0 0
Aperol Spritz cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
150 gram Koekjes Digestieve van Verkade
120 gram Roomboter
Vulling
500 gram Roomkaas Philadelphia
125 gram Zure room
2 eetlepel Patent bloem
1 theelepel Vanille extract
3 eieren
100 gram Fijne kristalsuiker
Van hele citroen Citroen rasp
2 dopjes Aperol
Jelly
250 ml Prosecco
100 ml Aperol
Sap van 2 stuks Bloed sinaasappel
4 blaadjes gelatine
2 theelepel Lichtbruine basterdsuiker

Aperol Spritz cheesecake

Koningsdag taart met bijpassende cocktail

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Jelly

Directions

Share

Aperol spritz cheesecake!

Lang leve de koning… Hoera Hoera Hoera!

Het is alweer bijna Koningsdag en daar hoort natuurlijk wat lekkers bij.
Dachten we dat we een jaar later weer gewoon mochten feesten met terrassen vol gezelligheid en kindjes naar de vrijmarkt op een kleedje, maar helaas is niks minder waar..  We gaan dus wederom zelf de slingers ophangen!

Een jaar geleden posten we een verrukkelijke Koningklijke Cocktail, tja we zijn toch de Queens en naast wat Italiaanse trekken zijn we zeker door en door Hollands. Deze cocktail met Aperol, gember Spritz en geschaafd ijs was een groot succes. Daar kunnen we natuurlijk niet voor onder doen dus zijn we weer aan de slag gegaan met een oranje baksel.

Het is een cheesecake geworden en wel een heel bijzondere. Met een jelly van prosecco, bloedsinaasappel en Aperol noemen we haar Aperol Spritz Cheesecake:)

Om het feest compleet te maken hebben we een vernieuwde versie van de Aperol Spritz met bloedsinaasappel en verse munt gemaakt. We hebben natuurlijk alles geproefd en wij zeggen Koninklijk waardig net als the Queens!

Ppssssst, er is ook een Reels van.

Aperol

De geschiedenis van de Aperol spritz verdient zeker meer aandacht. Het is de moeite waard om te beginnen bij het uitvinden van het hoofdbestanddeel van de Aperol-drank. Deze bijzondere  bitter werd uitgevonden in Italië. De makers zijn de broers uit  Padua, Silvio en Luigi Barbieri. Ze slaagden erin om in één recept de bijzondere bitterheid van kruiden te combineren (dit omvat bitterheid, hina-fruit, Italiaanse kruiden), de zuurheid van rabarber en de verfrissende noot van citrus, die beroemd is om Noord-Italië

De volledige samenstelling is helaas geheim. Wel zijn er mee dan 30 ingrediënten aan dit goedje toegevoegd. En de nodige alchohol. Eigenlijk maar 5% en dat valt reuze mee. Toch zijn we altijd snel teut van dit heerlijke drankje want er gaat natuurlijk een flinke scheut prosecco bij.

 

Steps

1
Done
2 minuten

Bakblik

Neem een springvorm van 18 cm. Bekleed de bodem met bakpapier en klik de rand erover heen vast.

2
Done
5 minuten

Koekjes bodem

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die met een deegroller fijn slaat.
Smelt de boter en meng dit samen.
Doe het koekjes boter mengsel op de bodem van het blik en druk goed met een lepel aan.
Zet het in de koelkast.

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 155 graden.
Wannneer je een bakstoom functie hebt gebruik je 30% stoom.

4
Done
3 minuten

Vulling

Gebruik een mixer om de vulling te maken.
Doe de roomkaas in de beslagkom en voeg de bloem toe.
Mix 10 sec.
Voeg de vanille, zure room, suiker, citroenrasp, Aperol toe en mix 15 sec.
Voeg één voor één de eieren toe , na elk ei rustig mixen.
Een voordeel van rustig mengen is dat er weinig lucht in je beslag komt.

5
Done
1 minuut

Vullen

Schenk je beslag op de koekjes bodem

6
Done
55 minuten

Bakken

Het blik mag de oven in. Houd de oven goed in de gaten, de bovenkant zal geel tot lichtbruin worden. 55 minuten in de oven.
Soms scheurt de bovenkant, maar dat maakt niks uit.
Na het bakken laat de de cake afkoelen in de oven, met het deurtje op een kier. (uurtje)
Zet daarna je taart minimaal 4 uur koud. Zo zal het mooi en stevig worden.

7
Done
40 minuten

Jelly

Terwijl de taart aan het afkoelen is maak je de jelly.
Doe 3 blaadjes gelatine in koud water. (10 minuten)
Doe de prosecco, suiker, Aperol , beetje suiker en uitgeperste bloedsinaasappel, (wel even door een zeefje halen). In een pannetje en verwarm zachtjes paar minuten.
Haal de gelatine uit het water en roer één voor één erdoor. Wanneer er nog wat sinaasappel stukjes in zitten nog een keer zeven.
Zet je pannetje 30 minuten in de koelkast.
Wanneer het al ietsje dikker wordt schenk je het op de cheesecake.
Zet dit koud.

8
Done

Serveren

Wanneer de jelly ook goed stevig is kun je de taart aansnijden. Decoreer de taart met plakjes sinaasappel.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Farfalle met asperge en saliebotersaus.
Aperol spritz met bloedsinaasappel
next
Aperol spritz met bloedsinaasappel
previous
Farfalle met asperge en saliebotersaus.
Aperol spritz met bloedsinaasappel
next
Aperol spritz met bloedsinaasappel

Add Your Comment