0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Verse pasta
Maak je draadjesvlees met het recept
50 gram geraspt Parmezaanse kaas
Boter salie saus
100 gram Boter gezouten
8 kleine blaadjes (vers) Salie
100 gram geraspt Parmezaanse kaas
Agnolotti del plin

Agnolotti del plin

Met vlees gevulde kadootjes

Cuisine:

Ingredients

  • Verse pasta

  • Maak je draadjesvlees met het recept

  • Boter salie saus

Directions

Share

Agnolotti del plin!

Agnolottti del plin is een verrukkelijke pasta met stoofvlees en een typisch gerechtje uit de Noordwest-Italiaanse streek Piemonte . Dit wordt vaak gegeten met feestelijke gelegenheden. Plin is echt dialect en komt van het woord pinch.  Deze pasta pakketjes  zijn vaak gevuld met vlees en gaan samen met een simpele botersaus of een saus gemaakt van het braadvocht.
Wij aten laatst  heerlijke sudderlappen in rode saus, natuurlijk een royale portie… zodat we dit heerlijke leftover draadjes vlees nog in een ander gerecht konden gebruiken.

En tataa daar was deze pasta met hetzelfde lekkere draadjesvlees!

Mario (de man van José), at deze plin heel vaak toen hij nog in Milaan werkte, en werd helemaal blij met deze kleine cadeautjes op zijn bord.

Gebruik voor deze pasta ons basis recept voor pasta deeg En het recept voor stoofvlees

Steps

1
Done
3 uur

Pasta en vlees maken

Maak het pasta deeg en het stoofvlees volgens onze recepten. De link naar het recept vind je in het tekstje hierboven.

2
Done
2 minuten

Vulling

Neem 200 gram van je draadjesvlees.
Roer er 50 gram parmezaanse kaas door.

3
Done

Verse pasta

Maak verse pasta vellen en vul de pasta (zie foto),
Je kunt ook er ravioli van maken door op 1 vel een bolletjes vulling te leggen, daarop een nieuw pasta vel en dit dichtvouwen rond de bolletjes vulling en daarna in vierkantjes snijden.
Natuurlijk kun je ook verse pasta vellen kopen.
Vergeet niet eerst ze in te smeren met eidooier, zodat ze goed aan elkaar plakken.

4
Done

Saus

Smelt de gezouten boter met verse salie blaadjes, en laat ze 10 minuten heel zachtjes verwarmen.
Je kunt ook wat tomaten saus van de sudderlappen verdunnen met wat bouillon en dan heb je een vloeibare saus.

5
Done

Serveren

Kook de Agnolotti 4 minuten in gezouten water.
Serveer met de botersaus en verse parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Affogato
previous
Affogato
Appel cake met brown butter frosting
next
Appel cake met brown butter botercreme
Affogato
previous
Affogato
Appel cake met brown butter frosting
next
Appel cake met brown butter botercreme

Add Your Comment