Ingredients
-
150 gr AmandelmeelJe kunt ook amandelen fijn malen
-
75 gr SuikerFijne kristalsuiker
-
1 ei Eitwitten
-
1theelepel Amandelessence
-
1citroen Citroen raspBiologische
-
Bakje Poeder suiker
-
20 gr Pistache nootjesFijn gehakte
Directions
Amaretti koekjes.
Kennen jullie die lekkere amaretti koekjes? Als je van koekjes en amandel houdt, dan is hier het heerlijkste koekje van de hele wereld! Onze foodie vriendin @danoi_pasqualino_pauline maakt de heerlijkste gerechten en van hen is dit recept.
Deze heerlijkheden komen van het Italiaanse eiland Sicilië, en wanneer we daarop vakantie zijn eten we er ons misselijk van.
Natuurlijk weten jullie allang dat José een Italiaans man heeft en dat maakt Mariëlla toch wel een Italiaanse schone. Ook haar looks zijn toch net niet Nederlands. Regelmatig zijn we op Sicilië te vinden en proberen we te eten wat we nog nooit eerder gegeten hebben. Afgelopen zomer was Jo en Mariëlla daar een maand en oh la la het eten was weer geweldig!
Het pure en eenvoudige van de de Cucina Povera is fantastisch.
Ze noemen dit ook wel armeluis keuken. Het zuiden van Italië is vergeleken met het rijke noorden van Italië altijd een beetje onder ontwikkeld geweest. Doordat het leven wat moeilijker was , denk aan minder goede banen, grote families etc, was er niet veel geld voor een luxe leven. In tijden van schaarste worden mensen altijd extra creatief. Dit kun je terug vinden in de Italiaanse Zuidelijke keuken. Met weinig ingrediënten maken ze de meest zalige gerechten.
Heel veel van die heerlijke gerechten zijn te vinden op de website denk aan onze basis tomatensaus, deze makkelijke pastasaus gebruik je bijvoorbeeld bij de verrukkelijke pasta alla Norma.
Steps
1
Done
5 min
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 170 gr |
2
Done
10 min
|
Ingrediënten samen voegenDoe alle ingrediënten in een kom, hou de poedersuiker apart. |
3
Done
12-15 min
|
OvenIn de oven ,( 10 tot 12 minuten) en als ze een beetje gaan kleuren mogen ze eruit. Ze zijn nog zacht maar worden vanzelf hard. |