Ingredients
-
1 shot ongeveer 50 ml Aperol
-
50 ml Prosecco
-
50 ml Bruisend water
-
1schijfje sinaasappel
-
4 ijsklontjes
Directions
Aperol Spritz!
Wanneer was het ook alweer.. mijn eerste Aperol Spritz . Ik denk ongeveer 8 jaar geleden tijdens een ski vakantie in Italië. Madonna di Campiglio, een prachtig dorpje in de Dolomieten.
De après ski in Oostenrijk is altijd erg gezellig en ook voor de kinderen hangt er altijd een leuk sfeertje. Op een gegeven moment waren we (José)daar wel klaar mee dus besloten we eens iets verder te reizen. En wat heerlijk daar, weinig Nederlanders, wat ook wel fijn is, keurige en rustige pistes…
De aperitivo is een groot feest, heerlijke hapjes, zoals focaccia, frittatas, olijven en dat spannende drankje dat bij iedereen op tafel stond. Natuurlijk wilde ik dat ook proberen en vanaf toen was het mijn favoriete drankje geboren.
Tijdens de jaren erna toen paps in Milaan verbleef dronken we het regelmatig, en gelukkig is het nu ook in Nederland helemaal hipperdepip!
Elk slokje is gemengd met de herinneringen van de heerlijke skivakanties en de geweldige jaren in Milaan.❤️
Inmiddels drinken we regelmatig de allerlekkerste spritz. Wij worden wel een beetje kritisch want vaak valt deze op het Nederlandse terras wel eens tegen. Onze gouden regel is om van de 3 ingrediënten precies dezelfde hoeveelheid te gebruiken. We hebben het nu natuurlijk over de Aperol, prosecco en bruisend water. Zeker weten dat je dan nooit verkeerd zit. We wensen je de heerlijkste winters en zomers met deze geweldige cocktail!
Wat is Aperol nu precies?
Ontstaan in Padova, lang geleden rond 1919.
Het recept van de aperol is nog steeds geheim, maar ze zeggen dat het bestaat uit een bitter, zoete citrus, wortels en kruiden.
Mocht je het nog nooit gedronken én zelf gemaakt hebben, hier het recept. Maak ook eens een Italiaanse Aperol mango spritz. Psst, typ Aperol in op de website en je zult versteld van van de vele lekkere recepten.
Steps
1
Done
|
ServerenDoe wat ijsblokjes in het glas en schenk de Aperol erbij. |
2
Done
|
TipZorg dat je vd 3 ingrediënten altijd de zelfde hoeveelheid gebruikt. Echt de lekkerste mix. |