Ingredients
-
Het deeg
-
200 gr Boter
-
120 gr Witte bastard suiker
-
1 citroen Citroen rasp
-
Een snuf Zout
-
4 eieren
-
2 tl Bak poeder
-
75 ml Volle yoghurt
-
2 tl Koek en speculaaskruiden
-
250 Bloem
-
3 Appels
-
1 tl Kaneel
-
Frosting
-
120 gr Boter
-
120 gr Gesmolten boter
-
350 gr Poedersuiker
-
1 tl Kaneel
Directions
Appel cake met brown butter botercreme!
Zo hé! Wat een topper is dit! Heerlijke smeuïge appel cake met kaneel en een mooie botercreme gemaakt van bruine boter. Een fijn gebakje voor bij de koffie of als nagerecht.
Ik (Mariëlla) ben sowieso gek op alle baksels met appel. Appeltaart, appelflappen, appelkruimel, etc. etc. Af en toe koop ik een zak appels en dan ga ik daarna bedenken wat ik ermee ga bakken. Aangezien deze herfst periode weer helemaal toe is aan kaneel en appel gebakjes heb ik deze plaatcake gemaakt met de heerlijke frosting.
Eigenlijk kan ik er niet meer over zeggen dan dit: Je MOET dit maken!
Eet smakelijk!
Steps
1
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 175 graden. |
2
Done
5 minuten
|
Boter mixenMix de boter samen met de suiker, zout en het rasp van 1 citroen tot het mooi romig is. |
3
Done
5 minuten
|
Beslag makenVoeg een voor een de eieren toe aan het boter mixje. |
4
Done
5 minuten
|
Appels schillenSchil de appel en hak ze in kleine stukjes. |
5
Done
1 minuut
|
MengenVoeg de appels toe aan het beslag en roer goed. Vet een cakevorm (plaatcake maar kan eventueel ook een normale cake vorm) of gebruik bakpapier. |
6
Done
10 minuten
|
Boter smelten voor de frostingGebruik 120 gram boter en stop dit in een pannetje. |
7
Done
5 minuten
|
Frosting makenStop alle poedersuiker, kaneel en de andere 120 gram zachte boter in een kom. |
8
Done
5 minuten
|
Cake afmaken |