0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kg Aardappelen Kruimig
200 gram Andijvie Fijn gesneden
250 gram Spekjes
1 eieren
3 eetlepel Roomboter
1 eetlepel Zout
1 blokje groenten bouillon
150 gram Geraspte kaas
Andijviestamppot met gehaktballetjes

Andijviestamppot met gehaktballetjes

Stimp Stamp uit de oven

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Andijvie stamppot met gehaktballetjes!

Oké… Niet schrikken maar hier komt iets typisch Nederlands. Nadat we een poll op onze Story hadden geplaatst om te vragen of jullie ook wel eens een Nederlandse recept wilden stemden jullie massaal voor ja. Gelukkig maar want moeder Queen is opgegroeid met de Nederlandse keuken. Een gevalletje AVG. Aardappelen vlees en groente is niet totaal onbekend. Dat ik (José) nooit meer deze gerechten kook is natuurlijk te danken aan Mario, de Italiaanse man.
En wanneer je dus je kinderen nooit gekookte aardappelen geef weet je ook zeker dat ze dit later nooit gaan koken. Tenminste dat is in ons geval.

Stamppot

Juist in de winter verlang ik toch naar die heerlijke schalen gezonde stamppot. Want er is toch niks lekkerder dan stamppot uit de oven. Om de Italiaanse man aan de Hollandse kost te krijgen stamp ik er altijd uitgebakken spekjes door, maak ik een puree met roomboter en als laatste een eitje erdoor voor een fluweel zachte structuur. Dit gaat de oven in met een heerlijke laag geraspte kaas. Beginnen jullie al te kwijlen? Op deze manier maak ik de andijviestamppot, die we op een onverklaarbare manier altijd stimpstamp noemen.

Gehaktballetjes van Jonnie Boer

Waar deze naam vandaan komt, wij hebben geen idee. Bij deze stamppot serveren we de gehaktballetjes van Jonnie, je kent hem wel Jonnie Boer de sterrenchef.

Nu nog een manier vinden om hachee en zuurkool op onze tafel te krijgen want het is me nog niet gelukt om dit Mario te laten eten. Wie weet hebben jullie een tip voor mij.

ANDIJVIE

Andijvie is het broertje van witlof zij hebben beiden een ietwat bittere smaak. Deze gewoonte is heerlijk om te stampen maar ook smaakvol als een soort sla. Je kunt het lekker koken, smoren en roerbakken. Het zit ook boordevol met vitamine. Het is rijk aan vitamine A en C, maar ook bevat het veel mineralen zoals calcium, ijzer en kalium. De vitamine K is voor de aanmaak van bloed bloed en botten.

Steps

1
Done
5 minuten

Aardappels

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren.
Kook deze samen met een eetlepel zout en een bouillon blokje gaar.
Giet ze af en laat ze ietsje droger koken.

2
Done
5 minuten

Spekjes

Bak de spekjes uit in een klein pannetje. Wanneer ze ietsje krokant zijn haal je ze uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.

3
Done
200 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

4
Done
30 minuten

Oven

Terwijl de aardappels ietsje zijn droogkoken roer er de roomboter door.
Stamp goed met de stamper. Als laatste stukje er een rauw eitje door. Je krijgt nu een mooie zachte puree.
Voeg met een lepel de fijn gesneden andijvie en spekjes toe.
Schep het mengsel in een ovenschaal.
Doe de geraspte kaas erover.
Zet 30 minuten in de oven

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zalm met pistache korst
previous
Zalm met pistache korst uit de oven!
Pompoen broodjes
next
Pompoen broodjes
zalm met pistache korst
previous
Zalm met pistache korst uit de oven!
Pompoen broodjes
next
Pompoen broodjes

2 Comments Hide Comments

Wat een fijn recept dit! En net even anders doordat het in de oven gaat met kaas erover. Zo ga ik het vaker maken, dankjulliewel!

Add Your Comment