Ingredients
-
Deeg
-
250 gram Bloem
-
125 gram RoomboterKoud
-
30 gram Poedersuiker
-
1 citroen Citroen rasp
-
1 Ei
-
1 Ei dooier
-
Extra
-
4-5 appels Appel
-
8 eetlepels Abrikozen jam
Directions
Appel en abrikoos crostata!
Wanneer het steenfruit zoals perzik, nectarine en abrikoos uit de schappen verdwijnt, schakelen wij langzaam over naar het herfst assortiment. Tja de appels en peren scoren nu hoog. De Italiaanse crostata is bij de Queens favoriet en daarom voor jullie de appel en abrikoos crostata.
Het super gemakkelijke crostata deeg ook wel pasta frolla genoemd is een geweldige basis voor al je taartjes en koekjes. Het lukt altijd en dat is toch wel heel fijn. De bodem van dit appel taartje heeft een laagje abrikozen jam. Natuurlijk kun je heel gemakkelijk alle appeltjes in kleine stukjes snijden en er boven op doen. Wij hebben gekozen om er perfecte appelschijfjes van te snijden. Dit in een keurige wijzertjes neergelegd. Tja, het oog wil ook wat. Om het geheel glanzend te maken nog een klein laagje abrikozen jam erop en bakken maar. Is dit echt een show topper! Hier een filmpje how to make!
Pasta frolla
Veel Italiaanse zoete bak recepten bevat pasta frolla. Dit Italiaanse deeg is altijd met een basis van bloem, roomboter, ei en suiker. Wij zijn altijd een beetje zuinig met de suiker, zo ook in dit recept. Het zoete van de appel en abrikozenjam is echt zoet genoeg. Nadat je deeg heel even hebt laten afkoelen rol de je dit uit tot een mooie lap. Bij deze crostata geen mooi raamwerk van reepjes deeg. Nee de prachtige appels stelen de show!
Wij hebben de appels niet geschild. Het leuke is om bij dit recept twee kleuren appels te gebruiken voor een extra mooi effect. Natuurlijk kun je ook de appels helemaal schillen want niet iedereen vindt de schil zo fijn in appeltaart. De keuze is aan jou. (Een handig reels filmpje staat op Instagram @CookingQueensnl)
Inmiddels staan er heel veel crostata recepten online. Allemaal met een bijzondere vulling. Van Nutella tot ricotta en vers fruit vullingen zoals de Rabarber aardbei crostata, Nutella crostata met mascarpone en kokos. Wat dacht je van de Halloween Crostata of een Hartige crostata met verse kruiden.
Steps
1
Done
7 minuten
|
DeegMeng bloem, 1 ei, 1 eidooier, poedersuiker, rasp van een citroen en koude blokjes roomboter samen tot een compact deeg. |
2
Done
1 minuut
|
BakblikWij gebruiken een bakblik van 24 cm diameter. |
3
Done
5 minuten
|
AppelsSnijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. |
4
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
5
Done
5 minuten
|
Bakblik vullenRol het deeg uit op het werkblad met een dun laagje bloem. |
6
Done
40 minuten
|
BakkenBak de crostata in 40 minuten gaar. |
7
Done
|
TipWij hebben het extra deeg wat over was gebruikt om kleine appelgebakjes te maken. |