Ingredients
-
230 gr bloem
-
300 ml MelkKan ook amandelmelk of karnemelk o.i.d.
-
2 eierenEiwitten en eidooiers apart!
-
16 gr bakpoeder
-
1 tl baksoda
-
400 gr aardbeien
-
Snufje zout
Directions
American pancakes!
American pancakes eten wij altijd als het tijd is voor een feest ontbijtje! Dit recept gebruiken wij al jaren om de lekkerste en meest fluffy pancakes van te maken. Het geheim is denk ik de baking soda. Mariëlla is onze grootste pancake eter en heeft José inmiddels ook aan de bak. Opgegroeid met de Hollandse pannenkoek met appel en stroop. Zij leerde deze verrukkelijke pancakes kennen in Amerika tijdens haar reizen als stewardess. Wat zal ze daar veel van gegeten hebben. Tja daar lagen ze altijd bij het ontbijt buffet met boter, slagroom en stroop.
Met dit basis recept maak je gewone pancakes die je kunt eten met heerlijk vers fruit. Je kunt er ook verschillende variaties op maken zoals chocolade pancakes (met cacao poeder en stukjes chocolade) chocolate chip pancakes of appel kaneeel pancakes. Ook kan je volkorenmeel gebruiken voor een iets gezondere optie!
Je kunt het zo gek niet bedenken maar het is allemaal lekker in dit recept!
Waar komt dit pannenkoekje vandaan
De pancakes hebben hun wortels in de Amerikaanse culinaire geschiedenis en zijn geëvolueerd tot een iconisch ontbijtgerecht. De oorsprong ervan kan worden teruggevoerd op de Native American flatbreads, maar het moderne recept is gevormd door Europese immigranten die hun eigen pannenkoektradities meebrachten. In de 17e eeuw werden pannenkoeken populair in Amerika en kregen ze al snel een unieke draai. Het karakteristieke luchtige en dikkere uiterlijk ontstond door het gebruik van bakpoeder en baksoda. Tegenwoordig zijn American pancakes een wereldwijd geliefd comfortfood, vaak genoten met diverse toppings zoals ahornsiroop, fruit of slagroom.
Nog meer lekkere pancakes
Het perfecte recept van vandaag maken wij regelmatig en hebben inmiddels ook andere versies. Een extra gezonde versie zoals de pompoen pancakes en eentje met havermout in plaats van bloem de gezonde frambozen pancakes.
De Nutella crêpes van Mariëllea zijn hier al een succes. Probeer de Citroen maanzaad pancakes of de Oreo pancakes.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Eiwitten kloppenKlopt de 2 eiwitten van de eieren apart op in een vetvrije kom. |
2
Done
2 minuten
|
Beslag makenMix de rest van de ingredienten (behalve de aardbeien) in een andere kom met een garde. |
3
Done
10 minuten
|
BakkenVerhit de pan en bak de pancakes mooi bruin. |
4
Done
|
Extra variatie |