Ingredients
-
2 eieren
-
225 ml Volle melk
-
125 ml Slagroom
-
Ietsje poeder Kaneel
-
60 gram + wat extra Suiker
-
1 Kaneelstokje
-
2 Kruidnagel
-
1/2 theelepel Vanille extract
-
1 dopje Amaretto
-
2/5 blaadje gelatine
-
1 eetlepel Citroensap
-
Of amaretti koekjes Cantuccini koekjes
-
Takje rode bessen
Directions
Amaretto eggnog panna cotta!
Vorige week hadden we de Amaretto eggnog gemaakt. Misschien ken je het wel van het Amerikaanse drankje wat altijd met kerst wordt geserveerd. Wij moesten dit gewoon een keer maken en echt waar dit was ongelofelijk lekker. Zo lekker dat we alles hebben opgemaakt. En dag later dachten we hier hadden we ook nog Amaretto eggnog panna cotta van kunnen maken.
Nou ja, de basis is super simpel dus nogmaals gemaakt en hier extra gelatine bij gedaan. De eggnog basis heeft ook wel een zelfde soort basis net als panna cotta. Je warmt namelijk de melk met suiker. Ook wordt er room aan toegevoegd. Met als extra geklopt eiwit er doorheen was het resultaat verbluffend!
Met een lekkere kruimel van cantucini koekjes zeggen we missie geslaagd!
Vorig jaar hebben we een heerlijke feestelijke panna cotta met stoofpeertjes gemaakt. Tja amaretto stoofpeertjes en kerst is een gouden combinatie. Ook kun je dit toetje een dag van tevoren klaarmaken. Iets wat wij altijd heel fijn vinden wanneer je op kerstdag nog volop bezig bent met andere voorbereidingen.
Kijk ook maar eens naar onze panna cotta met aardbei en pistache, passievrucht panna cotta en chocolade koffie panna cotta.
Panna cotta komt zoals je weet uit Italië. Het vindt zijn oorsprong in de noordelijke regio Piemonte. De vertaling is gekookte room. Waarschijnlijk heb je daar zeker een keer gegeten. Veel mensen denken dat dit een heel lastig proces is om te maken maar niks is minder waar. Dit kan gewoon niet mislukken en door het zachte en romige geheel super smakelijk. Het leuke is dat je dit met verschillende smaken kunt maken. Wij ex peri men teren altijd met vers fruit. Zo creëer je elke keer weer een nieuwe versie. Wij zijn benieuwd naar jouw versie wellicht kun je dat een keer aan ons laten weten.
Steps
1
Done
3 minuten
|
EiScheid de twee eieren. |
2
Done
10 minuten
|
GelatineDompel de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. |
3
Done
4 minuten
|
Melk kruidnagel kaneelstokjeVerwarm zachtjes de melk samen met kruidnagel en kaneelstokje maar net niet laten koken. |
4
Done
2 minuten
|
AmarettoWanneer het geheel is afgekoeld Roer je de Amaretto, een beetje vanille-extract en ietsje kaneelpoeder erdoor. Ook het stijfgeklopte eiwit mag erdoor. |
5
Done
|
GlazenWil je een leuk suiker randje op het glas? |
6
Done
|
ServerenServeer met wat fijn gehakte cantuccini of Amaretto koekjes. |