0 0
Aperol Spritz ijs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3
500 ml slagroom
200 ml gecondenseerde melk
3 dopjes Aperol
1 eetlepel sinaasappelcurd Of scheutje sinaasappelsap of sinaasappellimonade

Aperol Spritz ijs

Hoe leuk en lekker is dit!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zomers genieten met Aperol Spritz ijs: Het perfecte recept voor jouw feestjes!

Ben jij fan van de verfrissende smaak van een Aperol Spritz cocktail? Dan hebben we een verrassing voor je: Aperol Spritz ijs! Dit heerlijke dessert is perfect voor zomerse dagen en feestjes, en wij laten je zien hoe je het zelf kunt maken.

Wat is Aperol?

Aperol is een populaire Italiaanse likeur, bekend om zijn feloranje kleur en verfrissende, licht bittere smaak. Sinds het verwerkt is in de wereldberoemde Aperol Spritz cocktail, is het een favoriet geworden voor zonnige dagen. Deze unieke smaak maakt het ook ideaal om mee te experimenteren in de keuken, zoals bij dit heerlijke Aperol Spritz-ijs.

Hoe maak je Aperol Spritz ijs?

Dit recept is simpel en snel te maken. Je hebt maar twee basisingrediënten nodig: gecondenseerde melk en slagroom. Klop de slagroom lobbig en voeg een paar scheutjes Aperol toe. Omdat de cocktail ook sinaasappel bevat, voegen we een eetlepel sinaasappelcurd toe. Heb je geen sinaasappelcurd in huis? Gebruik dan vers sinaasappelsap en rasp of een beetje sinaasappellimonade. Meng alles goed door elkaar, en je ijsmengsel is klaar. Zet het een paar uur in de vriezer en je zomerse traktatie is gereed!

Hoe serveer je dit heerlijke ijs?

Wil je echt indruk maken op je gasten? Serveer het heerlijke ijs in een uitgeholde sinaasappel. Het ziet er feestelijk uit en past perfect bij een zomers diner of feestje. Liever iets eenvoudigers? Schep het ijs in een hoorntje of serveer het in een mooi coupeglas met een schijfje sinaasappel.

Met dit Aperol Spritz ijs breng je een vleugje zomer naar elke gelegenheid. Geniet van de unieke smaak en verras je gasten met dit verfrissende en simpele recept.

Zin in een ander dessert met Aperol? Maak eens onze heerlijke Aperol Spritz tiramisu of de lekkere Aperol Spritz cheesecake.

Steps

1
Done

Sinaasappel

Halveer de sinaasappels en lepel deze uit.

2
Done

Ijsmengsel

Klop de slagroom samen met een half blikje gecondenseerde melk. (het restant kun je invriezen)
Schenk 3 dopjes Aperol erbij en een eetlepel sinaasappelcurd.
Dit kun je zelf maken zie recept link in verhaal.
De curd kun je ook vervangen door een scheutje sinaasappellimonade of sinaasappelsap en rasp.
Klop dit romig met garde of mixer.
Het hoeft niet stijf gekopt te worden. Lobbig is goed.

3
Done

Vriezen

Schenk de uitgeholde sinaasappels vol met room.
Staan de sinaasappels niet helemaal recht dan snijd je een stukje van de onderkant af.

Zet 5 uur in de vriezer.

4
Done

Serveren

Serveer met een verse munt als decoratie.
Geen zin om de sinaasappels uit te hollen?
Vries het mengsel in een bak in en schep
er bolletjes van.

5
Done

Liever geen alcohol?

Gebruik je liever geen alcohol dan kun je de limonadesiroop van Teissere smaak ‘spritz’ gebruiken. Samen met een beetje sap van sinaasappel en rasp.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pizzabroodjes
previous
Dubbelgevouwen pizzabroodjes
snelle mayonaise van gekookt ei
next
Snelle mayonaise van gekookt ei
Pizzabroodjes
previous
Dubbelgevouwen pizzabroodjes
snelle mayonaise van gekookt ei
next
Snelle mayonaise van gekookt ei

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here