0 0
Appel galette met hazelnoten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 gram Bloem
50 gram Poedersuiker
Van 1 citroen Citroenrasp
100 gram Roomboter Koude
50 ml Koud water
2 theelepel Appelazijn Optioneel
1tl Vanille extract
Vulling
3-4 Appel
Van halve citroen Citroensap
1 eetlepel Suiker
1 eetlepel Kaneel
2 eetlepel Amandel meel
1 Ei
4 eetlepel Hazelnoten Gehakte

Appel galette met hazelnoten

Alles met appel en kaneel is verrukkelijk!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

Directions

Share

Appel galette met hazelnoten!

Het is weer tijd voor een lekkere galette vinden wij. Soms gaan we voor lekkere smulpartijen en met deze makkelijke appel galette met hazelnoten zit je altijd goed. Dit seizoen zijn niet alle vruchten een succes maar appels zijn altijd prima. Sowieso zijn we dol op taartjes met appels en zeker wanneer er kaneel en suiker op gaat. Mariëlla maak zelfs bakjes vol om zo lekker op te eten.
We moeten toegeven we hebben er niks van geproefd. Soms wil Jo namelijk iets lekkers bakken. Deze zaterdag was dat weer het geval. Terwijl de taart in de oven stond kwam ik erachter dat manlief er helemaal niet zou zijn om mee te smullen. In mijn ooghoek zag ik dat onze nieuwe buren druk met de verhuizing bezig waren. Je begrijpt dat na het fotograferen van deze beauty het direct naar de buurtjes ging. Niks leuker en lekker om weg te geven toch?
Ik moest wel lachen want nadat ik me had voorgesteld vroeg de buurvrouw; Jij hebt toch een foodblog haha.

We hebben alle vertrouwen dat deze galette verrukkelijk was. Het deeg smaakt super zacht en samen met de appels in kaneelsuiker is succes verzekerd. Eigenlijk was de bedoeling om we amandelschaafsel over te doen maar die was op. Hazelnoten leek een lekkere tweede keus. Als laatste is er een laagje abrikozen jam over gegaan maar eigenlijk totaal overbodig.

Kom je erachter dat na het maken dit een nieuwe lieveling is geworden. Kijk dan eens naar de onze andere smaken. Mariëlla heeft een kleinere versie namelijk de mini appel galette’s gemaakt.  Een zalig zomerse versie is de galette met abrikoos en amandel. Zie je wel eens die oranje kaki’s liggen hier kun je een lekkere kaki galette van maken. Ook een hartige versie is mogelijk. Wortel pompoen galette of tomaten burrata galette smaakt fantastisch.

Steps

1
Done
3 minuten

Deeg

Meng de bloem met koude stukjes boter en poedersuiker.
Kneed met handen of mixer tot een kruimelig deeg.
Voeg koud water, vanille extract, appel azijn en citroen rasp toe en mix tot een samenhangend deeg.
Duw de deegbal een beetje plat en wikkel in met folie.
Laat een half uurtje koelen in de koelkast.

2
Done
4 minuten

Vulling

Schil de appels en snijd in schijfjes.
Besprenkel met citroensap, suiker en kaneel.
Hussel door elkaar.

3
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

4
Done
5 minuten

Deeg uitrollen

Rol het deeg uit op een bebloemd stuk bakpapier.
Maak een lap met een bebloemde deegroller.
Strooi amandelmeel op de bodem
Hierop leg je de appel en wat gehakte hazelnoten (Deze kopen we bij de Lidl)
Vouw de randen naar het midden en bestrijk die met een geklutst ei en wat hazelnoten.

5
Done
40 minuten

Oven

Leg de lap met bakpapier op een bakblik en bak in ongeveer 35-40 minuten af op 180 graden.

6
Done

Serveren

Lekker om met een bolletje vanille ijs te serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tiroler Grostl
previous
Tiroler gröstl
Zoete aardappelpartjes
next
Zoete aardappelpartjes uit airfryer
Tiroler Grostl
previous
Tiroler gröstl
Zoete aardappelpartjes
next
Zoete aardappelpartjes uit airfryer

Add Your Comment