0 0
Appel en abrikoos crostata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
250 gram Bloem
125 gram Roomboter Koud
30 gram Poedersuiker
1 citroen Citroen rasp
1 Ei
1 Ei dooier
Extra
4-5 appels Appel
8 eetlepels Abrikozen jam

Appel en abrikoos crostata

Staat deze niet geweldig op tafel?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Extra

Directions

Share

Appel en abrikoos crostata!

Wanneer het steenfruit zoals perzik, nectarine en abrikoos uit de schappen verdwijnt, schakelen wij langzaam over naar het herfst assortiment. Tja de appels en peren scoren nu hoog. De Italiaanse crostata is bij de Queens favoriet en daarom voor jullie de appel en abrikoos crostata.

Het super gemakkelijke crostata deeg ook wel pasta frolla genoemd is een geweldige basis voor al je taartjes en koekjes. Het lukt altijd en dat is toch wel heel fijn. De bodem van dit appel taartje heeft een laagje abrikozen jam. Natuurlijk kun je heel gemakkelijk alle appeltjes in kleine stukjes snijden en er boven op doen. Wij hebben gekozen om er perfecte appelschijfjes van te snijden. Dit in een keurige wijzertjes neergelegd. Tja, het oog wil ook wat. Om het geheel glanzend te maken nog een klein laagje abrikozen jam erop en bakken maar. Is dit echt een show topper! Hier een filmpje how to make!

Pasta frolla

Veel Italiaanse zoete bak recepten bevat pasta frolla. Dit Italiaanse deeg is altijd met een basis van bloem, roomboter, ei en suiker. Wij zijn altijd een beetje zuinig met de suiker, zo ook in dit recept. Het zoete van de appel en abrikozenjam is echt zoet genoeg. Nadat je deeg heel even hebt laten afkoelen rol de je dit uit tot een mooie lap. Bij deze crostata geen mooi raamwerk van reepjes deeg. Nee de prachtige appels stelen de show!
Wij hebben de appels niet geschild. Het leuke is om bij dit recept twee kleuren appels te gebruiken voor een extra mooi effect. Natuurlijk kun je ook de appels helemaal schillen want niet iedereen vindt de schil zo fijn in appeltaart. De keuze is aan jou. (Een handig reels filmpje staat op Instagram @CookingQueensnl)

Inmiddels staan er heel veel crostata  recepten online. Allemaal met een bijzondere vulling. Van Nutella tot ricotta en vers fruit vullingen zoals de Rabarber aardbei crostata, Nutella crostata met mascarpone en kokos. Wat dacht je van de Halloween Crostata of een Hartige crostata met verse kruiden.

Steps

1
Done
7 minuten

Deeg

Meng bloem, 1 ei, 1 eidooier, poedersuiker, rasp van een citroen en koude blokjes roomboter samen tot een compact deeg.
Wikkel het in een plastic folie en leg even koud in de koelkast.

2
Done
1 minuut

Bakblik

Wij gebruiken een bakblik van 24 cm diameter.
Wij hielden ietsje deeg over dus mag het ook een grotere vorm.
Een uitneembare bodem vinden wij wel handig.
Smeer in met een dun laagje boter.

3
Done
5 minuten

Appels

Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen.
Snijd met scherp mes dunne plakjes.
Leuk om twee kleuren appels te gebruiken ( bv Granny smith en Elstar)
Eventueel wat citroensap erover zodat de appel niet bruin wordt.

4
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

5
Done
5 minuten

Bakblik vullen

Rol het deeg uit op het werkblad met een dun laagje bloem.
Smeer de deegroller ook in met bloem, dit voorkomt dat het deeg blijft plakken.
Dun uitrollen.
Draai tijdens het rollen de lap een paar keer waarbij je telkens het weekblad voorziet van een beetje bloem.
Leg het deeg in de vorm en druk de zijkanten vast.
Met de deegroller rol je over de boven rand zo snijd je als het ware het over gebleven deeg eraf.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Smeer een dun laagje abrikozen jam op de bodem.
Leg alle appelschijfjes in wijertjes erop.
Eindig met een laagje abrikozen jam dmv van een kwastje.

6
Done
40 minuten

Bakken

Bak de crostata in 40 minuten gaar.

7
Done

Tip

Wij hebben het extra deeg wat over was gebruikt om kleine appelgebakjes te maken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen curry
previous
Pompoen courgette curry
Courgette sushi
next
Courgette sushi
Pompoen curry
previous
Pompoen courgette curry
Courgette sushi
next
Courgette sushi

Add Your Comment