Ingredients
-
Bodem
-
150 gram KoekjesDigestieve van Verkade
-
120 gram Roomboter
-
Vulling
-
500 gram RoomkaasPhiladelphia
-
125 gram Zure room
-
2 eetlepel Patent bloem
-
1 theelepel Vanille extract
-
3 eieren
-
100 gram Fijne kristalsuiker
-
Van hele citroen Citroen rasp
-
2 dopjes Aperol
-
Jelly
-
250 ml Prosecco
-
100 ml Aperol
-
Sap van 2 stuks Bloed sinaasappel
-
4 blaadjes gelatine
-
2 theelepel Lichtbruine basterdsuiker
Directions
Aperol spritz cheesecake!
Lang leve de koning… Hoera Hoera Hoera!
Het is alweer bijna Koningsdag en daar hoort natuurlijk wat lekkers bij.
Dachten we dat we een jaar later weer gewoon mochten feesten met terrassen vol gezelligheid en kindjes naar de vrijmarkt op een kleedje, maar helaas is niks minder waar.. We gaan dus wederom zelf de slingers ophangen!
Een jaar geleden posten we een verrukkelijke Koningklijke Cocktail, tja we zijn toch de Queens en naast wat Italiaanse trekken zijn we zeker door en door Hollands. Deze cocktail met Aperol, gember Spritz en geschaafd ijs was een groot succes. Daar kunnen we natuurlijk niet voor onder doen dus zijn we weer aan de slag gegaan met een oranje baksel.
Het is een cheesecake geworden en wel een heel bijzondere. Met een jelly van prosecco, bloedsinaasappel en Aperol noemen we haar Aperol Spritz Cheesecake:)
Om het feest compleet te maken hebben we een vernieuwde versie van de Aperol Spritz met bloedsinaasappel en verse munt gemaakt. We hebben natuurlijk alles geproefd en wij zeggen Koninklijk waardig net als the Queens!
Ppssssst, er is ook een Reels van.
Aperol
De geschiedenis van de Aperol spritz verdient zeker meer aandacht. Het is de moeite waard om te beginnen bij het uitvinden van het hoofdbestanddeel van de Aperol-drank. Deze bijzondere bitter werd uitgevonden in Italië. De makers zijn de broers uit Padua, Silvio en Luigi Barbieri. Ze slaagden erin om in één recept de bijzondere bitterheid van kruiden te combineren (dit omvat bitterheid, hina-fruit, Italiaanse kruiden), de zuurheid van rabarber en de verfrissende noot van citrus, die beroemd is om Noord-Italië
De volledige samenstelling is helaas geheim. Wel zijn er mee dan 30 ingrediënten aan dit goedje toegevoegd. En de nodige alchohol. Eigenlijk maar 5% en dat valt reuze mee. Toch zijn we altijd snel teut van dit heerlijke drankje want er gaat natuurlijk een flinke scheut prosecco bij.
Steps
1
Done
2 minuten
|
BakblikNeem een springvorm van 18 cm. Bekleed de bodem met bakpapier en klik de rand erover heen vast. |
2
Done
5 minuten
|
Koekjes bodemVerkruimel de koekjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die met een deegroller fijn slaat. |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 155 graden. |
4
Done
3 minuten
|
VullingGebruik een mixer om de vulling te maken. |
5
Done
1 minuut
|
VullenSchenk je beslag op de koekjes bodem |
6
Done
55 minuten
|
BakkenHet blik mag de oven in. Houd de oven goed in de gaten, de bovenkant zal geel tot lichtbruin worden. 55 minuten in de oven. |
7
Done
40 minuten
|
JellyTerwijl de taart aan het afkoelen is maak je de jelly. |
8
Done
|
ServerenWanneer de jelly ook goed stevig is kun je de taart aansnijden. Decoreer de taart met plakjes sinaasappel. |