0 0
Aperol Betty

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
60 ml Aperol
15 ml Grapefruit sap
30 ml sinaasappelsap
120 ml Prosecco
3-4 ijsklontjes
1 schijfje sinaasappel Of grapefruit
1 Vlaggen prikkertje

Aperol Betty

Wow weer zo’n lekkere cocktail!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aperol Betty!

Zijn we nog op tijd voor een heerlijke Koningsdag cocktail? Ja toch want bij dit feestje hoort gewoon een verrukkelijke drankje. Wij hebben de Aperol Betty gemaakt. Vraag me niet waar de naam Betty vandaan komt, we hebben het opgezocht maar kunnen het echt niet vinden.

Het recept daarvan was ons wel bekend en we moesten deze verrukkelijke variatie met Aperol maken. Wij zijn namelijk dol op Aperol spritz. Een van de lekkerste drankjes die we ooit in Italië hebben leren drinken. Sindsdien gaan er heel wat flessen Aperol doorheen in huize Queens.

De Aperol Betty is net weer een tikje anders en door de toevoeging van grapefruitsap en sinaasappelsap de lekkerste mix ooit. Natuurlijk met heel veel ijs want dit moet je gewoon ijskoud drinken. Bij deze orginele cocktail mag de prosecco niet ontbreken en een schijfje sinaasappel of grapefruit als decoratie. Natuurlijk bijpassend aan de gezellige feestelijke Koningsdag voegen we bij deze cocktail een Nederlands vlaggetje. We hebben er een leuk filmpje van!

Voor Koningsdag hebben we ook nog een lekker taartje gemaakt namelijk de Aperol spritz cheesecake. Dit maakt het feest compleet samen met een oranje tompouce met Aperol. Wil je nog meer heerlijke Aperol drankjes maken dan hebben we heel veel verschillende variaties voor je. Een Koningsdag cocktail van een aantal jaren geleden was een groot succes.

De geschiedenis van de Aperol spritz verdient aandacht. Het is de moeite waard om te beginnen bij het uitvinden van het hoofdbestanddeel van de Aperol-drank. Deze bijzondere  bitter werd uitgevonden in Italië. De makers zijn de broers uit  Padua, Silvio en Luigi Barbieri. Ze slaagden erin om in één recept de bitterheid van kruiden te combineren (dit omvat bitterheid, hina-fruit, Italiaanse kruiden), de zuurheid van rabarber en de verfrissende noot van citrus, die beroemd is om Noord-Italië

De volledige samenstelling is natuurlijk geheim. Wel zijn er mee dan 30 ingrediënten aan dit goedje toegevoegd. En de nodige alchohol. Eigenlijk maar 5% en dat valt reuze mee. Toch zijn we altijd snel teut van dit heerlijke drankje want er gaat natuurlijk een flinke scheut prosecco bij.

Wil je een alcohol vrije cocktail maken dan vervang je de prosecco door spa rood en de Aperol door rode limomade.

Steps

1
Done
1 minuut

Mengen

Doe de ijsklontjes in een ijskoud glas.
Voeg het sap van de sinaasappel grapefruit toe.
Hierop de Aperol en eindig met prosecco.

2
Done

Serveer

Serveer met een schijfje sinaasappel of grapefruit en voor Koningsdag natuurlijk een Nederlands vlaggetje.
Drink de cocktail met een rietje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sticky sinaasappel kip
previous
Sticky sinaasappel kip
Asperge Flammkuchen
next
Flammkuchen met asperges
Sticky sinaasappel kip
previous
Sticky sinaasappel kip
Asperge Flammkuchen
next
Flammkuchen met asperges

Add Your Comment