0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 of meer Stoofpeertjes
flinke scheut Amaretto
Scheut Prosecco Of witte wijn
1 Kaneelstokje
3 steranijs
1 liter Gekookt water
Extra voor siroop
6 eetlepel Suiker
Amaretto stoofpeertjes

Amaretto stoofpeertjes

Het Nederlandse peertje met de smaak van Italie

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra voor siroop

Directions

Share

Amaretto stoofpeertjes!

Kennen jullie Mariëlla, de dochter Queen… Nou die eet dus geen stoofpeertjes. Een reden om net zolang een recept te ontwikkelen waarbij ze Mariella niet haar neus op haalt. Vorig jaar had ik de Italiaanse stoofpeertjes tricolore gemaakt, een prachtig groen, wit, rood peertje. De kleuren van de Italiaanse vlag. Met iets te veel kleurstof weliswaar bleven ze toch liggen. Vandaag geen spannende versie, maar een peertje met Amaretto en prosecco is het proeven wel waard. Natuurlijk een kaneelstokje en wat steranijs erbij. Dat wordt smullen. Wil je peertjes ala Mariëlla maak dan de zoete peertjes uit de oven.

José is groeide op in een gezin met nog drie zussen. Daar stond in de winter regelmatig een pan stoofpeertjes op het vuur. De geur alleen al kan ik me nog goed herrinneren. Het zoete van de siroop, en de heerlijke geur van de kaneel en winterse kruiden. Die peertjes waren altijd heel snel op en ook het sap dronken we maar al te graag. Als ik daar nu aan terug denk, zou ik dat niet zo snel aan mijn kinderen geven met al die suikers. Tja vroeger ging het er toch anders aan toe en keek men niet op een klontje suiker of meer.

GIESER WILDEMAN

De echte stoofpeertjes mochten alleen maar de Gieser Wildeman zijn,  bestaat er eigenlijk een ander ras? Het is zeker geen handpeer, die je kapot zal koken. Dit ras is gemaakt om te stoven en vaak iets kleiner dat de gewone handpeer. Een ongekookte is ook niet lekker.

Wist je dat je het steeltje ook kan meekoken?  Deze geeft zelfs nog veel smaak af.  Het staat ook leuk wanneer je het steeltje er aan laat zitten. Wel schillen hoor!

Dit verrukkelijke peertje past super bij feestelijke gerechten. Jo eet ze voornamelijk bij een stoofpotje en puree. Een gekleurd peertje is  heerlijk fris en kleurt lekker bij je gerecht.

Wil je liever wat rode peertjes, voeg wat port, bessensap of rode wijn toe. Succes verzekerd!

 

Steps

1
Done
5 minuten

peren

Schil de peertjes en laat het stokje eraan.

2
Done
3 uur

koken

Kook de peertjes samen met scheut Amaretto, prosecco, kaneelstokje, en steranijs.
wil je liever zonder alcohol gebruik dan wat amandel aroma i.p.v. Amaretto.

3
Done

Siroop

Wil je een glanzende siroop erover. Neem na het koken ongeveer 75 ml van het kookvocht. Voeg daar 6 eetlepel suiker bij en laat dit inkoken tot de helft.

4
Done

Tip

Deze peertjes zijn perfect als dessert. Serveer er een bolletje vanille ijs bij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen wellington
previous
Pompoen wellington
Cranberry Aperol Spritz
next
Cranberry Aperol Spritz
Pompoen wellington
previous
Pompoen wellington
Cranberry Aperol Spritz
next
Cranberry Aperol Spritz

Add Your Comment