets steviger en laten zich makkelijker snijden zonder dat ze uit elkaar vallen. Dit zorgt ervoor dat de vulling mooi in de croissant blijft zitten en niet overal uitloopt tijdens het bakken.

De geheime vulling: amandel frangipane

Het geheim van een echt lekkere amandelcroissant zit in de vulling: amandel frangipane. Dit is een boterzachte, nootachtige créme die veel wordt gebruikt in Franse patisserie. Het maken ervan is super eenvoudig. Met roomboter, suiker, eieren en amandelmeel zet je binnen 10 minuten een heerlijke frangipane op tafel. Deze vulling maakt niet alleen je croissants onweerstaanbaar, maar is ook perfect voor taarten en gebak.

Hoe vul je de croissants?

Eerst snijd je de croissants doormidden en bestrijk je ze met suikersiroop. Dit houdt ze lekker sappig en geeft een subtiele zoete smaak. Vervolgens spuit of smeer je een dikke laag frangipane op de onderste helft. Leg de bovenkant terug en smeer er nog een dunne laag frangipane overheen. Werk ze af met een royale hoeveelheid amandelschilfers voor een extra knapperige bite.

Bakken en genieten

Na slechts 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C zijn je huisgemaakte amandelcroissants goudbruin, knapperig en onweerstaanbaar lekker. Bestrooi ze met poedersuiker voor die echte Franse bakkerij-look en geniet van je zelfgemaakte meesterwerk. Elk hapje is een feest!

Wil je deze croissants nog specialer maken? Voeg een scheutje Amaretto of sinaasappelrasp toe aan de vulling voor een luxe twist. Zo creëer je je eigen unieke versie van deze populaire lekkernij!

Steps

1
Done

Amandel frangipane

Maak een keer het recept van amandelfrangipane. ( recept link in het verhaal)

2
Done

Croissant

Snijd de croissant doormidden.

3
Done

Siroop

Los de suiker op in heet water en voeg daar een beetje vanille extract toe.
Smeer de opengesneden croissant in met de siroop. Wij gebruiken een kwastje hiervoor.

4
Done

Vullen

Vul een spuitzak met frangipane of smeer met een eetlepel een laagje op de binnenkant van de croissant.
Leg de andere helft van de croissants weer erop.
Spuit of schep nogmaals een laagje op de croissant.
verdeel er wat amandelschaafsel over.

5
Done

Oven

Verwarm de oven op 180°C en bak de croissants in 10 minuutjes af.

6
Done

Serveren

Serveer met extra poedersuiker erover.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
amandel frangipane
previous
Amandel frangipane
amandel cruffins
next
Amandel cruffins
amandel frangipane
previous
Amandel frangipane
amandel cruffins
next
Amandel cruffins

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here