0 0
American Pancakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
230 gr bloem
300 ml Melk Kan ook amandelmelk of karnemelk o.i.d.
2 eieren Eiwitten en eidooiers apart!
16 gr bakpoeder
1 tl baksoda
400 gr aardbeien
Snufje zout

American Pancakes

De lekkerste en luchtigste pancakes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

American pancakes!

American pancakes eten wij altijd als het tijd is voor een feest ontbijtje! Dit recept gebruiken wij al jaren om de lekkerste en meest fluffy pancakes van te maken. Het geheim is denk ik de baking soda.   Mariëlla is onze grootste pancake eter en heeft José inmiddels ook aan de bak. Opgegroeid met de Hollandse pannenkoek met appel en stroop. Zij leerde  deze verrukkelijke pancakes kennen  in Amerika tijdens haar reizen als stewardess. Wat zal ze daar veel van gegeten hebben. Tja daar lagen ze altijd bij het ontbijt buffet met boter, slagroom en stroop.

Met dit basis recept maak je gewone pancakes die je kunt eten met heerlijk vers fruit. Je kunt er ook verschillende variaties op maken zoals chocolade pancakes (met cacao poeder en stukjes chocolade) chocolate chip pancakes of appel kaneeel pancakes. Ook kan je volkorenmeel gebruiken voor een iets gezondere optie!

Je kunt het zo gek niet bedenken maar het is allemaal lekker in dit recept!

Waar komt dit pannenkoekje vandaan

De pancakes hebben hun wortels in de Amerikaanse culinaire geschiedenis en zijn geëvolueerd tot een iconisch ontbijtgerecht. De oorsprong ervan kan worden teruggevoerd op de Native American flatbreads, maar het moderne recept is gevormd door Europese immigranten die hun eigen pannenkoektradities meebrachten. In de 17e eeuw werden pannenkoeken populair in Amerika en kregen ze al snel een unieke draai. Het karakteristieke luchtige en dikkere uiterlijk ontstond door het gebruik van bakpoeder en baksoda. Tegenwoordig zijn American pancakes een wereldwijd geliefd comfortfood, vaak genoten met diverse toppings zoals ahornsiroop, fruit of slagroom.

Nog meer lekkere pancakes

Het  perfecte recept van vandaag  maken wij regelmatig en hebben inmiddels ook andere versies. Een extra gezonde versie zoals  de  pompoen pancakes en eentje met havermout in plaats van bloem de gezonde frambozen pancakes.

De Nutella crêpes  van Mariëllea zijn hier al een succes. Probeer de Citroen maanzaad pancakes of de Oreo pancakes.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Eiwitten kloppen

Klopt de 2 eiwitten van de eieren apart op in een vetvrije kom.
Doe dit net zo lang tot dat de eiwitten stijf zijn en je de kom ondersteboven kan houden zonder dat de eiwitten eruit vallen.

2
Done
2 minuten

Beslag maken

Mix de rest van de ingredienten (behalve de aardbeien) in een andere kom met een garde.
Wanneer dit goed gemixt is kun je de eiwitten er rustig doorheen scheppen.

3
Done
10 minuten

Bakken

Verhit de pan en bak de pancakes mooi bruin.
Serveer daarna met de aardbeien en wat poedersuiker.

4
Done

Extra variatie

Deze pancakes met volkorenmeel en nectarines zijn ook heel lekker!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Aardbeienslof met banketbakkersroom
Crostata
next
Crostata met aardbeien
previous
Aardbeienslof met banketbakkersroom
Crostata
next
Crostata met aardbeien

Add Your Comment