Ingredients
-
225 gram Bloem
-
50 gram Poedersuiker
-
Van 1 citroen Citroenrasp
-
100 gram RoomboterKoude
-
50 ml Koud water
-
2 theelepel AppelazijnOptioneel
-
1tl Vanille extract
-
Vulling
-
3-4 Appel
-
Van halve citroen Citroensap
-
1 eetlepel Suiker
-
1 eetlepel Kaneel
-
2 eetlepel Amandel meel
-
1 Ei
-
4 eetlepel HazelnotenGehakte
Directions
Appel galette met hazelnoten!
Het is weer tijd voor een lekkere galette vinden wij. Soms gaan we voor lekkere smulpartijen en met deze makkelijke appel galette met hazelnoten zit je altijd goed. Dit seizoen zijn niet alle vruchten een succes maar appels zijn altijd prima. Sowieso zijn we dol op taartjes met appels en zeker wanneer er kaneel en suiker op gaat. Mariëlla maak zelfs bakjes vol om zo lekker op te eten.
We moeten toegeven we hebben er niks van geproefd. Soms wil Jo namelijk iets lekkers bakken. Deze zaterdag was dat weer het geval. Terwijl de taart in de oven stond kwam ik erachter dat manlief er helemaal niet zou zijn om mee te smullen. In mijn ooghoek zag ik dat onze nieuwe buren druk met de verhuizing bezig waren. Je begrijpt dat na het fotograferen van deze beauty het direct naar de buurtjes ging. Niks leuker en lekker om weg te geven toch?
Ik moest wel lachen want nadat ik me had voorgesteld vroeg de buurvrouw; Jij hebt toch een foodblog haha.
We hebben alle vertrouwen dat deze galette verrukkelijk was. Het deeg smaakt super zacht en samen met de appels in kaneelsuiker is succes verzekerd. Eigenlijk was de bedoeling om we amandelschaafsel over te doen maar die was op. Hazelnoten leek een lekkere tweede keus. Als laatste is er een laagje abrikozen jam over gegaan maar eigenlijk totaal overbodig.
Kom je erachter dat na het maken dit een nieuwe lieveling is geworden. Kijk dan eens naar de onze andere smaken. Mariëlla heeft een kleinere versie namelijk de mini appel galette’s gemaakt. Een zalig zomerse versie is de galette met abrikoos en amandel. Zie je wel eens die oranje kaki’s liggen hier kun je een lekkere kaki galette van maken. Ook een hartige versie is mogelijk. Wortel pompoen galette of tomaten burrata galette smaakt fantastisch.
Steps
1
Done
3 minuten
|
DeegMeng de bloem met koude stukjes boter en poedersuiker. |
2
Done
4 minuten
|
VullingSchil de appels en snijd in schijfjes. |
3
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
4
Done
5 minuten
|
Deeg uitrollenRol het deeg uit op een bebloemd stuk bakpapier. |
5
Done
40 minuten
|
OvenLeg de lap met bakpapier op een bakblik en bak in ongeveer 35-40 minuten af op 180 graden. |
6
Done
|
ServerenLekker om met een bolletje vanille ijs te serveren. |