0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
70 gr Boter
90 ml Melk
200 gr Bloem
5 gram Droge gist
2 el Fijne kristalsuiker
30 ml Water
1 Eieren
70 gr Donkere bastard suiker
1 el Kaneel
1 el Koek en speculaaskruiden

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Amerikaanse cinnamon buns

Amerikaanse cinnamon buns

De lekkerste kaneelbroodjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kennen jullie ze nog… de allerlekkerste  Amerikaanse cinnamon buns in the world! Natuurlijk! Eenmaal gegeten vergeet je deze zeker nooit meer!  Jaren geleden, zeg maar 30 ging José zoals jullie weten werken bij de KLM als stewardess. Maatje 36 jong en fruitig. Ze kon alles eten…

Tja als je dan door de Big Apple loopt, waar gewoon een winkel bestaat die alleen cinnamon buns verkoopt dan ben je verkocht. José was meteen verslaafd for life… best gevaarlijk beroep hebben we.

Om thuis de kinderen te verrassen  bracht Jo regelmatig prepacked blikjes mee, die de kinderen op zondagochtend konden afbakken.
Tegenwoordig loop ik deze winkels voorbij, tenminste ik doe mijn best, en dat gaat niet altijd goed, het is een blijvertje maar probeer toch iets minder suiker in een hap binnen te krijgen.

Na onze oproep op KLM FB, waar we vroegen; wat voor route-voer mis je het meest ( nu in de Corona crisis waarbij er meer vliegtuigen op de grond staan dan in de lucht vliegen) , was deze lekkernij een groot gemis.
Ik heb Mariëlla de opdracht gegeven om deze sugerbombs te maken, aangezien ze dol is op bakken en ze ook graag weer wil proeven is ze aan de gang gegaan. Met een prachtig resultaat! Ze heeft ze gebakken zonder suikerlaag en die waren al verrukkelijk. De volgende dag zou ze de tweede bak afbakken, om ze af te maken met de topping, maar helaas dat was geen succes, ingestort en  niet meer mooi. Jammer …

Bij ons recept staat natuurlijk de overheerlijke zoete topping, maar eigenlijk zonder is prima en iets gezonder .

Steps

1
Done
10 minuten

Beurre noissette maken

Smelt je boter op laag vuur in een pannetje. Na ongeveer 10 minuten is het mooi bruin.
Giet de boter dan door een zeefje zodat je de witte stukjes eruit haalt.
Laat de boter dan wat afkoelen.

2
Done
3 minuten

Melk opwarmen

Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Te heet is niet goed! Dan gaat de gist dood.
Giet 2 lepels van de boter bij de melk en roer goed.

3
Done
5 minuten

Deeg maken

Meng in een kom 150 gram van het bloem met de gist, 2 lepels suiker en een snuf zout.
Voeg hier dan de melk bij en het water. Meng tot je een nat papje hebt. Voeg daarna de rest van het bloem toe en mix voor ongeveer 5 minuten totdat je een soepel en zacht deeg hebt.
Laat dit deegje dan 30 minuten staan.

4
Done
10 minuten

Rollen

Rol het deeg uit tot je een groot vierkant hebt.
Smeer boter op deze plaat deeg uit. Het kan zijn dat de boter wat hard is geworden. Deze kun je gewoon weer kort verwarmen.
Mix de donkere suiker met de kaneel en speculaas kruiden en smeer dit over de boter heen.
Rol de plaat op tot een dikke rol deeg.
Snij daarna de kaneelbroodjes in 8 gelijke delen.

5
Done
30 minuten

Rusten

Plaatst deze rolletjes in een oven schaal met bakpapier met wat ruimte tussen elkaar.
Laat ze afgedekt nog een half uurtje rijzen.
Dit rijzen kun je in de oven doen op 30 graden. Dit is de perfecte temperatuur om te groeien.

6
Done
20 minuten

Oven

Na het rijzen kun je de broodjes nog met wat extra boter insmeren en zet je ze in de oven op 190 graden voor 20 minuten!

7
Done

Tip

Serveer ze nog met wat glazuur:
Meng water met poedersuikers en smeer op de broodjes, of maak een laagje van cream cheese, wat zachte boter, poedersuiker en drupje vanille....????????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Thaise viskoekjes
previous
Thaise vis koekjes – Tod man pla
Panzanella salade
next
Panzanella; Italiaanse broodsalade
Thaise viskoekjes
previous
Thaise vis koekjes – Tod man pla
Panzanella salade
next
Panzanella; Italiaanse broodsalade

One Comment Hide Comments

Add Your Comment