Ingredients
-
Verse pasta
-
Maak je draadjesvlees met het recept
-
50 gram geraspt Parmezaanse kaas
-
Boter salie saus
-
100 gram Boter gezouten
-
8 kleine blaadjes (vers) Salie
-
100 gram geraspt Parmezaanse kaas
Directions
Agnolotti del plin!
Agnolottti del plin is een verrukkelijke pasta met stoofvlees en een typisch gerechtje uit de Noordwest-Italiaanse streek Piemonte . Dit wordt vaak gegeten met feestelijke gelegenheden. Plin is echt dialect en komt van het woord pinch. Deze pasta pakketjes zijn vaak gevuld met vlees en gaan samen met een simpele botersaus of een saus gemaakt van het braadvocht.
Wij aten laatst heerlijke sudderlappen in rode saus, natuurlijk een royale portie… zodat we dit heerlijke leftover draadjes vlees nog in een ander gerecht konden gebruiken.
En tataa daar was deze pasta met hetzelfde lekkere draadjesvlees!
Mario (de man van José), at deze plin heel vaak toen hij nog in Milaan werkte, en werd helemaal blij met deze kleine cadeautjes op zijn bord.
Gebruik voor deze pasta ons basis recept voor pasta deeg En het recept voor stoofvlees
Steps
1
Done
3 uur
|
Pasta en vlees makenMaak het pasta deeg en het stoofvlees volgens onze recepten. De link naar het recept vind je in het tekstje hierboven. |
2
Done
2 minuten
|
VullingNeem 200 gram van je draadjesvlees. |
3
Done
|
Verse pastaMaak verse pasta vellen en vul de pasta (zie foto), |
4
Done
|
SausSmelt de gezouten boter met verse salie blaadjes, en laat ze 10 minuten heel zachtjes verwarmen. |
5
Done
|
ServerenKook de Agnolotti 4 minuten in gezouten water. |