0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het deeg
200 gr Boter
120 gr Witte bastard suiker
1 citroen Citroen rasp
Een snuf Zout
4 eieren
2 tl Bak poeder
75 ml Volle yoghurt
2 tl Koek en speculaaskruiden
250 Bloem
3 Appels
1 tl Kaneel
Frosting
120 gr Boter
120 gr Gesmolten boter
350 gr Poedersuiker
1 tl Kaneel
Appel cake met brown butter botercreme

Appel cake met brown butter botercreme

De lekkerste appelcake met frosting!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Het deeg

  • Frosting

Directions

Share

Appel cake met brown butter botercreme!

Zo hé! Wat een topper is dit! Heerlijke smeuïge appel cake met kaneel en een mooie botercreme gemaakt van bruine boter. Een fijn gebakje voor bij de koffie of als nagerecht.

Ik (Mariëlla) ben sowieso gek op alle baksels met appel. Appeltaart, appelflappen, appelkruimel, etc. etc. Af en toe koop ik een zak appels en dan ga ik daarna bedenken wat ik ermee ga bakken. Aangezien deze herfst periode weer helemaal toe is aan kaneel en appel gebakjes heb ik deze plaatcake gemaakt met de heerlijke frosting.

Eigenlijk kan ik er niet meer over zeggen dan dit: Je MOET dit maken!

Eet smakelijk!

Steps

1
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2
Done
5 minuten

Boter mixen

Mix de boter samen met de suiker, zout en het rasp van 1 citroen tot het mooi romig is.
Dit kan een paar minuutjes duren maar pas op dat je niet te lang mixt!

3
Done
5 minuten

Beslag maken

Voeg een voor een de eieren toe aan het boter mixje.
Daarna voeg je de bloem, bakpoeder en koek en speculaas kruiden toe en mix je kort.
Voeg als laatst de yoghurt toe en roer kort.

4
Done
5 minuten

Appels schillen

Schil de appel en hak ze in kleine stukjes.
Roer ze in een kom met de kaneel en een klein beetje citroen sap.

5
Done
1 minuut

Mengen

Voeg de appels toe aan het beslag en roer goed.

Vet een cakevorm (plaatcake maar kan eventueel ook een normale cake vorm) of gebruik bakpapier.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake op 175 gr voor 45 minuten.
Dit kan iets langer als je een normale cake vorm gebruikt. Check na 45 minuten af en toe de oven.
Wanneer er een saté prikker schoon uit de cake komt is de cake klaar.
Laat de cake daarna heel goed afkoelen!!

6
Done
10 minuten

Boter smelten voor de frosting

Gebruik 120 gram boter en stop dit in een pannetje.
Zet op laag vuur.
Laat de boter goed smelten.
Wanneer het schuimlaagje weg gaat en de boter belletjes geeft ben je goed bezig.
Laat nog 5 minuten staan en blijf telkens roeren.
Wanneer de boter daarna mooi bruin is giet je dit in een glazen kommetje om te laten afkoelen!
Laat goed koelen maar zorg dat het niet weer gaat stollen!

7
Done
5 minuten

Frosting maken

Stop alle poedersuiker, kaneel en de andere 120 gram zachte boter in een kom.
Voeg de bruine gesmolten boter toe en mix dit goed.
Denk er aan dat dit kan stuiven door de poedersuiker!
Mix ongeveer 2 a 3 minuten tot dat je een mooie frosting hebt.

8
Done
5 minuten

Cake afmaken

Wanneer de cake is afgekoeld kun je de frosting op de cake smeren.
Smeer mooi uit met een paletmes.

De cake moet je in de koelkast bewaren!
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Angolotti del plin
previous
Agnolotti del plin
Thaise pittige garnalen soep
next
Tom Yum Kung soep
Angolotti del plin
previous
Agnolotti del plin
Thaise pittige garnalen soep
next
Tom Yum Kung soep

Add Your Comment