Ingredients
-
230 gr Bloem
-
300 ml MelkKan ook amandelmelk of karnemelk o.i.d.
-
2 eierenEiwitten en eidooiers apart!
-
16 gr Bakpoeder
-
1 tl Bak soda
-
400 gr aardbeien
-
Snufje Zout
Directions
American pancakes eten wij altijd als het tijd is voor een feest ontbijtje! Dit recept gebruiken wij al jaren om de lekkerste en meest fluffy pancakes van te maken.
Met dit basis recept maak je gewone pancakes die je kunt eten met heerlijk vers fruit. Je kunt er ook verschillende variaties op maken zoals chocolade pancakes (met cacao poeder en stukjes chocolade) chocolate chip pancakes of appel kaneeel pancakes. Ook kan je volkorenmeel gebruiken voor een iets gezondere optie!
Je kunt het zo gek niet bedenken maar het is allemaal lekker in dit recept!
Welke variatie ga jij maken?
Steps
1
Done
5 minuten
|
Eiwitten kloppenKlopt de 2 eiwitten van de eieren apart op in een vetvrije kom. Doe dit net zo lang tot dat de eiwitten stijf zijn en je de kom ondersteboven kan houden zonder dat de eiwitten eruit vallen. |
2
Done
2 minuten
|
Beslag makenMix de rest van de ingredienten (behalve de aardbeien) in een andere kom met een garde. Wanneer dit goed gemixt is kun je de eiwitten er rustig doorheen scheppen. |
3
Done
10 minuten
|
BakkenVerhit de pan en bak de pancakes mooi bruin. |
4
Done
|
Extra variatie |