0 0
Amaretto eggnog panna cotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 eieren
225 ml Volle melk
125 ml Slagroom
Ietsje poeder Kaneel
60 gram + wat extra Suiker
1 Kaneelstokje
2 Kruidnagel
1/2 theelepel Vanille extract
1 dopje Amaretto
2/5 blaadje gelatine
1 eetlepel Citroensap
Of amaretti koekjes Cantuccini koekjes
Takje rode bessen

Amaretto eggnog panna cotta

Panna alla eggnog

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Amaretto eggnog panna cotta!

Vorige week hadden we de Amaretto eggnog gemaakt. Misschien ken je het wel van het Amerikaanse drankje wat altijd met kerst wordt geserveerd. Wij moesten dit gewoon een keer maken en echt waar dit was ongelofelijk lekker. Zo lekker dat we alles hebben opgemaakt. En dag later dachten we hier hadden we ook nog Amaretto eggnog panna cotta van kunnen maken.

Nou ja, de basis is super simpel dus nogmaals gemaakt en hier extra gelatine bij gedaan. De eggnog basis heeft ook wel een zelfde soort  basis net als panna cotta. Je warmt namelijk de melk met suiker. Ook wordt er room aan toegevoegd. Met als extra geklopt eiwit er doorheen was het resultaat verbluffend!
Met een lekkere kruimel van cantucini koekjes zeggen we missie geslaagd!

Vorig jaar hebben we een heerlijke feestelijke panna cotta met stoofpeertjes gemaakt. Tja amaretto stoofpeertjes en kerst is een gouden combinatie. Ook kun je dit toetje een dag van tevoren klaarmaken. Iets wat wij altijd heel fijn vinden wanneer je op kerstdag nog volop bezig bent met andere voorbereidingen.

Kijk ook maar eens naar onze panna cotta met aardbei en pistache, passievrucht panna cotta en chocolade koffie panna cotta.

Panna cotta komt zoals je weet uit Italië. Het vindt zijn oorsprong in de noordelijke regio Piemonte. De vertaling is gekookte room. Waarschijnlijk heb je daar zeker een keer gegeten. Veel mensen denken dat dit een heel lastig proces is om te maken maar niks is minder waar. Dit kan gewoon niet mislukken en door het zachte en romige geheel super smakelijk. Het leuke is dat je dit met verschillende smaken kunt maken. Wij ex peri men teren altijd met vers fruit. Zo creëer je elke keer weer een nieuwe versie. Wij zijn benieuwd naar jouw versie wellicht kun je dat een keer aan ons laten weten.

Steps

1
Done
3 minuten

Ei

Scheid de twee eieren.
Meng de dooiers met de suiker tot een romige substantie.
Mix in een andere kom de eiwitten stijf.

2
Done
10 minuten

Gelatine

Dompel de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.

3
Done
4 minuten

Melk kruidnagel kaneelstokje

Verwarm zachtjes de melk samen met kruidnagel en kaneelstokje maar net niet laten koken.
Giet de helft van de melk bij de dooiers en roer goed. Daarna giet je dit mengsel bij de restant melk.
Laat dit samen zachtjes verwarmen terwijl je blijft roeren met een houten lepel. (4 minuten) Niet laten koken.
Het zal ietsje indikken.
Haal het van Vuur en roer de room en de uitgelekte gelatine blaadjes.
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel.
Laat afkoelen

4
Done
2 minuten

Amaretto

Wanneer het geheel is afgekoeld Roer je de Amaretto, een beetje vanille-extract en ietsje kaneelpoeder erdoor. Ook het stijfgeklopte eiwit mag erdoor.
Giet de vloeistof in een leuk glas of pakje. Zet dit minimaal vier uur koud.

5
Done

Glazen

Wil je een leuk suiker randje op het glas?
Dompel het glas in een klein laagje citroensap vervolgens door een suikerbakje.
Doe dit voordat je de glazen inschenkt.

6
Done

Serveren

Serveer met wat fijn gehakte cantuccini of Amaretto koekjes.
Een paar rode besjes of framboosjes er op staat leuk en smaakt heerlijk.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Winter Aperol
previous
Winter Aperol
Chocolade taart met peperkoekjes
next
Chocolade cake met peperkoekjes
Winter Aperol
previous
Winter Aperol
Chocolade taart met peperkoekjes
next
Chocolade cake met peperkoekjes

Add Your Comment